Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

που βλέπετε ΕΡΤ ...ακόμη

http://www.ert.gr/

http://www.thepressproject.gr/live/44219/Louketo-stin-ERT

http://www.zougla.gr/Controls/livecamera2/article/flash-camera-4#sthash.Iv1jRUzm.dpuf

http://www.giniko.com/watch.php?id=22#sthash.Iv1jRUzm.dpuf

http://livetvgreece.blogspot.gr/2012/09/902-tv_10.html#sthash.Iv1jRUzm.dpuf



http://livetvgreece.blogspot.gr/2012/09/902-tv_10.html#sthash.Iv1jRUzm.dpufhttp://livetvgreece.blogspot.gr/2012/09/902-tv_10.html#sthash.Iv1jRUzm.dpuf
Σε εξέλιξη βρίσκονται συσκέψεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και σωματείων εργαζομένων, ενώ κόσμος συρρέει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Σε εξέλιξη νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων, ενώ ήδη οργανώνονται βάρδιες περιφρούρησης του χώρου.

* Από τις 7 η ώρα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο ραδιομέγαρο

* Νωρίτερα το μεσημέρι, η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους.

*Η ΕΡΤ θα σταματήσει τη λειτουργία της μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της τα μεσάνυχτα.



1:00
0:58
0:56
Παρέμβαση πέντε ευρωβουλευτών για την ΕΡΤ
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσαν οι ευρωβουλευτές Μαριλένα Κοππά, Σπύρος Δανέλλης, Αννυ Ποδηματά και Νίκος Χρυσόγελος σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας τη δημόσια καταδίκη της ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
0:54
Έντονη φημολογία στο Ραδιομέγαρο ότι επίκειται επέμβαση των ΜΑΤ
0:49
Σαμαράς: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήξεραν ότι θα κλείσει η ΕΡΤ εδώ και ένα μήνα
«Αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για την ΕΡΤ, ας τη ρίξουν» είπε σε αυστηρό τόνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος σε υπουργούς, στελέχη και βουλευτές που κάλεσε στο γραφείο του. Ολο το παρασκήνιο.
Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε το απόγευμα της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς τους Χρύσανθο Λαζαρίδη, Θανάση Μπούρα, Γιώργο Μουρούτη, Σίμο Κεδίκογλου, Βολουδάκη, Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκης Βορίδη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ακη Γεροντόπουλο, Κώστας Τασούλας, Λευτέρη Αυγενάκη και Αννα Ασημακοπούλου.
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, μιλώντας στα στελέχη της ΝΔ υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήξεραν εδώ και ένα μήνα ότι θα έπρεπε να γίνουν απολύσεις και ότι αν δεν έβρισκαν από που θα γίνουν θα προχωρούσαν σε κλείσιμο της ΕΡΤ.
Πηγή: iefimerida.gr 
0:48
ERT και από το TPP. Πατήστε refresh
0:41
WSJ: Με την ΕΡΤ οι κυβερνήσεις εξασφάλιζαν δουλειές στους υποστηρικτές τους
Εκτενή αναφορά κάνει η WSJ το κλείσιμο της ΕΡΤ κάνοντας, παράλληλα, μνεία στις παθογένειές της.
«Επί σειρά ετών, η ΕΡΤ υπήρξε ο προνομιακός τόπος για να εξασφαλίζουν όλες οι κυβερνήσεις δουλειές στους υποστηρικτές τους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζομένων να μην έχει καμία σχέση με την τηλεθέαση» αναφέρεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.
«Με κάθε κυβερνητική αλλαγή, άλλαζε και η διοίκηση της ΕΡΤ ώστε να απηχούνται οι απόψεις του κυβερνώντος κόμματος» επισημαίνεται.
«Εξάλλου, τα ελληνικά νοικοκυριά θα πάρουν μια ανάσα από τη μη καταβολή του τέλους ΕΡΤ, μέχρι την επανέναρξη της λειτουργίας της» αναφέρεται μεταξύ άλλων.
0:39
0:28
ΕΡΤ κι εδώ
0:20
Για δοκιμάστε...
https://www.filmon.com/channel/815#ERT-World
0:20
Αγώνας να μείνει το σήμα της ΕΡΤ στον αέρα
23:30
Ν.Δ, : Δεν υπήρξε επικοινωνία Σαμαρά- Βενιζέλου
Διαψεύδουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου την πληροφορία ότι υπήρξε σήμερα Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα της ΕΡΤ
23:28
Έπεσε και το διαδίκτυο της ΕΡΤ
Κόβουν τα καλώδια στο Ραδιομέγαρο
23:24
Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από έλληνες ευρωβουλευτές για την ΕΡΤ
23:23
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας επικοινώνησε με Παπούλια και του ζήτησε να μην υπογράψει το διάταγμα
Κανονίστηκε συνάντηση, είπε ο Π. Σκουρλέτης
23:22
Εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στο Δασύλλιο της Πάτρας, σε συμπαράστασή στους εργαζομένους της ΕΡΤ
23:21
23:21
Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (UER) ζητά απο την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση της για κλείσιμο της ΕΡ
23:20
23:18
Περιπολικά έξω από το Ραδιομέγαρο
Ακόμα και τα τηλέφωνα έκοψαν από την ΕΤ-3
23:18
23:12
ΜΑΤ κυκλώνουν την ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι καλούν το λαό να υπερασπιστεί την ΕΡΤ
23:09
Έπεσε και το επίγεια ψηφιακό της ΕΡΤ από Digea
23:08
23:04
Επικοινωνία Σαμαρά- Βενιζέλου
Δεν συμφώνησαν. Η απόφαση δεν στηρίζεται νομικά, του είπε ο Βενιζέλος
23:03
23:00
22:59
Τι μεταδίδει η ΕΡΤ
Αύριο θα γίνει συνέλευση της ΠΟΕΣΥ, με θέμα την προκήρυξη απεργίας σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.
Οι εργαζόμενοι καλούν πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, απόψε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, για να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των εργαζομένων.
Η ανταπόκριση είναι ήδη συγκινητική. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συρρεύσει στο προαύλιο του ραδιομεγάρου εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους, ενώ τα μηνύματα αλληλεγγύης φτάνουν βροχή από κάθε γωνία του πλανήτη, γιατί το κλείσιμο της ΕΡΤ ισοδυναμεί με φίμωση της φωνής του ίδιου του Έλληνα, όπου κι αν βρίσκεται.
«Δεν θα αφήσουμε να κλείσει η ΕΡΤ. Θα ζητήσουμε αύριο γενίκευση της απεργίας σε όλα τα μέσα, σκοτάδι παντού το πραξικόπημα δεν θα περάσει» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, κ. Σαββίδης.
Ηδη το ΡΙΚ ανακοίνωσε πως αύριο θα κατέλθει σε 24ωρη απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης. Αυτή την ώρα η EBU μεταδίδει σε όλον τον κόσμο την εικόνα από το προαύλιο της ΕΡΤ.
Ο Πάνος Σκουρλέτης εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης». Προφανώς, τονίζει, «πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική του πολιτικού προϊστάμενου της δημόσιας τηλεόρασης, του ίδιου και των προκατόχων του, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία ο ίδιος χρέωσε στους εργαζόμενους».
«Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο Μανώλης Γλέζος έκανε λόγο για ιερή υποχρέωση όλων να σταθούν στο πλευρό της ΕΡΤ. «Η κυβέρνηση έρχεται να καταλύσει το ιερό δικαίωμα της ενημέρωση. Ως εδώ».
Τη λύπη του εξέφρασε για τις εξελίξεις ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης κάνοντας λόγο για αποφράδα ημέρα για τη χώρα, ενώ χαρακτήρισε το νομοθέτημα αντισυνταγματικό.
Η Λίνα Αλεξίου αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου. «Δεν έχουμε αρμοδιότητα, αλλά έχουμε λόγο για το δημόσιο αγαθό της πληροφόρησης» είπε και δήλωσε εμβρόντητη από την απόφαση καθώς ενώ είναι ανοιχτή η Βουλή δεν έγινε καμία συζήτηση.
Ο κ. Πελεγρίνης πρύτανης πανεπιστημίου Αθηνών καταλόγισε υποκρισία σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Λυπούμαι που η κυβέρνηση οδηγεί το ένα μετά το άλλο στην εξαθλίωση τα προπύργια της επικοινωνίας, δήλωσε .
22:57
Το non-paper της κυβέρνησης για την ΕΡΤ
Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους:

Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά.

Τι θα γίνει με τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ

Όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο ΥπΟικ. Που νομικώς και για όσο διάστημα χρειαστεί θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που έχει τα δικαιώματα  μετάδοσης η ΕΡΤ, θα εκχωρούνται με διαφανή τρόπο, και με τίμημα υπέρ του δημοσίου, σε ιδιωτικούς σταθμούς

Πως θα καλύπτονται οι δραστηριότητες των κομμάτων

Το κόστος κάλυψης αναλαμβάνει το Υπ.Οικ., όπου θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η προώθηση της δραστηριότητας θα γίνεται προσωρινά μέσω της Γεν. Γραμματείας Τύπου που διαθέτει αυτόνομη οπτική ίνα ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν τα κόμματα.

Πότε θα ξανανοίξει η νέα δημόσια Τηλεόραση

Το συντομότερο δυνατό. Η νέα τηλεόραση  θα είναι απολύτως έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ενόψει της ελληνικής Προεδρίας

Η ΕΡΤ δεν κλείνει υπό καμία πίεση για απολύσεις.

Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού,  και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης

Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργία

Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.

Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.

Παραδείγματα:

Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ  εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!

Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν:

Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6!!!

Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί…

Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκ. ετησίως

Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα,  το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 Ε  ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!

Να αλλάξει τίποτα στη δομή και την διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα.

Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.

Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700) ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης, αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.

Γιατί κλείνει η ΕΡΤ και όχι κάποιος άλλος άχρηστος Οργανισμός

Αυτή η απόφαση που λαμβάνεται σήμερα έχει μεγάλο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα.

–Ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται.

Στη θέση του θα μπει το σύγχρονο, το λειτουργικό, το ανταγωνιστικό.

–Ό,τι είχε ταυτιστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού με κομματικά φέουδα και αγκυλώσεις δεκαετιών, ανήκει πια στο παρελθόν.

Στη θέση του θα μπει ό,τι εξυπηρετεί τη διαφάνεια της Δημοκρατίας, την αισθητική της Ελλάδας, το δημόσιο συμφέρον. Ένα ακόμα «ταμπού» σπάει.

Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.

Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.

Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επιλέγετο από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.

Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε  230 εκ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκ.

Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.

Σε τι θα διαφέρει η καινούργια δημόσια τηλεόραση σε σχέση με την ΕΡΤ που κλείνει

Θα απασχολείται όσο προσωπικό χρειάζεται και πάντως πολύ λιγότερο από το σημερινό, όπου θα αξιολογείται διαρκώς για την αποδοτικότητά του.

Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του.

Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα, αλλά σε ανεξάρτητη υπερκομματική αρχή καταξιωμένων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Ενημέρωσης

Πρότυπο του νέου οργανισμού θα είναι το μοντέλο μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του βρετανικού BBC,  της Ιταλικής RAI και της Γερμανικής ΖDF

Όλα αυτά διασφαλίζονται με την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Οργανισμού που θα γίνει άμεσα.

Για όσους απολυθούν και δεν επιλεγούν για τη νέα δημόσια τηλεόραση

Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων, θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.

Το  «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή

Όχι! Είναι προφανές ότι από αύριο οι Έλληνες σταματούν να πληρώνουν το τέλος με το οποίο επιβαρύνονταν επί δεκαετίες. Και μετά τη δημιουργία του νέου Οργανισμού θα επιβαρύνονται με πολύ μικρότερο τέλος. Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο όφελος για τον Έλληνα πολίτη, μετά τη λειτουργία του νέας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα είναι 100 εκατομμύρια

Θεία Λειτουργία

Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες  ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.
22:47
Έπεσε το αναλογικό σήμα της ΕΡΤ καθώς και η ΕΡΤ-3
22:44
22:42

22:42
Τα ΜΑΤ στη Μουρούζη απαγορεύουν ακόμη και τη διανομή φαγητού στους κλεισμένους στο κτίριο
22:41
22:33
Σκανδαλίδης: Ας καταθέσει την εντολή ο Σαμαράς
Αδιανόητο με το ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση να κλείσει η ΕΡΤ
22:32
Και το ΣΑΕ κατά του λουκέτου
Την αντίθεσή του στην κατάργηση της ΕΡΤ, εκφράζει με γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος αναφέρει ότι η ομογένεια πληροφορήθηκε το ξαφνικό αυτό γεγονός, με «αισθήματα λύπης και απογοήτευσης»
22:21
«Τα ιδιωτικά κανάλια δεν πλήρωσαν ποτέ για το υλικό που λαμβάνουν από την ΕΡΤ»
Από ομιλητή στο πάνελ της Στάη
22:20
Φωτογραφία του Reuters
22:18
Οι εργαζόμενοι της Λυρικής ανακοίνωσαν απόψε τη συμπαράστασή τους στην ΕΡΤ
22:16
Σε λίγο συναυλία με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και τους αλληλέγγυους καλλιτέχνες
22:16
Μετάδοση σήματος
Επειδή το stream της ΕΡΤ αυτή τη στιγμή παρουσιάζει έντονα προβλήματα στο ThePressProject μεταδίδουμε πλέον το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης με δικά μας μέσα. Κάντε ένα refresh στη σελίδα για να φορτώσετε τον νέο player
22:13
Παρακαλούμε πολύ, δείτε τι έλεγε ο Σίμος Κεδίκογλου πριν από λίγο καιρό
22:12
Συμπαράσταση από Κύπρο
Πεντάλεπτη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους στην ΕΡΤ. Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ θα αποφασίσουν για τους τρόπους με τους οποίους θα εκδηλώσουν και τις επόμενες ημέρες την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
22:08
22:07
ΕΣΗΕΑ: Παραδώστε την ταυτότητα σας κύριε Κεδίκογλου - See more at: http://left.gr/news/esiea-paradoste-tin-taytotita-sas-kyrie-kedikogloy#sthash.TLcdGqDk.dpuf
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καταδικάζει απερίφραστα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κυβέρνησης, η οποία, με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα «κλείσιμο» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να «κλείσει» η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να βάλει φραγμό στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, που με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού.
Καλεί σε αγώνα όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ και κηρύσσει όλο τον Κλάδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης.
Απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους όλης της χώρας να αντιδράσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς περιστροφές. Τώρα κρίνονται όλοι.
Τέλος, καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, άλλως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση όλη τη νύχτα και καλεί τους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο και όλους τους συναδέλφους να έρθουν σήμερα το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή".
22:06
Ιερώνυμος: Αδιανόητο να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
22:05
ΥΠΟΙΚ: Το νομικό πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί
Το νομικό πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί ενώ στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι, ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.
22:03
Κάθε 1 δευτερόλεπτο, 1-2 tweets με το χάσταγκ #ert
22:01
Η ΔΗΜΑΡ γνώριζε για την ΠΝΠ
Στάη: Το ξέρατε δηλαδή 15 μέρες τώρα για την ΕΡΤ;

Μαργαρίτης (βουλευτής ΔΗΜΑΡ): Δεν έχει σημασία αυτό τώρα...
22:00
Κοσμοσυρροή και στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της ΕΤ3 στη λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
- See more at: http://www.thepressproject.gr/live/44219/Louketo-stin-ERT#sthash.Iv1jRUzm.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου