Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

3Α : Αντιμετωπίστε Αποτελεσματικά την Ανεργία


3Α : Αντιμετωπίστε Αποτελεσματικά την ΑνεργίαΞέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να είσαι νέος, ωραίος και άνεργος. Ναι, το ξέρω γιατί είμαι μόνο ακόμα άνεργος εδώ και πολύ πολύ καιρό.
Η αλήθεια είναι ότι πλέον αναπολώ τότε που δούλευα όπως αναπολώ κάτι ωραία καλοκαίρια τότε που ήμουν παιδί και πήγαινα κατασκήνωση. Ήταν η καλύτερη εποχή του χρόνου, ζεστή, ηλιόλουστη. Έκανα 2 μπάνια την ημέρα στη θάλασσα, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα, έτρωγα όσα παγωτά ήθελα χωρίς να σκεφτώ τη ζάχαρη.
Κάπως έτσι φαντάζει τώρα και η εποχή που δούλευα πριν από 19 μήνες. Βέβαια, όταν δούλευα έλεγα «Μα τι κάνω εγώ εδώ; Δεν σπούδασα για να κάνω αυτό»!!

Ο χρόνος κυλάει, τα τρίμηνα περνούν και τα αυτοκολλητάκια στο πίσω μέρος της κάρτας του ΟΑΕΔ πληθαίνουν. Παράλληλα, πληθαίνουν και οι άσπρες μου τρίχες, τα κρόσσια από τα νεύρα μου, τα ευφάνταστα σενάρια μέσα στο μυαλό μου ότι ξαφνικά αποκτώ υπέρ-δυνάμεις και τσακίζω με 1002 τρόπους τη σκατοκυβέρνηση και απαλλάσσω όλο τον κόσμο από την καταστροφή που προκαλεί το χρήμα. 
Δεν ηρεμώ όμως γιατί αυτές οι υπέρ-δυνάμεις δεν έρχονται οι κουφάλες. Ευτυχώς, υπάρχουν καταστάσεις που αντιστρέφουν το κλίμα. Στην πολύπαθη πορεία μου ως τώρα έχω βρει ορισμένες οι οποίες με βοηθάνε πολύ.

Σας τις παραθέτω σε ημί-στοχαστική σειρά με σκοπό να διαβάσω και εγώ δικές σας από κάτω. Τις χρειάζομαι… όλοι μας

1. Αγαπήστε τον εαυτό σας στο μέγιστο τώρα που είστε ένα παράσιτο και ζείτε εις βάρος της οικογενείας σας, των φίλων σας, των συνανθρώπων σας.

2. ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ.

3. Αγαπήστε ενήλικες αλλήλους προσφέροντας τους πάντα ασφαλές σεξ.

4. Αγαπήστε και ασχοληθείτε σα γονιός με όσα παιδιά βρίσκονται στο κύκλο σας, η ευκαιρία να κάνετε δικά σας μπορεί να μην έρθει οπότε ζήστε την εμπειρία να έχετε να τη θυμόσαστε.

5. Αγαπήστε το σώμα σας. Αγαπήστε το εξαιρετικά. Διαθέτετε όλο το χρόνο που οι άλλοι(οι εργαζόμενοι) ψάχνουν για να γυμναστούν. Αποκτήστε τώρα το σώμα που πάντα θέλατε, δωρεάν. Ασκήσεις στο σπίτι, στο πάρκο, τρέξιμο οπουδήποτε δεν απαιτούν συνδρομή.

6. Αγαπήστε το διαδίκτυο. Προσφέρει διαδραστικότητα, γνώσεις, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, ενημέρωση, επικοινωνία και είναι πολύ οικονομικό. Ενίοτε και δωρεάν. Εγώ έχω αφήσει το ρούτερ μου ελεύθερο. Να σκάσουν οι ISP.

7. Αγαπήστε τη λέξη «ΥΠΟΜΟΝΗ» γιατί θα την ακούτε συχνά και κάποιες στιγμές θα σας τη βιδώνει πολύ άσχημα. Για εκείνες τις στιγμές σπάστε μια τηλεόραση και θα περάσει καιρός να την ξανακούσετε.

8. Αγαπήστε να βρίζετε και να ξεφτιλίζετε τους υπεύθυνους προσωπικού που σας ταλαιπωρούν και δε σας δίνουν ούτε τελική απάντηση. Μην σας μέλλει, δε θα σας προσλάμβαναν ούτως ή άλλως και τους αξίζει να τα ακούσουν όταν φέρονται αλαζονικά και απάνθρωπα.

9. Αγαπήστε το περιβάλλον περισσότερο. Η επαφή σας με τη φύση θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τι είναι αληθινό στη ζωή και τι είναι μπούρδα.

10. Αγαπήστε τις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τις πορείες και τις συγκεντρώσεις. Θα νιώσετε ότι πραγματικά κάνετε κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο.

11. Αγαπήστε τα χαμένα όνειρα και σχέδια για τη ζωή σας σαν «τις παλιές αγάπες που πάνε στο παράδεισο» και μη μιλάτε πια γι’ αυτά.

12. Αγαπήστε τον εαυτό σας που είστε άνθρωπος και όχι λαμόγιο, που είστε άνεργος και όχι σκουλήκι του συστήματος.

13. Αγαπήστε το χρόνο που μιλάτε για την ανεργία σας, είναι τόσος όσο και αυτών που δουλεύουν.

14. Αγαπήστε τις επιλογές σας μέχρι τώρα και το αβέβαιο μέλλον σας, είναι πλέον συναρπαστικά και κινηματογραφίσημα.

15. Αγαπήστε τις ειδήσεις και τις ταινίες που οι ληστές τραπεζών δε καταλήγουν στη ψειρού. Είναι πολλές, ευφραίνουν και απαλύνουν.

16. Αγαπήστε και κατανοήστε την αναρχία. Δε σημαίνει ότι επικρατεί χάος στην κοινωνία, δεν είναι αταξία δηλαδή. Είναι απλά «χωρίς αρχή» ήτοι χωρίς εξουσία. Μια κοινωνία που βασίζεται στην αλληλέγγυα συμπεριφορά των μελών της.

17. Αγαπήστε την τέχνη. Δημιουργήστε τέχνη. Είναι εντελώς περιττή για την επιβίωση του ανθρώπου αλλά εξαιρετικής σημασίας για την ποιότητα της ζωής του.

18. Αγαπήστε όλες τις «ευκαιρίες» που χάσατε, μετά ξεχάστε τες για πάντα. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Αλλά σε κάποιο παράλληλο σύμπαν τις έχετε ζήσει ήδη.

19. Αγαπήστε την ελευθερία της ανεργίας και εργαστείτε εθελοντικά. Θα σας απελευθερώσει όσο δε φαντάζεστε.

20. Αγαπήστε την ανεργία σας, είναι ένα μέρος της ζωής σας και η ζωή σας αξίζει όλη την αγάπη.

• Συνοδευτικά, αγαπήστε συνετά τη μαριχουάνα/Chocó χωρίς καπνό σε πίπα γιατί μαζί με την αγάπη χρειάζεται και η ειρήνη.


Το παρόν εστάλη από:
Pankou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου