Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Θεριεύει το κίνημα «Στάσου Ακίνητος» στην Τουρκία – Ολος ο κόσμος θαυμάζει τη νέα μορφή διαμαρτυρίας [pics&vid]

Jun 19, 2013
Και ξαφνικά, στη μέση του δρόμου, σε πλατεία, οπουδήποτε, εκατοντάδες Τούρκοι, άντρες και γυναίκες σταματούν. Ακίνητοι, με εφημερίδες, βιβλία στα χέρια ή απλά κοιτάζοντας μπροστά διαμαρτύρονται για την ασφυξία που νιώθουν στην Τουρκία. Μάλιστα η τάση  duranadam εμφανίστηκε ήδη και στην Ουάσιγκτον.

Οι «ακίνητοι» έχουν συνήθως μπροστά στα πόδια τους ένα σακίδιο που περιέχει νερό, κάποια μπισκότα, βιβλία ή εφημερίδες ενώ συχνά οι περαστικοί εφοδιάζουν το σακίδιο με τρόφιμα ή ό,τι άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο στους εκφραστές αυτής της νέας μορφής διαμαρτυρίας. Ολα ξεκίνησαν από έναν άντρα στην πλατεία Ταξίμ που στάθηκε ακίνητος, χωρίς καμία έκφραση, χωρίς ούτε μια λέξη.

Η τάση έχει διεθνή απήχηση ενώ υπάρχουν και ειδικά hashtags στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: #duranadam ή #standingman. Αυτή η μορφή διαμαρτυρίας έχει αφήσει πραγματικά αμήχανους τους αστυνομικούς που δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.


Μάλιστα η τάση επεκτάθηκε και στην Ουάσιγκτον όπως δείχνει η επόμενη φωτογραφία έξω από την τουρκική πρεσβεία.πηγή: αλεξίπτωτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου