Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλα ψέματα, ψέματα, ψεματάκια, ανακρίβειες και ανακολουθίες



"Η "Ομάδα Αλήθειας" είναι μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα. Τα κείμενα που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της αποτελούν θέσεις της "Ομάδας Αλήθειας" και όχι του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας." Γράφει κάτω από κάθε ανάρτησή της η "ομάδα αλήθειας" της Νέας Δημοκρατίας.

"Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε τί κρύβεται πίσω από τα ψέματα των πολιτικών και των κομμάτων και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δέχεται η Νέα Δημοκρατία" λένε στην κεντρική τους σελίδα και στο logo τους γράφει: 

"Μεγάλα ψέματα, ψέματα, ψεματάκια, ανακρίβειες και ανακολουθίες.
Ένα ανθολόγιο με τα μαργαριτάρια της πολιτικής παραπληροφόρησης.
Ποιό ψέμα εντοπίσατε;"

Στην σελίδα αυτή συμβαίνουν μερικά περίεργα πράγματα, συμπτώσεις χωρίς αμφιβολία.


Εδώ πρέπει να ανοίξουμε μία μικρή παρένθεση για να εξηγήσουμε μερικά πράγματα.

Το google δίνει την δυνατότητα να ψάξεις μέσα σε ένα site προσθέτοντας site:(το όνομα του site που θέλεις να ψάξεις)

Έτσι, αν θέλεις να δεις τι λέει η επίσημη Νέα Δημοκρατία παραδείγματος χάριν για τον Αλογοσκούφη και την περίφημη απογραφή που έκανε, γράφεις στο google “site:nd.gr Αλογοσκούφης απογραφή”.

Δοκίμασέ το αν θέλεις, σου το έχω έτοιμο, αν και το site της ΝΔ έχει επιλεκτική μνήμη, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης.

Μπορείς να το βάλεις και σκέτο αυτό το "site:nd.gr" οπότε σου βγάζει ένα σωρό σελίδες, ή να το χρησιμοποιήσεις ας πούμε για να δεις τι εικόνες έχουν εκεί μέσα ή και για βίντεο.

Το περίεργο συνέβη όταν έκανα αυτό για να δω τι άλλα καταπληκτικά βιντεάκια έχουν ανεβάσει εκεί στην ΝΔ μετά το απίθανο μοντάζ με τον Διαμαντόπουλο.

Δοκίμασέ το και πες μου.

Βάζεις site:nd.gr και επιλέγεις βίντεο. Και για να μην παιδεύεσαι σου το έχω έτοιμο, αρκεί να κάνεις κλικ εδώ.



Το περίεργο είναι πως αντί να εμφανίζει μόνο οτιδήποτε προέρχεται από το nd.gr ή subdomain όπως το ekloges.nd.gr για παράδειγμα, βγαίνουν αποτελέσματα και από το truthteam.gr.


Περίεργο ε;

Πάμε για άλλη μία, την δεύτερη μικρή παρένθεση.

Αν θέλεις να βρεις μία συγκεκριμένη φράση στον γούγλη την πετάς εκεί με εισαγωγικά.
Για παράδειγμα, αν θέλεις να δεις πόσοι αναδημοσίευσαν την τελευταία επική μαλακία της Νέας Δημοκρατίας, βάζεις στον γούγλη "Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν ξανά" και σου βγάζει ένα σωρό. Αν θέλεις να βρεις όμως την original επική μαλακία αντί να ψάχνεις σε όλες αυτές βάζεις ένα “site:nd.gr” και το έχεις.

Ένα χαρακτηριστικό των σελίδων της “truthteam” που δεν θα βρεις σε άλλες της Νέας Δημοκρατίας είναι το κειμενάκι αποποίησης άλλων σχέσεων με την Νέα Δημοκρατία.



Έτσι, αν θέλεις να βρεις σελίδες του truthteam στο επίσημο site της ΝΔ, μπορείς να κάνεις αυτό που κάναμε νωρίτερα με ένα κομμάτι από την χαρακτηριστική αυτή φράση.

Για δοκιμή έγραψα στον γούγλη: site:nd.gr "είναι μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα".


94 αποτελέσματα, καθόλου άσχημα ε;

Και όλα στο ekloges.nd.gr δηλαδή σε υποτομέα (subdomain) του nd.gr.

Θα μπορούσε να είναι φυσικά απλά mirror, δηλαδή αντίγραφα από τις σελίδες του truthteam.gr που η Νέα Δημοκρατία είδε, της άρεσαν και αποφάσισε να τα ανεβάσει και στο δικό της site για οποιονδήποτε λόγο.
Επομένως από μόνο του, δεν λέει και πολλά αυτό.

Μέχρι να κάνεις ένα reverse ip lookup και εδώ θέλουμε, δυστυχώς, μία τρίτη μικρή παρένθεση.

Ξέρω, πολλές παρενθέσεις αλλά πολλοί δεν ξέρουν τι σημαίνουν όλα αυτά τα τεχνικά και χρειάζονται νομίζω.

Κάθε σέρβερ λοιπόν, έχει έναν χαρακτηριστικό αριθμό που ονομάζεται διεύθυνση ip και που με απλές εντολές μπορεί να φανεί.

Στο truthteam.gr λοιπόν αντιστοιχεί το 184.154.245.134, η διεύθυνση ip του σέρβερ στον οποίο φιλοξενείται, κάπου στο Σικάγο, σύμφωνα με το statscrop.com.
Όμως εκτός από τον server εκεί βλέπουμε και κάτι άλλα περίεργα, όπως διεύθυνση "Λεωφόρος Συγγρού 340" και email:newtech@nd.gr αλλά σε αυτά θα επανέλθουμε σε λίγο.

Γίνεται όμως και το αντίστροφο, να δεις ποιο (ή ποια) ονόματα αντιστοιχούν στον αριθμό αυτό.

Και ω τι έκπληξη, το 184.154.245.134 φιλοξενεί δύο ονόματα, το truthteam.gr και το ekloges.nd.gr

Τα δύο αυτά site με άλλα λόγια φιλοξενούνται στον ίδιο server κάπου στο Σικάγο.



Όμως το ekloges.nd.gr ως υποτομέας του nd.gr δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν άλλον από εκείνον που έχει και το nd.gr.

Για παράδειγμα δεν θα μπορούσα εγώ να φτιάξω gerogriniaris.nd.gr.

Αν και όπως καταλαβαίνεις θα είχε φοβερή πλάκα κάτι τέτοιο, μόνο η ομάδα που διαχειρίζεται το nd.gr μπορεί να φτιάξει υποτομέα με κατάληξη .nd.gr.

Αυτοί μπορούν να φτιάξουν όσους θέλουν τέτοιους υποτομείς, για παράδειγμα ξερωγώ, bullshit.nd.gr, goebbels.nd.gr mouroutis.nd.gr κοκ.

Μόνο αυτοί όμως, κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αφού ο τομέας nd.gr, ανήκει στην Νέα Δημοκρατία.

Παρ όλα αυτά, φαίνεται πως εδώ υπάρχει μία σατανική σύμπτωση, το truthteam.gr και το ekloges.nd.gr (που όπως είπαμε ανήκει στην ΝΔ) μοιράζονται την ίδια ip!

Οι συμπτώσεις, όμως, δεν τελειώνουν εδώ.

Αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου όταν ανοίγεις οποιοδήποτε site με κάποιον web browser όπως ο firefox ή ο internet explorer είναι η μετάφραση, που κάνει αυτός ο browser, ενός κώδικα.

Ο κώδικας αυτός είναι κάπως έτσι:

Και έχει μερικά πεδία που δεν τα βλέπεις εσύ αλλά είναι χρήσιμα για διάφορους λόγους.

Όπως για παράδειγμα στο truthteam.gr οι γραμμές:

<meta property="og:region" content="Αττική" />
<meta property="og:locality" content="Καλλιθέα" />
<meta property="og:country-name" content="Ελλάδα" />
<meta property="og:email" content="newtech@nd.gr" />
<link rel="shortcut icon" href="http://www.truthteam.gr/sites/all/themes/truthteam/favicon.ico" type="image/vnd.microsoft.icon" />
<meta content="Μην πατάτε την μπανανόφλουδα του λόμπι της δραχμής!" about="/node/88" property="dc:title" />
<meta property="og:site_name" content="Νέα Δημοκρατία | Ομάδα Αλήθειας" />
<meta property="og:street-address" content="Λεωφόρος Συγγρού 340" />


Δεν χρειάζεται να είσαι και χάκερ για να καταλάβεις πως εδώ έχουμε άλλη μία σύμπτωση αλλά αν θέλεις να τις δεις σε πιο ευανάγνωστη μορφή σου τις έχω εδώ.



Δηλαδή στις σελίδες της "ομάδας αλήθειας" ως mail εμφανίζεται το newtech@nd.gr και διεύθυνση το "Λεωφόρος Συγγρού 340"

Συμπτωματικά αυτό το email και η διεύθυνση υπάρχουν σε μία σελίδα της Νέας Δημοκρατίας: Την σελίδα επικοινωνίας της γραμματείας νέων τεχνολογιών, έρευνας και καινοτομίας.

Νομίζω έχουμε βρει αρκετές συμπτώσεις μέχρι τώρα οπότε κάτσε να κάνουμε ένα ρεζουμέ πριν μπερδευτούμε.

Λίγο πριν τις εκλογές «κάποιοι» έφτιαξαν μία ιστοσελίδα με σκοπό «να ανακαλύψουμε τί κρύβεται πίσω από τα ψέματα των πολιτικών και των κομμάτων και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δέχεται η Νέα Δημοκρατία» όπως οι ίδιοι δηλώνουν.

Ποιοι είναι αυτοί δεν είναι γνωστό και είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει κατά της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, ας είναι όποιοι θέλουν και ας δώσουν στην ομάδα τους ό,τι πιο απίθανο για όνομα θέλουν, όπως, ας πούμε, "ομάδα αλήθειας"(!).

Σύμφωνα όμως με τους ιδίους, Η "Ομάδα Αλήθειας" είναι μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα. Τα κείμενα που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της αποτελούν θέσεις της "Ομάδας Αλήθειας" και όχι του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Μία ομάδα ανθρώπων λοιπόν που «πρόσκειται» στην ΝΔ χωρίς να την εκφράζει, και που οι θέσεις τους δεν αποτελούν επίσημες θέσεις του κόμματος.

Μία τέτοια ομάδα δεν θα μπορούσε φυσικά να στεγάζεται στα γραφεία του κόμματος, να έχει mail του κόμματος ή να χρησιμοποιεί τον επίσημο server του κόμματος, σωστά;

Φαντάσου δηλαδή να έφτιαχνε ο ΣΥΡΙΖΑ μία παρόμοια ομάδα, φαινομενικά ανεξάρτητη, και τα λαγωνικά της truthteam να ανακάλυπταν πως αυτή στεγάζεται σε κάποιο γραφείο στην Κουμουνδούρου, έχει mail επικοινωνίας στο syriza.gr και οι σελίδες του φιλοξενούνται στον ίδιο σέρβερ με το, ξερωγώ, ekloges.syriza.gr…

Και όλα αυτά ενώ δηλώνουν πως δεν έχουν άμεση σχέση με την Κουμουνδούρου, δεν τους εκφράζουν κλπ κλπ…

Θα έσκουζαν φαντάζομαι τα τζιμάνια του truthteam για τους ΣΥΡΙΖΑίους ψευταράδες που μας το παίζουν ανεξάρτητοι αλλά στην πραγματικότητα είναι υπάλληλοι της Κουμουνδούρου.

Εδώ κάτι τέτοια τα λένε εκεί στην ΝΔ χωρίς κανένα στοιχείο:


Φαντάσου να έβρισκαν ένα σωρό τέτοιες "συμπτώσεις" τα καμάρια της truth team για τον "αγαπημένο" τους ΣΥΡΙΖΑ πως θα σκούζανε… (ξέρω, το ξαναείπα αλλά μου αρέσει η εικόνα που φτιάχνω στο μυαλό μου με αυτή την σκέψη)

Είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι σατανικές συμπτώσεις που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αποκλείεται η Νέα Δημοκρατία να έκανε μία τέτοια χαζομάρα και να περιμένει πως δεν θα το παρατηρήσει κανείς.
Από την άλλη βέβαια κάνουν κάτι κοτσάνες σαν κάτι μονταρισμένα βίντεο που τους σκάνε στα μούτρα, αλλά και πάλι, δεν το πιστεύω.
Αποκλείεται να είναι τόσο ηλίθιοι ώστε την στιγμή που δηλώνουν περίπου ανεξάρτητοι να βάζουν στα meta data της σελίδας τους mail και διεύθυνση των κεντρικών της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού.

Σατανικές συμπτώσεις που αν είχαν βάση θα σήμαιναν πως η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε την «ηλεκτρονική» της προεκλογική εκστρατεία δημιουργώντας μία «ομάδα αλήθειας», η οποία το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να πει ψέματα σχετικά με το ποιοι είναι!
Και ακόμα χειρότερα πως συνεχίζει να αποδομεί υποτίθεται τα ψέματα των άλλων όταν σε κάθε σελίδα της έχει αναρτημένο ένα ψέμα η ίδια!

Μία «ομάδα αλήθειας» που η ίδια η ύπαρξή της είναι ένα ψέμα;


Κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως γελοίο!

Θα μου πεις, σιγά τα αυγά, ένα ψεματάκι...
Όχι όμως από μία ομάδα που έχει σημαία της το:
 "Μεγάλα ψέματα, ψέματα, ψεματάκια, ανακρίβειες και ανακολουθίες.
Ένα ανθολόγιο με τα μαργαριτάρια της πολιτικής παραπληροφόρησης."



Ποιό ψέμα εντοπίσατε;


Αποκλείεται!
Είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση…


Υγ Ξέχασα κάτι σημαντικό. Ευχαριστώ τους φίλους στο τουίτερ που με βοήθησαν να βγάλω άκρη με το τεχνικό κομμάτι της ιστορίας αυτής. Χωρίς αυτούς δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Δεν ξέρω αν θέλουν να τους αναφέρω και γι αυτό δεν το κάνω, τους ευχαριστώ όμως έστω κι έτσι.

Διάβασε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου