Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Επιστράτευση της Εθνικής Τράπεζας στο μπλοκ της μαύρης προπαγάνδας

Αδίστακτη η συμμορία του Μνημονίου, δεν έχει κανένα ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει τα μόνα όπλα που τις απέμειναν για να διαμορφώσει τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών. Και αυτά τα όπλα δεν είναι παρά ψέμα, εκβιασμός, τρομοκρατική διλλήματα. Είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια της άρχουσας ελίτ, του πολιτικού της προσωπικού και των κολαούζων της κάθε μορφής.

Στην συγκεκριμένη φάση χρησιμοποιείται η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές , για να τρομοκρατήσουν και να χειραγωγήσουν τις πλατιές λαϊκές μάζες προβάλλοντας τον «μπαμπούλα» της επιστροφής στην δραχμή ο οποίος θα φέρει τον Αρμαγεδδών και θα χρεοκοπήσει μια ήδη ισοπεδωμένη κοινωνία.

Και η πλάκα είναι ότι τα ίδια τα έντυπα που με ξύλινους τίτλους  προβάλλουν αυτά τα τρομοκρατικά-εκβιαστικά σενάρια αυτοδιαψεύδονται. Όπως ο «Ελεύθερος Τύπος» π.χ. που πάλι πρωτοσέλιδα γράφει:  «Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ», προβλέπουν διεθνείς οίκοι, λόγω του υπέρογκου κόστους εξόδου για την παγκόσμια οικονομία». Δηλαδή ρε τζιμάνια δημοσιοκάφροι πιο έγκυρη είναι μια «μελέτη» της Εθνικής Τράπεζας» που η σκοπιμότητα της είναι ολοφάνερη παρά οι αναλύσεις μεγάλων οικονομικών οίκων όπως η Fitch, η Pimco, η Credit Suisse, η  JP Morgan, η  Meryll Lynch και το πρακτορείο Bloomber, που προειδοποιούν για τις παγκόσμιες επιπτώσεις του σεναρίου επιστροφής της δραχμής, το οποίο αποκλείουν;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά γ’ αυτό το ζήτημα. Αρκούμαστε όμως να παραθέσουμε την σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


 Επιστράτευση της Εθνικής Τράπεζας στο μπλοκ της μαύρης προπαγάνδας

Στο πλαίσιο της «μαύρης προπαγάνδας» εντάχθηκε και η Εθνική Τράπεζα. Η Έκθεσή της για τις επιπτώσεις από την έξοδο από την ευρωζώνη συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και στηρίζεται σε αβάσιμες υποθέσεις. Μόνο στόχο έχει να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να παρουσιάσει τη μνημονιακή καταστροφή ως αναπόδραστη. Ειδικότερα:

- Η Έκθεση (και όσοι άκριτα την αναπαράγουν) παραβλέπει ότι οι δυνάμεις που απαιτούν την έξοδο από το ευρώ, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη συνδέουν με ένα φάσμα ριζοσπαστικών πολιτικών που περιλαμβάνουν την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, την επιβολή φραγμών στις κινήσεις κεφαλαίου, τις παρεμβάσεις εναντίον των «αγορών» για την εξασφάλιση βασικών αγαθών και τη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα και τη γενναία αναδιανομή εισοδήματος με αυξήσεις στους μισθούς και φορολόγηση του κεφαλαίου και του μεγάλου πλούτου.

- Η Έκθεση κάνει την αβάσιμη υπόθεση ότι εισαγωγή νέου νομίσματος θα σημαίνει τεράστια μείωση του ΑΕΠ παραβλέποντας ότι αυτή – και στα ποσοστά που η Έκθεση αναφέρει – είναι ήδη σε εξέλιξη ως αποτέλεσμα των Μνημονιακών πολιτικών. Σήμερα είναι που έχουμε κατάρρευση, εξαθλίωση και διάλυση του παραγωγικού ιστού. Αντίθετα, χωρίς μνημόνια και ΕΕ θα έχουμε τη δύναμη και τα εργοστάσια να τα αναλάβουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και την πολιτική διάλυσης της αγροτιάς να ανακόψουμε. Γιατί εμείς θεωρούμε ότι πλούτος και ανάπτυξη της κοινωνίας είναι οι εργαζόμενοί της και όχι οι τραπεζίτες του νεοφιλελεύθερου ολέθρου. Μόνο έτσι μπορεί να καταπολεμηθεί και η ανεργία.

- Η αναφορά σε κίνδυνο υπερπληθωρισμού είναι αβάσιμη καθώς μεταφράζει την διολίσθηση της ισοτιμίας σε εσωτερική αύξηση τιμών, όταν όχι μόνο δεν είναι αυτόματη αυτή αλλά και είναι σαφές ότι ριζική αλλαγή πολιτικής, όπως αυτή που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει και έλεγχο των τιμών σε βάρος των αγορών και εθνικοποιήσεις και εξασφάλιση των βασικών αγαθών σε κοινωνικά δίκαιες τιμές.

- Πάνω από όλα η Έκθεση δεν λέει σε τι κατάσταση είμαστε σήμερα και κυρίως τη συνθήκη καταστροφής που θα βρεθούμε εάν εφαρμοστούν τα μνημόνια και αφήσουμε την κοινωνία να αιμορραγεί στο όνομα της παραμονής στο ευρώ.
Η κοινωνία και το κίνημα δεν πρόκειται να τρομάξουν με εύκολα προπαγανδιστικά τρικ. Με τους αγώνες τους μπορούν και πρέπει να επιβάλουν τη ρήξη με ευρώ και ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου