Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ακούστε εσείς δημοσιοκάφροι


Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός του δημοσιοκάφρου και του βολευτή. Ξανάρχισαν τις κουταμάρες οι σαλτιμπάγκοι των καναλιών. Όχι, που θα μας άφηναν. Κατάπιαν τη στενοχώρια τους, κλάψανε στα κρυφά το συχωρεμένο το Βαγγέλη, σκούπισαν τα δάκρυα μην φύγει το μακιγιάζ, κι αρχίσανε: Οι αγορές τρομάξανε, δεν είναι υπεύθυνο να αφήσουμε Αντώνη και Βαγγέλη χωρίς κουτάλα, λαϊκισμός το να θες μισθό, θα μπουν μέσα οι Τούρκοι και αν δεν μπουν αυτοί θα έρθουν οι εξωγήινοι, θα πτωχεύσουμε, καταστροφή, λήγει ομόλογο, θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα γίνει η Β΄ Παρουσία, τα γνωστά.
Δε βάζετε μυαλό παπαγαλάκια έτσι;
Καταρχήν ψάχνετε το μήνυμα της κάλπης.
Να σας το πω ξεκάθαρα δημοσιοκάφροι: πάρτε το χέρι σας, γυρίστε την παλάμη προς εσάς, ανοίξτε τα δάκτυλα, μουντζώστε το σιχαμένο σας εαυτό. Είναι 5 φάσκελα στο μνημόνιο και τα κόμματα του. Αν δεν το καταλάβατε, επαναλάβετε.
Τρόμαξαν οι αγορές. Γι αυτό με τρώγανε. Κι έλεγα τι συμβαίνει. Καλύτερα να τρομάξουν οι αγορές, παρά εμείς, κάθε φορά που θα μας βάζετε μια έκτακτη συμφορά. Δε με νοιάζει. Νοιάστηκαν αυτοί που σαν άνεργος δεν είχα να πληρώσω το ρεύμα (το χαράτσι ακόμα να το δώσω); Παρόλα αυτά, να κοιτάξω το «χαρτοφυλάκιο» μου. Καμιά μεταβολή. Άδειες τσέπες όπως πάντα.
Να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η φράση που έχει μέσα τη λέξη «εθνικός» κρύβει συνήθως την μεγαλύτερη ζημιά για τη χώρα. Συγκυβέρνηση με ποιους; Με τον Αντώνη, το βράχο σταθερότητας; Γνωστό ακροβάτη και πρωταθλητή της τούμπας; Αυτός στις 12:00 λέει ναι και στις 12:05 λέει όχι. Με το Μπενύτο; Τον αξιαγάπητο φορομπήχτη; Με δοσίλογους;
Ανεξάρτητα, λένε, από τον αν θέλει ή όχι το μνημόνιο να συμμετέχει στην κυβέρνηση. Απίστευτοι! Τότε ρε σεις, γιατί θα γίνει κυβέρνηση; Να αποφασίσει τι χρώμα κουρτίνες θα έχει η Βουλή; Σε ποιόν πουλάτε φούμαρα; Το μνημόνιο είναι το ζήτημα.   
Έχουν λέει ομόλογο και λήγει. Και μένα έληξε γιαούρτι. Το φυλάω για πολιτικό. Έληξε και μένα γραμμάτιο και εγώ δεν έχω, κάποιοι τα έφαγαν. Κι όχι μαζί μου. Αν θέλετε φράγκα, ρωτήστε το Μπενύτο, να σας πει πόσο έκαναν τα χαρτάκια στο Σύνταγμα, οι αφίσες, διαφημίσεις κλπ. Πάρτε απ αυτόν.
Τώρα ρε Βαγγελιώ, που το θυμήθηκα. Εκείνα που δανείστηκε το ΠΑΣΟΚ την επιχορήγηση, τα δάνεια, με εγγύηση τα ποσοστά του, δεν πρέπει να τα επιστρέψεις; Δεν είσαι στο 44 αλλά στο 13. Φουκαρά σε βλέπω να λες «ελεήστε τον αρχηγό». Καλά στην έφερε το χαζό. Ακόμα γελάει η «μαμά».
Λένε για λαϊκισμό! Εντάξει εδώ δε γελάνε απλά, πέφτουμε κάτω από τα γέλια. Λαϊκισμός να θες το μισθό και τη σύνταξη! Λαϊκισμός να θες δουλειά, να μην σου πάρουν το σπίτι.
Ποιοι τα λένε; Αυτοί που γκάριζαν και γάβγιζαν στα κανάλια. Που έλεγαν «λεφτά υπάρχουν» επειδή το είπε ο Γιώργος. Που έδειχναν το βενζινοπώλη με χειροπέδες, επειδή έβαλε μερικά λεπτά παραπάνω το πετρέλαιο από τη διατίμηση.  Που έβγαλαν τις φουκαριάρες με AIDS και τις κατηγορούσαν για το ΕΣΥ.
Μη σας πετύχει ο λαός χωρίς μπράβους. Θα σας ασπρίσει. Εσείς, ρε τομάρια, λέτε ένα σωρό αποπροσανατολιστικά για να μην κατηγορήσουμε πολιτικούς. Γλύφετε πισινούς αναλόγως με το ποιος είναι κυβέρνηση. Ξεκολλάτε τη διχαλωτή σας γλώσσα από τη σόλα του προηγούμενου, για να την κολλήσετε στα οπίσθια του επόμενου.
Πόσα παίρνετε ρε λαμόγια, για να τα λέτε; Βρίσατε όλο τον κόσμο. Σπιλώσατε ανθρώπους χωρίς αποδείξεις και όταν οι άνθρωποι δικαιώθηκαν, ούτε ένα συγγνώμη δεν είπατε. Συκοφάντες, ψεύτες, αχρείοι. Φτύνετε ρατσιστικό δηλητήριο και μετά κλαίτε υποκριτικά για την άνοδο των ναζί.
Φιμώσατε, λοιδορήσατε, κόψατε κάθε φωνή που δεν άρεσε στο μνημόνιο. Σπιλώσατε κάθε κοινωνική τάξη, ιδιαίτερα τις φτωχές, υπερασπιζόμενοι αφεντικά. Αποσιωπήσατε την οργή και μας οργίσατε περισσότερο.
Θυμάμαι τα κοπρόσκυλα, να κατηγορούν τους συμβασιούχους ότι έκλεβαν τον προϋπολογισμό! Τους ανέργους, μισθωτούς, συνταξιούχους κλπ. Κάθονταν όμως σούζα στον Μαντέλη, τον Άκη (ατυχία αγόρι μου, δεν μπορούν να σε βγάλουν τώρα, καταλαβαίνεις…), σ όλους αυτούς που κατηγορήθηκαν ότι άρπαξαν τα ταμία.
Πράξεις τραμπουκισμού αστυνομικών, σωματοφυλάκων, χαχόλων, βουλευτών, θάφτηκαν. Επίσης δεν έδειξαν πράξεις αντίστασης και μεγάλες συγκεντρώσεις. Αφόδευσε η αντικειμενικότητα και φύτρωσαν οι δημοσιογράφοι.  
Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός, θα φύγουμε από το ευρώ, θα έρθουν φαντάσματα να μας κάνουν «μπου» και άλλα τέτοια μας λένε. Τίποτα δε θα γίνει. Καμιά καταστροφή. Απλά είναι κακόκεφοι, που μπορεί να σταματήσουν το πλιάτσικο. Θα τους περάσει. Ας πάρουν ξίδι.
Θα πρότεινα η Αριστερά, ενωμένη, να καταδικάσει τα κανάλια. Επίσης να γίνει έλεγχος λεπτομερής σε όλους. Για να δούμε αν είναι τόσο παρθένες όσο λένε. Ή μπαίνουν τρένα με χρήματα, από πίσω πόρτες.
Θυμάστε, λέγατε "ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις κουκούλες", "το ΚΚΕ έβλαπτε τον τουρισμό" και άλλα τέτοια.
Τώρα τι θα πείτε;
Ο λαός δεν σας ακούει πλέον. Μάλιστα, σας περιφρονεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου