Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η «ανύπαρκτη» ακροδεξιά τρομοκρατία - Αφιερωμένο σε Φαήλο,Μάκη Βορίδη και Νίκο Μπίστη!



 Μια ξεχασμένη λίστα.. ακροδεξιάς τρομοκρατίας!
Ο Φαήλος Κρανηδιώτης, λάτρης όπως δηλώνει ο ίδιος της ιστορίας (σε βαθμό προγονοπληξίας θα προσθέταμε εμείς), συχνά επικαλείται περιστατικά του παρελθόντος (του πολεμικού κυρίως, ως γνήσιος καταδρομέας!) προκειμένου να προσθέσει εγκυρότητα  στα χειμαρρώδη γραφόμενά του. 



Σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή («ΣΚΑΪ με το Ν. Ευαγγελάτο»), ως εκπρόσωπος της ΝΔ (και πιστός ακόλουθος των μνημονιακών κυβιστήσεων Σαμαρά) αποκήρυξε την αγάπη του για την ιστορία χάριν της «καυτής» επικαιρότητας (βλέπε «αριστερή τρομοκρατία»). «Δε μας ενδιαφέρει (σσ και δε σας συμφέρει επίσης) το προδικτατορικό
παρακράτος», απάντησε σε σχόλιο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ περί τρομοκρατίας, «το μόνο δεδομένο είναι πως μεταπολιτευτικά η τρομοκρατία αποτελεί μονοπώλιο της λεγόμενης επαναστατικής αριστεράς. Δεν υπάρχει ακροδεξιά τρομοκρατία». 



Ως απόδειξη των ισχυρισμών του - τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς ακούσαμε και από τον Μάκη Βορίδη - ανέφερε πως «δεν έχει συλληφθεί κανένας τρομοκράτης από το χώρο της ακροδεξιάς» (στο τελευταίο δεν έχει μεγάλο άδικο, αν και το συγκεκριμένο επιχείρημα ενισχύει την υπόθεση πολλών για υπόγειες σχέσεις της ακροδεξιάς με μηχανισμούς του βαθέως κράτους).



Αφού, λοιπόν, ο Φαήλος θέλει να μιλήσουμε σε απόσταση από ιστορικές συνδέσεις και αναφορές, σαν η μεταπολίτευση να προέκυψε σε κάποιο εργαστήριο και η ελληνική Δεξιά να βγήκε από τη θερμοκοιτίδα άμα τη συνεργασία της με τα «υπεύθυνα» απομεινάρια του σημιτικού εκσυγχρονισμού, ας μιλήσουμε  για
τη μεταπολίτευση:



-Στις 11 Μαρτίου 1978 μια ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει τον κινηματογράφο ΕΛΛΗ στην οδό Ακαδημίας σε ώρα προβολής. Είναι βράδυ Σαββάτου, 9.30μμ, μέρα και ώρα που ο κινηματογράφος είναι γεμάτος κόσμο. Μια ωρολογιακή βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στην αίθουσα με προφανή σκοπό την πρόκληση πολλών θυμάτων. Πιο βαριά τραυματισμένος είναι ο άτυχος θεατής , κάτω από το κάθισμα του οποίου τοποθετήθηκε η βόμβα. Έχασε και τα δυο του πόδια. Υπήρξαν άλλοι 18 τραυματίες ανάμεσα στους εκατό περίπου θεατές της παράστασης.




-Στις 20 Ιουνίου 1978, πάλι σε ώρα αιχμής, 9 παρά 1ο το βράδυ μία ακόμα βόμβα εκρήγνυται  σε έναν από τους πιο κεντρικούς κινηματογράφους της Αθήνας, το ΡΕΞ, στην οδό Πανεπιστημίου. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στα μεσαία καθίσματα. Στόχος ήταν και πάλι η πρόκληση πολλών θυμάτων. Ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 15.




-Στις 08.01.1991, στις 19.30 το απόγευμα, στην Πάτρα περί τα τριάντα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, με επικεφαλής τον τοπικό πρόεδρο της οργάνωσης Ιωάννη Καλαμπόκα, επιτίθενται οπλισμένοι κατά των μαθητών στην κατάληψη του Πολυκλαδικού Λυκείου, χωρίς όμως να επιτύχουν να διώξουν τους νέους.

Γύρω στις 23.30 το βράδυ, ομάδα καθηγητών και γονέων επιχειρεί να μπει στο κτίριο. Με το άνοιγμα της πόρτας τα μέλη της ΟΝΝΕΔ επιτίθενται στον κόσμο με σιδερολοστούς, καδρόνια και τσιμεντόλιθους. Ο καθηγητής μαθηματικών και μέλος του Εργατικού Αντι-ιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ), Νίκος Τεμπονέρας, πέφτει θανάσιμα τραυματισμένος, με ανοιγμένο το κρανίο από το σιδερολοστό του Ι.Καλαμπόκα. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο κλινικά νεκρός και το πρωί της 09.01.1991 παύουν όλες οι ζωτικές λειτουργίες του.




-Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης, 24 Φεβρουαρίου 2009 στο στέκι μεταναστών που στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» στον πεζόδρομο της οδού Τσαμαδού 13, στα Εξάρχεια.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστος με ξυρισμένο κεφάλι πέταξε χειροβομβίδα στα τζάμια της αίθουσας που στεγάζει το «Στέκι Μεταναστών». Την ώρα εκείνη στο στέκι βρίσκονταν πολλά άτομα γιατί συνεδρίαζε ο σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης, ενώ κόσμος υπήρχε και στα υπόλοιπα γραφεία.

Η χειροβομβίδα – αμυντική, ρωσικής κατασκευής - χτύπησε στο παράθυρο, αλλά δεν πέρασε στο εσωτερικό του δωματίου καθώς υπήρχαν διπλά τζάμια. Έσπασε μόνο το εξωτερικό τζάμι και έπεσε στο πεζοδρόμιο όπου και εξερράγη, προκαλώντας μόνο ζημιές. Πρόκειται για μαζική δολοφονική επίθεση, παρόμοια με αυτές που ακροδεξιοί και παρακρατικοί έχουν διαπράξει στο παρελθόν σε άλλες χώρες.




-5 Ιουνίου 2012: Άγνωστος που επέβαινε σε μηχανάκι πέταξε εμπρηστικό μηχανισμό (πάλι) στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια.



-18 Σεπτεμβρίου 2012:  Φρικαλέα επίθεση σημειώθηκε στους Άγιους Ανάργυρους, όπου ομάδα αγνώστων εισέβαλε σε σπίτι μεταναστών και προσπάθησε να τους κάψει ζωντανούς Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ένας από τους κατοίκους η επίθεση έγινε με βόμβα μολότοφ. Ο άνθρωπος φέρει σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και τα χέρια του, ενώ όπως λέει φοβάται να βγει από το σπίτι του (για να αναφέρουμε μόνο μία από τις πολλές καταγεγραμμένες επιθέσεις ρατσιστικών κινήτρων των τελευταίων ετών).




Ο κατάλογος είναι βέβαια μεγαλύτερος και ο «Ιός» (δείτε ΕΔΩ ) έχει αναδείξει τις πολιτικές προεκτάσεις του φαινομένου, πριν ακόμη η ακροδεξιά (ΛΑΟΣ) μπει στο πλυντήριο των μνημονιακών κυβερνήσεων και πριν ο υπόκοσμος αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση (Χρυσή Αυγή). 




Ας εμπλουτίσει, με τη βοήθεια του LEFT.gr, τις ιστορικές του σημειώσεις ο λαλίστατος σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με τα παραπάνω πρόσφατα περιστατικά  «ανύπαρκτης» μεταπολιτευτικής ακροδεξιάς τρομοκρατίας για να μη μπαίνει στην ψυχοφθόρο διαδικασία της απολογίας για το μαύρο παρελθόν της «εθνικοφροσύνης».



Τ. Γιαννόπουλος


ΥΓ Bonus ανύπαρκτης βίας "νόμιμου πολιτικού κόμματος": 

Η ξεχασμένη τρομοκρατία


26.1.1975: Επιδρομή ναζιστών της οργάνωσης «Νέα Τάξη» στο ΕΜΠ και μαχαίρωμα του φοιτητή Β. Γεωργιάδη.

16.2.1976: Βόμβα σε γραφεία του ΚΚΕ Εσωτερικού (οδός Θεσ/νίκης).

24.3.1976: Ρίψη χειροβομβίδας σε βιβλιοπωλείο της Αθήνας και δυναμίτη σε γραφεία του ΚΚΕ στον Κορυδαλλό.

14.9.1976: Ανακάλυψη οπλοστασίου στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσ/νίκη.

16.12.1976: Μαζικοί τραυματισμοί δημοσιογράφων από χουντικούς στην κηδεία του Μάλλιου, σε συνεργασία με «αγανακτισμένους» αστυνομικούς.

24.12.1976: Εκρηξη βόμβας της Εθνικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Πανελλήνων (ΕΣΟΠ) σε γραφεία του ΚΚΕ.

24.1.1977: Επιστολή-βόμβα της ΕΣΟΠ στην εφημερίδα «Αυγή».

4.2.1977: Εκρηξη βόμβας σε βιβλιοπωλείο της Ασκληπιού, που πουλούσε βιβλία, δίσκους και είδη λαϊκής τέχνης από τη Βουλγαρία.

5.2.1977: Τρεις εκρήξεις βομβών στα γραφεία του ΕΚΚΕ στα Εξάρχεια, του ΚΚΕ στην Καισαριανή και του ΚΚΕ Εσωτ. στα Πετράλωνα.

11.2.1977: Βόμβα στο βιβλιοπωλείο «Πλανήτης», στην Ασκληπιού. Είχε «προαναγγελθεί», την προηγουμένη, από τον 20χρονο νεοφασίστα Αργ. Κακκαβά.

19.2.1977: Εκρηξη ισχυρής βόμβας στα γραφεία της Πολιτιστικής Λέσχης Παγκρατίου.

24.2.1977: Σύλληψη των Αριστοτέλη Καλέντζη, Αργ. Κακκαβά και Ευ. Χριστάκη, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο από πυροβόλα, εκρηκτικά και χειροβομβίδες. Ομολογία των δυο τελευταίων για συμμετοχή σε βομβιστικές ενέργειες.

4.3.1977: Βόμβα της ΕΣΟΠ σε γραφεία του ΚΚΕ Εσ. «Τα Νέα».

9.3.1977: Σύλληψη του στελέχους της «4ης Αυγούστου» Δ. Ηλιόπουλου και της φίλης του, Χρ. Ζέκιου, για κατοχή όπλων.

22.3.1977: Εκρηξη βόμβας καταστρέφει το Ι.Χ. του γεν. γραμματέα της ΕΣΔΗΝ, Δ. Ξυριτάκη, στην Αλεξάνδρας.

30.5.1977: Σύλληψη του εν ενεργεία ανθυπίλαρχου Γ. Διαμαντή για ρίψη χειροβομβίδας σε βιβλιοπωλείο με βουλγαρικά βιβλία στην Ασκληπιού. Πρωτόδικα θα καταδικαστεί (10.8.77) σε κάθειρξη 8 χρόνων, που το Εφετείο θα μειώσει σε 5 χρόνια (8.2.78).

8.10.1977: Καταδίκη του Καλέντζη σε κάθειρξη 12 χρόνων, του Κακκαβά σε 2 χρόνια, του Δ. Ηλιόπουλου σε ενάμιση χρόνο.

9.10.1977: Εκρηξη βόμβας σε γραφεία της ΚΝΕ στα Πετράλωνα.

16.10.1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγή» από νεοφασίστες.

5.3.1978: Εκρηξη βόμβας στα γραφεία του περιοδικού «Αντί».

6.3.1978: Εκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΚΚΕ Εσωτ. στη Ν. Φιλαδέλφεια.

10.3.1978: Εκρηξη βόμβας στον κινηματογράφο «Ελλη», κατά τη διάρκεια της προβολής της σοβιετικής ταινίας «Ουράνιο Τόξο». 18 θεατές τραυματίες, απ' τους οποίους οι 3 πολύ σοβαρά.

20.6.1978: Εκρηξη βόμβας στον κινηματογράφο «Ρεξ», κατά τη διάρκεια της προβολής σοβιετικής ταινίας. 15 θεατές τραυματίες.

23.7.1978: 13 αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών σε Αθήνα-Πειραιά, στην 4η επέτειο της Μεταπολίτευσης.

31.7.1978: Σύλληψη ως βομβιστών του Νικ. Μιχαλολιάκου κι άλλων 8 νεοφασιστών, και δίωξή τους με τον «αντιτρομοκρατικό» (Ν.774/78). Στις 29.9.78 παραπέμπονται για κατοχή εκρηκτικών, όχι όμως με τον «αντιτρομοκρατικό». Καταδικάζονται ο Μιχαλολιάκος σε φυλάκιση 13 μηνών κι ο Αλ. Μαριούκλας σε 10 μηνών (15.1.79).

6.8.1978: Αλλες 12 εκρήξεις βομβών σε Αθήνα και Πειραιά μέσα σε μιάμιση ώρα.

18.10.1978: Τέσσερις διαδοχικές εκρήξεις βομβών στα δικαστήρια και σε καταστήματα που πουλάνε σοβιετικά προϊόντα.

17.12.1978: 39 εκρήξεις βομβών σε Αθήνα - Πειραιά, ως «μνημόσυνο» για τον βασανιστή Μάλλιο. Τραυματίες 7 περαστικοί.

11.1.1979: Επικήρυξη των ακροξεξιών βομβιστών Ν. Παναγόπουλου και Αντ. Πρωτοπαπά με 1.000.000 δρχ. για τον καθένα.

22.1.1979: Σύλληψη 9 βομβιστών που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» (ΟΕΑ) και ευθύνονται για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο από τους συλληφθέντες (Χρ. Τζαβέλλας, Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού. Αλλοι 4 βομβιστές καταζητούνται.

29.1.1979: Δίωξη κατά του διοικητή της Σχολής Χωροφυλακής αντισυνταγματάρχη Βουδικλάρη για πώληση όπλων σε μέλη της ΟΕΑ. Θα καταδικαστεί στις 1.6.79 απ' το πενταμελές Εφετείο, απλώς για οπλοκατοχή, σε 2 χρόνια φυλακή.

15.3.1979: Αυθόρμητη παράδοση του καταζητούμενου για συμμετοχή στην ΟΕΑ (και πρώην διοικητή των χουντικών «Αλκίμων») Λογγίνου Παξινόπουλου.

16.3.1979: Τραυματισμός και σύλληψη του επικηρυγμένου βομβιστή Αντ. Πρωτοπαπά στον Κολωνό.

17.3.1979: Τραυματισμός και σύλληψη του επίσης επικηρυγμένου Ν. Παναγόπουλου στην Κυψέλη.

1.6.1979: Καταδίκη 10 από τους κατηγορούμενους της ΟΕΑ σε διάφορες ποινές (ισόβια στον Απ. Πρωτοπαπά, 18 χρ. στο γιατρό Ιω. Κουρκουλάκο, 14 χρ. στο Χρ. Τζαβέλα, 2 1/2 στο Λ. Παξινόπουλο κ.λπ.).

12.11.1979: Καταδίκη του Ν. Παναγόπουλου σε κάθειρξη 25 χρόνων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου