Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Βαρύ τό τίμημα τής υπεράσπισης τής γής τής φύσης καί τής ελευθερίας

Ο αριθμός των δολοφονημένων περιβαντολόγων ακτιβιστών,των δημοσιογράφων,των διαδηλωτών και τοπικών κατοίκων χωριών και πόλεων πού υπερασπίζονται τη γη τη φύση και το νερό είναι τρομακτικός.Τα κράτη,η εξορυκτική βιομηχανία, η υλοτομία,οι φυτείες των πολυεθνικών,η αστική επέκταση,η λαθροθηρία,η φαρμοποίηση της υπαίθρου και τα υδροηλεκτρικά φράγματα αναδεινκύονται σαν τους νο 1 εχθρούς του ανθρώπου και της φύσης αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη.

An extraordinary number of enviromental activists and journalists covering the environment have been murdered in recent years. This list (below) was compiled through searches of databases of Environmental Health News, Lexis-Nexis, Amnesty International and many other non-governmental organizations along with Google and other public databases.
The list focuses on actual murders and verified incidents by year. It excludes deaths in protests, although a report by Global Witness does include killing of environmentalists at protests by government or industry officials.
The years 2011 and 2012 represent a statistically significant peak in environmental murders compared with previous years. The question, of course, is why are we seeing this trend? Is it an artifact of an expanding global culture, with greater communications links between developed and developing worlds, enabling us to be more aware of crime? Or, on the other hand, are these deaths a consequence of a new global rush for the last remaining timber and mining resources, and a new ruthlessness on the part of oil, timber and mining companies? It could be both. Global Witness and other organizations are calling for an international investigation.

Ένας μακρύς κατάλογος πού δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την οργάνωση Environmental Health News,τήν Lexis-Nexis και την Διεθνή Αμνηστία και πολλές άλλες περιβαντολογικές μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγράφει όλες τις δολοφονίες περιβαντολόγων ακτιβιστών καιί ρεπόρτερ που κάλυπταν δημοσιογραφικά περιβαντολογικά εγκλήματα  την περίοδο 2002-11. Οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων είτε κατονομάζονται είτε υπονοούνται και όλοι ξέρουμε ποιοί είναι.Τα σχόλια είναι περιττά.
διαβάστε ολόκληρο τό κατάλογο: “Remembering murdered environmentalists(Huffington Post)”


Στον αριθμό αυτό  πρέπει να προσθέσουμε και αυτούς από την αναφορά της Global Witness που μιλά για τις   εκατοντάδες επιβεβαιωμένες δολοφονίες περιβαντολόγων ακτιβιστών  που σκοτώθηκαν τα τελευταία χρόνια από κυβερνήσεις και υπαλλήλους εταιρειών εξορυκτικής και βιομηχανικής δραστηριότητας κατά την διάρκεια διαδηλώσεων σε όλο το κόσμο.

Το γράφημα της φωτογραφίας απεικονίζει τις επιβεβαιωμένες δολοφονίες αλλά όπως λέει η Global Witness λόγω του φόβου, της τρομοκρατίας των κυβερνήσεων, και της λογοκρισίας που επιβάλεται ο αριθμός στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος και επιπλέον πρέπει να προσθέσουμε  τις δολοφονίες διαδηλωτών που αντιστάθηκαν στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου και τις ένοπλες συράξεις κατοίκων για διεκδίκηση των ελάχιστων φυσικών πόρων που τους έχουν απομείνει εξ αιτίας της κλοπής τους από κράτος και τις εταιρείες(συμβαίνει καί αυτό). Επίσης δεν περιλαμβάνει τις καθημερινές απειλές κατά της ζωής και την τρομοκρατία που δέχονται μέχρι και σήμερα οργανώσεις, ακτιβιστές,διαδηλωτές και οργανωμένες ομάδες κατοίκων η και άτομα στην Ασία την Αφρική την Λ.Αμερική και την Κίνα (και στην Χαλκιδική πρόσφατα).

Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε ότι την δεκαετία που πέρασε 711 άτομα δολοφονήθηκαν από στρατό αστυνομία και ιδιωτικές σεκιούριτι εταιρειών στην προσπάθεια υπεράσπισης των δασών και της γής τους στις παραπάνω χώρες,ενώ τα τελευταία 20 χρόνια στην Βραζιλία δολοφονήθηκαν 1150!!!! ακτιβιστές της προάσπισης της γης του νερού και της υπαίθρου. Από το 1988 λιγότερες από 100 υποθέσεις έφθασαν στα δικαστήρια τής Βραζιλίας, 15 ένοχοι καταδικάστηκαν κι ένας  φυλακίστηκε!!!..

Οι τελευταίοι νόμοι της Αμερικής και της Ρωσίας που χαρακτηρίζουν τις οργανώσεις υπεράσπισης  της φύσης και των ζώων σαν εγκληματικές και τρομοκρατικές είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, όλες αυτές οι δολοφονίες που θα συνεχίζονται από τα κράτη τον στρατό την αστυνομία και τις εταιρείες  μαρτυρούν ότι έχουμε μπεί σε μια φάση μιας κλιμακούμενης βαρβαρότητας ενός ολοκληρωτισμού που τελικός του στόχος είναι ο άνθρωπος και η φύση να μην βρεθούν ξανά μαζί, ή κιαν βρεθούν να μην έχει μείνει τίποτα όρθιο…

πηγή:*Remembering Murdered Environmentalists * Huffington Post

το βρήκαμε εδώ: Me Wanna Dance

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου