Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΧΡΥΣΟΣ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΑΙΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ !


skouriesΚΟΥΡΕΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!
Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Ιερισσού, μετά την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η αστυνομία προσάγει δεκάδες κατοίκους καθημερινά και υπό την απειλή ότι θα κατηγορηθούν για απείθεια τους εξαναγκάζει να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού.
Σε μια περίπτωση, δε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δύο οικογενειάρχες «εξαφανίστηκαν» για πέντε ώρες από τα σπίτια τους, καθώς η αστυνομία δεν επιβεβαίωνε ότι είχαν προσαχθεί.
Τα δύο άτομα προσήχθησαν στις 17:00 το απόγευμα και οι οικογένειές τους δεν γνώριζαν για την τύχη τους για περισσότερες από πέντε ώρες. Τόσο οι στενοί συγγενείς τους, όσο και οι δικηγόροι τους καλούσαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου και στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής, ωστόσο αξιωματικοί δήλωναν πληρη άγνοια για τις προσαγωγές, γεγονός που κορύφωσε την αγωνία των οικογενειών.
Τελικά, λύση στο «μυστήριο» έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, που ζήτησε να συναντηθεί με τον αστυνομικό διευθυντή.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, η κ. Ιγγλέζη δήλωσε: «Εδώ εξαφανίζονται άνθρωποι. Έπρεπε να έρθω εδώ από 70 χλμ μακριά για να μάθουμε που βρίσκονται δύο οικογενειάρχες με παιδιά. Ο αστυνομικός διευθυντής μου δήλωσε αναρμόδιος, αφού επί ώρες δεν σήκωνε τα τηλέφωνα. Τους αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Τους εξανάγκασαν να δώσουν γενετικό υλικό, τους πήραν αποτυπώματα και τους φωτογράφισαν. Είναι απίστευτα αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες στον τόπο μας».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότερες από 50 είναι οι προσαγωγές κατοίκων της περιοχής από την Κυριακή. Πολλοί προσαχθέντες αναφέρουν ότι η αστυνομία τους παίρνει γενετικό υλικό με απειλές. Όπως καταγγέλλουν: «Σε κρατούν 7 - 8 ώρες στο αστυνομικό τμήμα και ζητούν να δώσεις σάλιο για ταυτοποίηση DNA. Αν αρνηθείς, σου λένε ότι θα κατηγορηθείς για απείθεια κι ότι θα σε κρατήσουν όλη τη νύχτα ώς την άλλη μέρα το πρωί. Αρκετοί έχουν υποκύψει στον εκβιασμό και τις απειλές. Πρόκειται για τρομοκρατία ενός ολόκληρου τόπου».
Τον «εκφοβισμό των πολιτών κάθε ηλικίας» και «την παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας και συνταγματικότητας» κατήγγειλαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη έξω από το αστυνομικό τμήμα στην Ιερισσό Χαλκιδικής γυναίκες της περιοχής.
Θεωρούν ότι η πρακτική αυτή δεν έχει ως στόχο τον εντοπισμό των δραστών των επεισοδίων στις Σκουριές, αλλά την τρομοκράτηση των πολιτών που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Συλλόγων Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου.
Την Κυριακή, στις 11:00 πμ, θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Παναγιά συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!
Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί συμπεριφορές σαν αυτή που οδήγησε στα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, δηλώνει ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να "αξιοποιήσει" τα γεγονότα στις Σκουριές προς όφελος της Kαναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold , για να επισπεύσει την "επένδυσή" της στην Θράκη.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Wall Street Journal, ο Α. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους Καναδούς της Eldorado, οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα μετά την επίθεση στις Σκουριές, ότι εντός 10 ημερών θα ξεμπλοκάρει η επένδυση στη Θράκη.
«Η Ελλάδα είναι μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις», είπε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε για τη συγκεκριμένη επένδυση στη Θράκη: «Είναι μια επένδυση που θέλουμε πολύ και η όλη διαδικασία για την τελική έγκριση θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη επένδυση αναμένει το «πράσινο φως» εδώ και μήνες και αποτελεί ένα από τα τέσσερα ορυχεία χρυσού τα οποία έχει αποκτήσει η καναδική εταιρεία στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Eldorado Gold έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων εντός τετραετίας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας εκτίμησε ότι οι ζημιές από την επίθεση στις Σκουριές φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου