Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Το μελάνι μας είναι εκρηκτικό και οι ιδέες μας εύφλεκτες


...τυπογραφική Κολεκτίβα Rotta
 
"Η Τυπογραφική Κολεκτίβα Rotta στεγάζεται και λειτουργεί στη Βίλα Αμαλίας από το 2006, όταν και συγκροτήθηκε. Η ανάγκη της αντιπληροφόρησης (σε αντίθεση με την πληροφόρηση που προσφέρουν τα αστικά ΜΜΕ), της αυτονομίας και της αυτοοργάνωσης (σε αντίθεση με τις εμπορικές σχέσεις τυπογράφου-πελάτη) είναι η βάση για την ύπαρξη αυτού του αυτοδιευθυνόμενου τυπογραφείου.
Πέρα των τεχνικών και χωροταξικών ευκολιών, η Villa επιλέχτηκε από την αρχή ως χώρος στέγασης της κολεκτίβας για το οτι είναι κατάληψη. Είναι ένας χώρος ελεύθερης πολιτιστικής έκφρασης και πολιτικής δράσης που λειτουργεί αντιιεραρχικά, αυτοοργανωμένα και μακριά από εμπορευματικές και μηντιακές αντιλήψεις. Υπήρξε λοιπόν μια αμφίδρομη διαδικασία αφού και θέλαμε να είμαστε σύμφωνοι με τις αρχές της κατάληψης αλλά και αυτές βρίσκονταν ήδη μέσα στα κεφάλια μας.


Το πρωινό της 20ης Δεκεμβρίου 2012 μετά από επιχείρηση της αστυνομίας με πρόσχημα τον έλεγχο για ναρκωτικές ουσίες και βόμβες μολότοφ, συνελήφθησαν οι σύντροφοι που βρέθηκαν στο σπίτι και το κτίριο πέρασε σε καθεστώς προσωρινής ομηρίας. Για μας είναι σημαντικό οτι οι καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, παρά τη σημασία της υλικής τους υπόστασης, ζωντανεύουν, εξελίσσονται και προχωράνε από τους ανθρώπους που τα απαρτίζουν και τις σχέσεις ισοτιμίας και αλληλεγγύης που αναπτύσσονται μεταξύ τους. Δεν είναι τα μηχανήματα και τα κτίρια αυτά που κάνουν τη Rotta και τη Villa αυτό που είναι. Οι ιδέες και οι συνειδήσεις παραμένουν ασύλληπτες. Κόντρα σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής των κινηματικών χώρων και υποδομών, συνεχίζουμε να τυπώνουμε και να εκφράζουμε έμπρακτα και έντυπα την αλληλεγγύη μας στη Villa Amalias. Τη φιλοξενία-συνύπαρξη στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης την εκτιμάμε, την τιμάμε και την ανταποδίδουμε.

Είμαστε όλοι Βίλα Αμαλίας και η Βίλα Αμαλίας είμαστε όλοι εμείς.

Το μελάνι μας είναι εκρηκτικό και οι ιδέες μας εύφλεκτες.

Τυπογραφική Κολεκτίβα Rotta.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2012"

το βιντεάκι που ακολουθεί το δημιούργησαν οι diakoptes
Επίσης, ορισμένοι παραλληλισμοί της αστυνομικής εισβολής στην ΑΣΟΕΕ, στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια της σχολής και της κατάσχεσης του εξοπλισμού του αυτοοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού "ραδιοζώνη ανατρεπτικής έκφρασης 98fm"...


Δε ζούμε την εποχή της Χούντας, ζούμε τη Χούντα της εποχής μας
(μέσα από την επιβολή ενός μόνιμου καθεστώτος "έκτακτης ανάγκης")
Το άσυλο καταργήθηκε γιατί λέει στη δημοκρατία οι ιδέες διακινούνται ελεύθερα.
Γι' αυτό η ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλλε στην ΑΣΟΕΕ και διέλυσε ραδιοφωνικό σταθμό.


18-11-1973: Απαγορεύεται η κατοχή ερασιτεχνικών ραδιοσταθμών.
28-12-2012: Η ΕΛΑΣ εισβάλλει στην ΑΣΟΕΕ και κατάσχει τον εξοπλισμό και την κεραία του αυτοοργανωμένου ραδιοσταθμού 98fm.


επίκαιρη αφίσα της κατάληψης Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά
(άνοιξη 2009)

επισκεφτείτε κι εδώ\

πηγή: anarxiko-resalto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου