Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΜΑΥΡΟ, ΑΣΠΡΟ


giati-fovamai-xoynta
Η συγκυρία με το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα, εξελίσσεται σε στοίχημα και για την κυβέρνηση. Καταρχήν, ο λαός έχει πλέον την δυνατότητα με προπύργιο την ΕΡΤ να οργανώσει τον αγώνα αντίστασης εις το όνομα όλων των εργαζομένων και των ανθρώπων εν γένει. 

Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται να είναι πλέον αυτοαναφορική, αλλά να εκφράσει τόσους κλάδους που σπιλώθηκαν, όπως τους καθηγητές, τους αγρότες, τους οδηγούς, τους ναυτεργάτες κτλ. Όλους όσους επιστρατεύτηκαν. Να υποστηρίξει τους κατοίκους των Σκουριών, τους βασανισθέντες από την ΕΛ.ΑΣ, όσους έχουν διαπομπευτεί αλα ναζιστικά, τους άνεργους, τους άστεγους, τους κακοποιημένους μετανάστες (στην Μανωλάδα κι αλλού) και τους φυλακισμένους των στρατοπέδων συγκέντρωσης της κάθε Αμυγδαλέζας. Όλους όσους δηλαδή αγνοούσε επιδεικτικά μέσα από τα δελτία της, κρατώντας φιλομνημονιακές ισορροπίες. Όλους αυτούς, που έρχονται στο προαύλιό της για να στηρίξουν την ΕΡΤ, ως οντότητα, από τον τελευταίο εργαζόμενο ως τα τσιμέντα της.


Γιατί βλέπω τους δημοσιογράφους που βγαίνουν τα τελευταία 24-ωρα στα δελτία της, να έχουν άλλη διάθεση. Αν αλλάξουν ρότα σε περίπτωση επιτυχούς γι’ αυτούς έκβαση, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Δεν πρέπει να ξεχάσουν την στήριξη ενός μεγάλου μέρους του λαού, της πλειοψηφίας.

Από την άλλη μεριά, ο Σαμαράς θα επιδιώξει να πετύχει τα εξής: Με αρχή την ΕΡΤ, να εφαρμόσει την τακτική του “ξαφνικού θανάτου” και σε άλλους οργανισμούς, κάμπτοντας τις αντιστάσεις της κοινωνίας. Να κάνει κανόνα το κλείσιμο με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την σιωπηλή συναίνεση, μα μην πω και επαίνους για την…τόλμη του.

Επίσης, να ισχυροποιήσει την εικόνα του, ως “ηγέτης” που “δεν μασάει”, παρουσιάζοντας εαυτόν ως η μοναδική επιλογή αντί του “χάους”. Αυτό το μήνυμα θέλει να το περάσει τόσο στο εξωτερικό, όσο και στις εταίρες του στην συγκυβέρνηση.  ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, είτε θα ξεφτιλιστούν ακόμα περισσότερο, υποκύπτοντας στις ορέξεις της ΝΔ, είτε θα κάνουν τέτοια κωλοτούμπα που θα το παρουσιάζουν ως δική τους νίκη και “χάραξη πολιτικής”. Αυτό θα τους αφανίσει στις επόμενες εκλογές (όταν και αν γίνουν), καθώς απουσίας αξιοπρέπειας και αιδούς, δεν υπάρχει περίπτωση τώρα, να οδηγήσουν σε εκλογική αναμέτρηση με την μη στήριξη.

Ο Σαμαράς ως γεννημένος συμπλεγματικός και loser, προτιμά τέτοιου είδους συνθήκες για να ασκήσει πολιτική. Κι αυτό γιατί μέσα στην αναμπουμπούλα κρύβει το έλλειμμα προσωπικότητας, επάρκειας και νηφαλιότητας. Ως διαχειριστής δε, είναι χειρότερος κι από αυτόν μιας πολυκατοικίας. Η ΕΡΤ δεν είναι παρά ένα πείραμα που τεστάρει αντιδράσεις, μεθόδους και δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Οι συνεχόμενες αποτυχίες της ακροδεξιάς κυβέρνησης και το ότι αντιλαμβάνονται πως “δεν βγαίνει” το πρόγραμμα, η υπαναχώρηση σε ζητήματα όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (για τα μάτια των ναζιστών)  και το φιάσκο με τους Ρώσους, την εξωθεί να πολώσει το κλίμα και να παρουσιάσει ως αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ, που και χλιαρή αντιπολίτευση κάνει, αλλά και τον παρουσιάζουν ως εκφραστή του παλιού και του χάους (sic). Η Αριστερά ευρύτερα, δεν έχει καρπωθεί ως τώρα ούτε αυτή την ευνοϊκή συγκυρία καν, παραμένοντας θεατής των κινημάτων.

Η αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζουν βουλευτές της ΝΔ το θέμα, τόσο λόγω ύφους, όσο και
 λόγων, αλλά και ο γάμος με την Χρυσή Αυγή που ετοιμάζεται, ως τελικό στάδιο για να διατηρηθεί η νεοφιλελεύθερη χούντα, είναι συμπτώματα που μας προειδοποιούν ότι η δική μας κίνηση (ή μη) θα κρίνει την έκβαση της ιστορικής στιγμής. Ωστόσο κρατάτε μικρό καλάθι σε αναμονή των εξελίξεων. Καμία εξουσία δεν δίνει τα κλειδιά επειδή βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδο.

ΥΓ. Σαμαράς: Όσοι υπερασπίστηκαν την ΕΡΤ θα το μετανιώσουν σου λέει, τι δεν καταλαβαίνεις;

πηγή: Strange Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου