Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ την Τρίτη 29/1 έξω απ' το Mega



Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος και μας γνωστοποιεί ότι την Τρίτη 29/1 στις 7 μ.μ oι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ οργανώνουν διαμαρτυρία έξω από το MEGA.

Αναφέρουν επίσης:

Τα ΜΜΕ στην πλειονότητα τους αποτέλεσαν τους ιδεολογικούς στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής. Με τρομολαγνικά και ψευδή ρεπορτάζ παρουσιάζουν την πολιτική του σοκ ως μονόδρομο και συκοφαντούν όσους αντιστέκονται στην κοινωνική βαρβαρότητα. Λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης και κάνουν ρεπορτάζ στη βάση non paper γκεμπελικής έμπνευσης. Κατασκευάζουν στερεότυπα για τους μετανάστες, τους δημόσιους υπάλληλους, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους ακτιβιστές και υποκινούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.


Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε την κλιμάκωση της μιντιακής τρομοκρατίας ισάξιας με τις σκοτεινές μέρες τις ΥΕΝΕΔ. Γέμισαν τις οθόνες μας με άδεια μπουκάλια μπύρες και στοχοποίησαν τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων για να νομιμοποιήσουν τη στρατηγική της έντασης του Δένδια, απέκρυψαν τα κίνητρα και την ταυτότητα της ρατσιστικής δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα , προέβαλλαν χαλκευμένα βίντεο για να λοιδορήσουν βουλευτές της αριστεράς και κοινωνικά κινήματα ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων, συκοφάντησαν των αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επικρότησαν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της επιστράτευσης. Και συνεχίζουν… Οι εργοδότες του Τύπου αφού εφάρμοσαν το πιο σκληρό μνημόνιο στους εργαζόμενους τους, θέλουν να περιφρουρήσουν το καθεστώς γενικευμένου φόβου και εξαθλίωσης που δημιούργησαν ορθώνοντας τείχη απέναντι στην κοινωνία.

Φτάνει πια. Οι εργαζόμενοι του Τύπου δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους μεγαλόσχημους και αδρά αμειβόμενους εντεταλμένους μεγαλοδημοσιογράφους. Δεν είμαστε κομμάτι της διαπλοκής και της συναλλαγής τους. Διαλέξαμε πλευρά. Δίπλα στους κατοίκους της Χαλκιδικής και απέναντι στους χρυσοθήρες, δίπλα στους μετανάστες και απέναντι στους δουλέμπορους , τους φράχτες, τα΄ αφεντικά της μαύρης εργασίας, τη Χρυσή Αυγή, δίπλα στους διαδηλωτές και απέναντι στην καταστολή, δίπλα στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και απέναντι στην εσωτερική και εξωτερική τρόικα, δίπλα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είμαστε δίπλα στην κοινωνία και αγωνιζόμαστε μαζί της ενάντια στο μνημόνιο, το ρατσισμό και τη λογοκρισία.

πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου