Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η συνέντευξη Τσίπρα στη ΝΕΤ



«Πρέπει να σταματήσει κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Στέλιο Κούλογλου για τη ΝΕΤ.

«Αν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων και ενός τραπεζικού λόμπυ το οποίο παίζει πολιτικά παιχνίδια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας «δεν φοβάμαι τους ξένους αλλά την 5η Φάλαγγα, τον Έλληνα Εφιάλτη».

Αναφορικά με τα όσα ακολούθησαν τις εκλογές της 6ης Μαΐου υποστήριξε ότι ζήτησε από τα μνημονιακά κόμματα εμπράγματες εγγυήσεις, όπως έδωσαν στη Μέρκελ και στην Λαγκάρντ, αν πραγματικά ήθελαν να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορεί να ισχύει και η υπογραφή στη Μέρκελ και η στήριξη στον Τσίπρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Παρακολουθείστε το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη ΝΕΤ και στον Στέλιο Κούλογλου
Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του ΚΚΕ ενώ κατηγόρησε την ΔΗΜΑΡ ότι «μέσα σε τέσσερις ημέρες άλλαζε διαρκώς θέσεις» υποστηρίζοντας από τη μία κυβέρνηση αριστεράς και από την άλλη οικουμενική κυβέρνηση. «Από τη μία μας στήριζαν ολοσχερώς, από την άλλη έλεγαν ότι δεν θα συνεργαστούν μαζί μας ούτε μετεκλογικά». Χαιρέτισε πάντως την απόφαση του Φ. Κουβέλη να μη στηρίξει τελικά μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το Μνημόνιο έχει τελειώσει ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος και έχει απονομιμοποιηθεί καθώς δεν παράγει αποτέλεσμα. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να ακουστεί στην Ευρώπη λέγοντας χαρακτηριστικά «αν εμείς δεν μπορέσουμε, δεν θα μπορέσει κανείς»  και τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου οριστικής βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης τονίζοντας ότι «η κρίση δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Τέλος για την πρόταση Αρσένη σημείωσε «ο,τι λέμε στο εξής θα προκαλεί αντιδράσεις».

το βρήκαμε εδώ: tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. http://www.comedylab.gr/video/711/139-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85

    http://www.comedylab.gr/video/712/140-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC

    ΑπάντησηΔιαγραφή