Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η Λεγεώνα των Ψυχών – Ένα μυθιστόρημα (FREE)


Επειδή με το προηγούμενο μυθιστόρημα που έβγαλα σε πώληση πολλοί οπαδοί του open source κινήματος έπεσαν να με φάνε (λες και οι 800 σελίδες πάνω-κάτω που έχει γράψει ο Γελωτοποιός τον τελευταίο χρόνο ήταν privè), αποφάσισα αυτή τη φορά να ακολουθήσω τη λογική τους.
Προσπαθώ -το κατά δύναμη- να μην είμαι δογματικός (ξέρετε, από αυτούς τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα πάντα –ή κάτι- με βεβαιότητα και ποτέ δεν αμφιβάλλουν για όσα πιστεύουν).
Οπότε αφήνω ελεύθερο ένα μυθιστόρημα μου και όποιος θέλει να κάνει την αγαθοεργία του υπάρχει και το donate.
(Αυτό δεν ισχύει για όσους πήραν το «Η σκοτεινή πλευρά του χριστουγεννιάτικου δέντρου», τους οποίους θα ευχαριστήσω για άλλη μια φορά. Εκείνοι ας δουν το νέο μυθιστόρημα ως μια προσφορά 1+1, «σαμπουάν και μαλακτικό στην τιμή του ενός».)
Αυτό το μυθιστόρημα γράφτηκε το 2009-2010 και είμαι σίγουρος ότι αν έβγαινε σε βιβλίο (ένα από εκείνα τα χάρτινα πράγματα με τις σελίδες) ο Γελωτοποιός θα έπαιρνε το δρόμο για το σωφρονιστικό σύστημα με τις κατηγορίες της προώθησης της τρομοκρατίας, σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, προτροπή σε εγκληματικές πράξεις και άλλα παρόμοια.
Είναι 333 (σατανικό νούμερο) σελίδες και σίγουρα θα το διαβάσετε πολύ ευκολότερα αν χρησιμοποιήσετε τον laserjet εκτυπωτή του φίλου σας που δουλεύει σε γραφείο (αν έχει μείνει κάποιος φίλος σας που δουλεύει) για να το εκτυπώσετε.
Μια περιγραφή για το μυθιστόρημα θα μπορούσε να ήταν και η ακόλουθη:
«Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι επαναστατική οργάνωση.
Σκοπός της δεν είναι να ανατρέψει το υπάρχον ολοκληρωτικό καθεστώς, αλλά να πείσει τους πολίτες που έχουν χάσει κάθε ελπίδα ευτυχούς διαβίωσης και επιβίωσης ότι μπορούν, αυτοί οι ίδιοι, να το καταστρέψουν.
Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Κατεδαφίζει κτίρια, ληστεύει τράπεζες, καταστρέφει την κρατική υπηρεσία προσωπικών δεδομένων, βάφει κόκκινο το κοινοβούλιο και, όταν δεν μπορεί να το αποφύγει, σκοτώνει.
Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι μια ομάδα εφήβων.
Δέκα ιδιαίτερα ταλαντούχοι έφηβοι, ιδιοφυείς ίσως, που προέρχονται από κάθε κοινωνική τάξη. Μετανάστες, τσιγγάνοι, μικροαστοί και μεγαλοαστοί, όλοι απόβλητοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι πάντα υπάρχει μια εναλλακτική λύση, καλύτερη από την «καλύτερη δυνατή κοινωνία».
Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι το δημιούργημα του Δασκάλου.
Ενός ανθρώπου που γνώρισε την κοινωνική αναγέννηση –καθώς και τον πρόωρο θάνατο- της δεκαετίας του εξήντα. Που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, έζησε στο δάσος, στην έρημο και στη θάλασσα -με ανθρώπους που κατείχαν μόνο όσα είχαν ανάγκη- και βίωσε την αδυναμία τους να αντιδράσουν στην αλαζονική λαίλαπα του δυτικού πολιτισμού.
Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι ένα μυθιστόρημα.
Ένα μυθιστόρημα για μια όχι και τόσο μακρινή δυστοπία. Για έναν διόλου θαυμαστό και διόλου καινούριο κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν πάψει να ελπίζουν, να ονειρεύονται και να πιστεύουν.
Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι μια ιστορία πίστης.
Της πίστης ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να παλέψεις γι’ αυτά. Της πίστης ότι τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν το αλλάξεις μόνος σου.
Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι ο προπομπός του κόσμου που έρχεται.
Τρέχοντας –κι ας κουτσαίνει.»

Το τελευταίο που πρέπει να πω, και αν θέλετε με πιστεύετε, είναι ότι το εν λόγω μυθιστόρημα γράφτηκε πριν οι Anonymous κάνουν τις περίφημες δηλώσεις τους για το ελληνικό ζήτημα.
Σίγουρα υπήρχαν και πριν, αλλά ο Γελωτοποιός δεν τους γνώριζε, αφού δεν είναι ο κορυφαίος στη χρήση υπολογιστών ούτε και σέρφαρε στο διαδίκτυο όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια.
Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας στην εικόνα παρακάτω ή χρησιμοποιώντας το link:
http://issuu.com/sanejoker/docs/psycholegion
Καλή ανάγνωση -και δύναμη.

(ΥΓ: Χθες είχα βάλει -κατά λάθος- την "πρώτη γραφή" του βιβλίου, ήτοι το κείμενο όπως γράφτηκε την πρώτη φορά, χωρίς διορθώσεις κλπ. Το σωστό είναι αυτό που δημοσίευσα τώρα και έχει στο URL και το psycholegion).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου