Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Πάμε καλά, λοιπόν!

Πάμε καλά, λοιπόν! Ο πρόεδρος της δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς ανακοίνωνε στους γερμανούς κεφαλαιούχους ότι στην χώρα μας υπάρχουν πλέον οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθουν να επενδύσουν (διάβαζε: να κονομήσουν). Στο μεταξύ, το ποσοστό των πολιτών που αντιμετωπίζει συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε από το 16,3% το 2010 (έτος ένταξης στο μνημόνιο) στο 22,9% του πληθυσμού το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αν σκεφτούμε δε και πόσες κατακεφαλιές φάγαμε μέσα στο 2012 (απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών και συντάξεων, καρατόμηση δικαιωμάτων, αύξηση κόστους ζωής κλπ), μπορούμε άνετα να στοιχηματίσουμε ότι στο τέλος τού 2012 ο ένας στους τρεις έλληνες ήταν φτωχός. Τώρα, βάλτε από δίπλα το τσεκούρωμα των φοροαπαλλαγών, την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων στον δημόσιο τομέα (οσονούπω και στον ιδιωτικό), την αύξηση φόρων και χαρατσιών κλπ και μπορείτε να προβλέψετε με ασφάλεια ότι στο τέλος της χρονιάς θα είναι φτωχοί οι μισοί έλληνες.



Πάμε καλά, λοιπόν! Ο υπουργός οικονομικών ήταν ιδιαίτερα ευτυχής καθώς ανακοίνωνε ότι, κατά την περασμένη χρονιά, τα δημόσια οικονομικά κατέγραψαν πρωτογενές πλεόνασμα 2-κόμμα-κάτι δισ ευρώ. Στο μεταξύ, το επίσημο ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε από το 7,6% το 2008 (πριν την κρίση) στο 9,5% το 2009, πήγε στο 12,5% το 2010, εκτινάχτηκε στο 17,7% το 2011 και τον Σεπτέμβριο του 2012 σκαρφάλωσε στο 26%. Φυσικά, σ' αυτό το ποσοστό δεν περιλαμβάνονται όσοι κάνουν 1-2 μεροκάματα την εβδομάδα ή όσοι δουλεύουν τρίωρα και τετράωρα για δύομιση κατοστάρικα τον μήνα.

Πάμε καλά, λοιπόν! Ο πρωθυπουργός αναδείχτηκε από τους γερμανούς ως "πρόσωπο του 2012", αποκατέστησε την αξιοπιστία τής χώρας στο εξωτερικό και "μιλώντας και με τον θεό" (όπως είπε ο ίδιος) κατάφερε να μας εξασφαλίσει την υπερδόση των 44-κάτι δισ., η οποία τονώνει την ρευστότητα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση της επενδυτικότητας. Στο μεταξύ, οι πολίτες που, μεταξύ άλλων, αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή ενοικίων, πάγιων λογαριασμών (ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αερίου κλπ), καθώς και στην πληρωμή δόσεων δανείου κατοικίας ή πιστωτικών καρτών, ενώ στερούνται, κατά περίπτωση, πρόσβαση σε σειρά άλλων αγαθών και υπηρεσιών, συνιστούσαν το 28,4% του πληθυσμού στο τέλος τού 2011 και υπολογίζεται πως αγγίζουν το 35% στο τέλος τού 2012.

Πάμε καλά, λοιπόν! Η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά με την σέσουλα μέσω του ΕΣΠΑ σ' εκείνους που έχουν ήδη λεφτά, κανονίζει την "αξιοποίηση" του Τατοΐου, πουλάει ό,τι πουλιέται, χαρίζει ό,τι δεν πουλιέται, γαμεί, δέρνει και υπολογίζει ότι το 2013 θα αποτελέσει έτος-καμπή για να βγει η χώρα από την ύφεση. Στο μεταξύ, καταργούνται προνοιακά επιδόματα, ΕΚΑΣ, ενισχύσεις σε νοικοκυριά μόνιμων κατοίκων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, κοινωνικές παροχές σε πολύτεκνους, ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες κλπ. ενώ παράλληλα κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, παιδικοί σταθμοί κλπ. Με δυο λόγια, δηλαδή, απορρυθμίζεται τελείως ένα κράτος που οι πολίτες του έχυσαν ποτάμια αίματος και ιδρώτα για να το χτίσουν.

Πάμε καλά, λοιπόν! Γερμανοί, κινέζοι, ρώσσοι, καταριανοί και λοιποί λεφτάδες σπρώχνονται για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο και το καλύτερο φιλέτο τούτου του ρημαδότοπου, που τον κομματιάζουν μέρα με τη μέρα εκείνοι οι οποίοι υποτίθεται πως έχουν ταχτεί για να τον υπηρετούν και να τον προσέχουν. Στο μεταξύ, οι ιθαγενείς νέοι άνθρωποι σπρώχνονται στα γραφεία μετανάστευσης, με την ελπίδα να βρουν σε Αυστραλίες και Σουηδίες την κλεμμένη τους ζωή.

Πάμε καλά, λοιπόν!

πηγή: teddy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου