Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο πολιτικός σεισμός της 6 Μάη 2012 και οι επιπτώσεις του

από Blackpanther
H λέξη σεισμός είναι η καταλληλότερη για να περιγράψει τι έγινε στις εκλογές της 6 Μάη. Όχι μόνο δεν ήταν μια από τα ίδια αλλά το ακριβώς αντίθετο ίσχυσε.Ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες και ανατρεπτικές εκλογές που έχουν γίνει από καταβολής ελληνικού κράτους και από μόνες τους συνιστούν νέα μεταπολίτευση ή ακόμη πιο ακραία εκλογές που έδειξαν ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα σαρωτικής κοινωνικής εξέγερσης!
Το μέγεθος της συντριβής του δικομματισμού και της τηλεοπτικής προπαγάνδας υπήρξε σαρωτικό, αποκαλυπτικό και απίστευτο!
Οι μεγάλοι χαμένοι αυτών των εκλογών βρίσκονται πλέον στον χειρότερο πανικό τους προσπαθώντας να πιαστούν από ό,τι μπορεί να τους διασώσει και με το φάσμα της εξαφάνισης τους να διαγράφεται καθαρά και άγρια.

Απίστευτα πράγματα…


Να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ  να βγαίνει από πρώτο έκτο σε λαϊκές περιοχές όπως του ευρύτερου Πειραιά και πέμπτο στις περιοχές της ευρύτερης Αθήνας ήταν κάτι που πριν 2 χρόνια ξεπερνουσε και την πιο τρελή φαντασία!
Να βλέπεις την ΝΔ να βγαίνει τέταρτη και με το ζόρι δεύτερη  στις αντίστοιχες περιοχές ήταν εξίσου ηδονικό!

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΑΝ!

Κι αν τα προσχήματα για αυτούς τα κράτησε ένα κομμάτι της επαρχίας (ειδικά η Ελληνική Μακεδονία…) πάλι αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το ΣΟΚ της κατάρρευσης τους. Γιατί εκτός της κατάρρευσης τους, η Αθήνα, η Πάτρα, τα Χανιά, η Ξάνθη και  Θεσσαλονίκη των αγώνων και των φτωχών στρωμάτων έβγαλε και με διαφορά πρώτο ένα κόμμα που κατά τα κανάλια και τους φασίστες είναι το κόμμα των ‘κουκουλοφόρων’ και των ‘λαθρομεταναστών’!ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ! (κι ας ξέρουμε πόσα πουλημένα και συμβιβασμένα άντερα βρίσκονται στο ανώτερο στελεχικό δυναμικό του Σύριζα…)
Κι έτσι η άνοδος των νεοναζί από έβδομο σε έκτο κόμμα (χαχα παρουσιαζόμενο έτσι φαίνεται πόσο πίσω είναι οι ναζί από το να είναι  το πρώτο ρεύμα αυτών των εκλογών ;) ! ) δεν φαντάζει τόσο επίφοβη.
Ο Πλανήτης έμαθε ότι η ‘ακροαριστερά’  βγήκε δεύτερη σε όλη την Ελλάδα και πρώτη σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα!

Ναι αλλά οι ναζί;Δεν ήταν και για αυτούς θρίαμβος;

Το 6.97% τους (πόσο να είναι  τώρα μετά τα αίσχη τους με τους δημοσιογράφους;) δεν εκφράζει καμιά πραγματική δύναμη δρόμου.Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν ναζί ΔΕΝ θα βγει στον δρόμο για να τους υπερασπίσει και να συγκρουστεί με αντιφασίστες.Η φούσκα τους θα σκάσει ηχηρά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο, σε κάθε περιοχή μέσα στα βογγητά των φασιστών που θα θέλουν να τους υπερασπίσουν εκεί…
Στις επόμενες εκλογές κι όσον αφορά το θέμα ψήφος στους ναζί δεν μπορεί να υπάρξει το δεν ήξερα δεν πρόσεχα. Με την πρώτη τους εμφάνιση έδειξαν σε όλη την κοινωνία τι είναι και έτσι κατέρρευσε το επιχείρημα της άγνοιας και της αφέλειας.Όταν ζητάς από δημοσιογράφους πειθαρχία, τούς ζητάς να λένε ψέμματα και να εξαπατούν. Κι αν κάτι μας έχει ρημάξει είναι η πειθαρχία των δημοσιογράφων στα αφεντικά τους και η συνεπαγόμενη αυτολογοκρισία τους…Ο κύβος ερρίφθη. Στις επόμενες εκλογές και σε κάθε τμήμα θα πέφτει ξύλο σε κάθε πατημένο σκουλήκι που θα εμφανιστεί για να προβάλει τον ναζισμό του
Σε κάθε περίπτωση και περισσότερο από ποτέ  ισχύει το κείμενο που έγραψα για αυτούς:

Ο εκμηδενισμός της χιτλερικής αυγής (aka χρυσής αυγής), η φύση του καθεστώτος και η Ζωή

Ο Φόβος του καθεστώτος δεν ήταν οι ναζί και το 7%  τους αλλά η σαρωτική άνοδος της αριστεράς(εκδοχής Σύριζα) στα μεγάλα αστικά κέντρα με την παράλληλη συντριβή του δικομματισμού και της τηλεοπτικής προπαγάνδας που τον συνόδευε…

Για το κατεστημένο από αλλού προήλθε ο τρόμος του…
Τρόμαξε στο μέγεθος κατάρρευσης του δικομματισμού αλλα και με την κραυγαλέα αναποτελεσματικότητα της ολοκληρωτικής τηλεοπτικής προπαγάνδας.
Οι ναζί ήταν μόνο το κερασάκι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια.
Τελικά χαίρομαι που είχα γράψει εκείνο το κείμενο πριν τις εκλογές.
Δικαιώθηκε πλήρως στις προβλέψεις του και στην αποτίμηση της πραγματικότητας και των τάσεων της.Κάποιοι μου έγραψαν ότι ήταν προφητικό. Δεν  θα συμφωνήσω γιατί δεν χρειαζόταν να είσαι προφήτης για να δεις τι έρχεται αλλά μόνο να έχεις επαφή με την πραγματικότητα. αυτή την επαφή που είχαν χάσει τα μισά τουλάχιστον καρεκλοκένταυρα στελέχη του Συριζα (αναφέρομαι σε ανθρωπους αλα Δραγασάκη και Παπαδημούλη) και βρέθηκαν σε κατάσταση σοκ όταν τους έσκασε στα μούτρα.
Αυτό θα εξεταστεί αργότερα.Για αρχή ας σταθούμε στα τρία βασικά χαρακτηριστικά αυτών των εκλογών:

1)Πρώτο κόμμα βγήκε το άθροισμα των κομμάτων που δεν ξεπέρασαν το 3%.

Γεγονός από μόνο του πρωτοφανές σε εκλογική διαδικασία εδώ. Το ποσοστό άκυρων λευκών ήταν  το μικρότερο όλων των εποχών. (και μόνο από αυτό φαίνεται η γελοιότητα των χιτλερικών να  κλαψουρίζουν για νοθεία εις βάρος τους!) Η σύνθεση των κομμάτων που πήρε αυτό το 19% ήταν η πλέον αντιφατική και δυσαρμονική που θα μπορούσε να υπάρξει.Από το κόμμα των αποστράτων εως το ΕΕΚ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκονται σε αυτό το τεράστιο ποσοστό.Και εκεί είναι και ελεεινά τεχνοκρατικά κόμματα σαν το δημιουργία ξανά και το κόμμα του Μάνου.
Αθροίζοντας πάντως Οικολόγους, ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΜΛ-μλ,ΕΕΚ,ΟΧΙ,(του καραγκιόζη αρχομανή Καζάκη), ΠΕΙΡΑΤΕΣ βγαίνει ένα σεβαστό κομμάτι αυτού του 19% και βγάζοντας τα τεχνοκρατικά κόμματα από την μέση, μένει τελικά ένα μικρό κομμάτι που πάει στην άκρα δεξιά.Αυτό το 19% λοιπόν το βλέπω μισογεμάτο και όχι μισοάδειο όσον αφορά στο αν έκφρασε κοινωνική οργή και ριζοσπαστικά ρεύματα. Για την βουλή αυτό το ρεύμα είναι μηδενικό αλλα δεν είναι μηδενικό στην κοινωνία. Στις επομένες εκλογές το βλέπω να συρρικνώνεται σχετικά και όχι να μεγαλώνει και θα εξηγήσω αργότερα τους λόγους.Εδώ ας κρατήσουμε ότι επιλέχτηκαν τόσο διαφορετικά κόμματα γιατί ο κόσμος είχε αποφασίσει να ΜΗΝ ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψηφίζοντας οποιοδήποτε άλλο πέρα αυτών. Αυτό το ετερόκλητο ρεύμα του 19% ήταν λοιπόν το πρώτο σαρωτικό ρεύμα κατά του δικομματισμού. Καιρός να δούμε το δεύτερο.

2)Η σαρωτική άνοδος του Σύριζα στα αστικά κέντρα και η θριαμβευτική πρωτιά του σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Χανιά

Βγήκε με διαφορά πρώτο στους νέους και στα στους εργάτες (άνεργους και απασχολούμενους) Στην ευρύτερη αθήνα και στον ευρύτερο πειραιά βγήκε πρώτο με διπλάσια ποσοστά από το δεύτερο.(Που στην μια περίπτωση ήταν ο Καμμένος!)Σε Πάτρα Θεσσαλονίκη Ξάνθη βγήκε πρώτο από πέμπτο!Και συνολικά σε όλη την χώρα κάλυψε και ξεπέρασε διαφορές με ΠΑΣΟΚ που σε ακραίες περιπτώσεις έφταναν και τις 50 μονάδες διαφορά!
Είχα αναφερθεί στην τρομερή άνοδο του σύριζα στο κείμενο μου πριν τις εκλογές και είχα δώσει από τότε κάποιες εξηγήσεις γιατί συμβαίνει. Η ουσία είναι ότι ο κόσμος των δρόμων αυτός ο κόσμος που τα τελευταία δυο χρόνια κατέβηκε κατά εκατομμύρια στους δρόμους επέλεξε το σύριζα για να εκφράσει την οργή του σε μεγάλο ποσοστό του. Το θέμα είναι τώρα πόσο το σύριζα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την ριζοσπαστική ώθηση που ο ίδιος κόσμος του έδωσε. Γιατί όπως φαίνεται από κάποια στελέχη του αυτά βρίσκονται ακόμη στην νιρβάνα της συνδιαλλαγής και της νομιμοποίησης του καθεστώτος…
Προσβάλει βάναυσα ο Παπαδημούλης την βάση του Σύριζα όταν βγαίνει σαν μην τρέχει τίποτα φιοξενούμενος του Πρετεντέρη στην εκπομπή του. Ας καταλάβει επιτέλους ο μελιστάλακτος κεντροαριστερός ότι για τον κόσμο άτομα σαν τον Πρετεντέρη είναι κόκκινο πανί. Αυτό που ηττήθηκε σε αυτές τις εκλογές είναι καταρχήν η τηλεοπτική προπαγάνδα. Αυτή που ακατάπαυστα για δυο χρόνια παρουσίαζε το ΔΝΤ σαν μονόδρομο, τα μνημόνια σαν μοναδικές σωτηρίες, τις εξεγέρσεις σαν όργιο κουκουλοφόρων που καίνε το ιστορικό κέντρο, τους μετανάστες σαν υγειονομικές βόμβες, την αστυνομοκρατία σαν επιθυμητή. ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ Η ΜΠΑΛΑ!
Ακόμη περισσότερο την προσβάλει ο Δραγασάκης όταν βγαινει ΝΕΤ με τον εκδότη της εφημερίδας Έθνος  και συζητά θετικά το ενδεχόμενο κυβέρνησης τώρα με στήριξη από ψήφους ΠΑΣΟΚ που θα αλλάξει κάποια πράγματα και θα προετοιμάσει εκλογές! Το Σύριζα έσβησε έτσι και κάνει κάτι τέτοιο και με οποιοδήποτε τρόπο σχηματίσει κυβέρνηση με ανοχή ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς γιατί η ψήφος σε αυτό ήταν ψήφος οργής και ψήφος για να θαφτεί για πάντα το ΠΑΣΟΚ, μια τέτοια ενέργεια θα το οδηγούσε στην απαξίωση συγχρωτιζόμενο με το ΔΝΤ Κόμμα που καταπόντισε εκλογικά ο κόσμος. (και πρώτος από όλους ο πρώην κόσμος του ΠΑΣΟΚ!)
Αυτά θα τα κοιτάξουμε καλύτερα όταν ασχοληθούμε ειδικά με το φαινόμενο Σύριζα και την αντιφατική φύση του.Εδώ απλά εστιάζουμε στο προφανές.Ότι η πλειοψηφία του κόσμου που ήταν στο δρόμο το ψήφισε επιλέγοντας το σαν το κόμμα που θα εκφράσει την οργή του.Επέλεξε το κόμμα που συκοφαντείται σε όλα τα φασιστοσάιτ και φασιστοκάναλα σαν το κόμμα των ‘κουκουλοφόρων’ και των ‘λαθρομεταναστών’. (ανεξάρτητα αν το Σύριζα είναι απόλυτα νομιμόφρονο και μη συγκρουσιακό στον δρόμο!)
Και όπως ήδη γράψαμε και ξέρουμε ο κόσμος που κατέβηκε στον δρόμο και στις πλατείες αυτά τα δυο χρόνια μετριόταν πανελλαδικά σε εκατομμύρια.Έτσι έγινε κατορθωτό ένα ‘ακροαριστερό κόμμα’(όπως το βλέπουν οι ΗΠΑ και οι Βορειοευρωπαίοι!) να βγει με διαφορά πρώτο στην Αθηνα σε αυτές τις εκλογές σεισμός.Όμως ήρθε  ώρα να δούμε το άλλο χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών, την αποχή.

3)Η αποχή πανελλαδικά έφτασε το 33% αλλά είχε διαφοροποίηση ανάμεσα σε ευρύτερη Αθήνα και αστικά κέντρα και στα χωριά και στις κωμοπόλεις.

Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής έβγαλε η Λακωνία με 55% και εκεί η χρυσή αυγή έβγαλε διψήφιο ποσοστό.Γενικότερα εκεί που υπήρχε μεγαλύτερη αποχή εκεί διασώθηκαν σχετικά ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ανέβηκε το ΚΚΕ. Οι εξαιρέσεις είναι ύποπτες για νοθεία!Ήταν σαν ένα κομμάτι της επαρχίας να βρέθηκε στην φάση που ήταν η Αθήνα το 2010 και την πολύ μεγαλύτερη τότε αποχή της.Στην Β Αθηνών που θριάμβευσε ο σύριζα και η χρυσή αυγή έχει μικρότερο ποσοστό από το πανελλαδικό της 6.97%,  εκεί η αποχή ήταν η μικρότερη όλων.Η συμμετοχή στην ευρύτερη Αθήνα (Β Αθηνών) έφτασε το 74% και σε κάποια τμήματα και το 80%
Ποια είναι η φύση αυτής της αποχής; Πόσο εκφράζει ριζοσπαστική και ενεργή θέση και πόσο απάθεια και κυνισμό;Χοντρικά και αισιόδοξα θα έλεγα ότι το ένα τρίτο της αποχής (το 11%) έκφρασε ενεργή ριζοσπαστική στάση και το υπόλοιπο 22% ήταν απλά απάθεια και παγερή αδιαφορία για όλους και όλα.Δηλαδή το 22% βρίσκεται και στο ποσοστό ανθρώπων αυτής της κοινωνίας που δεν πατάει ποτέ του το πόδι του στον δρόμο και στις διαμαρτυρίες-αγώνες κλπ
Σίγουρα υπήρξε μια μειοψηφία των ανθρώπων που ήταν στον δρόμο που δεν ψήφισε και απείχε ενεργητικά. Αυτοί οι άνθρωποι θα ξαναβγούν στον δρόμο άμεσα. Όμως τόσο η πλειοψηφία του δρόμου ψήφισε όσο και η πλειοψηφία της αποχής ΔΕΝ ήταν άνθρωποι του δρόμου.(μακάρι να ήταν αλλιώς και τότε θα βρισκόμασταν σε προεπαναστατική κατάσταση όπως ποτέ δεν έχουμε ξαναβρεθεί…)
Το ότι η αποχή ευνόησε τον δικομματισμό σε κάποιες περιοχές και τελικά έφερε την ΝΔ πρώτη είναι μια πραγματικότητα που ισχυεί όσο και ότι η αποχή του 2010 έφερε Καμίνη και Μιχαλιολάκο στην Αθήνα.Σαν αποχή προήλθε κυρίως από πρώην ΠΑΣΟΚ ΝΔ που ντρέπονταν και να εμφανιστούν στην κάλπη.
Και μέσα σε αυτούς υπήρξε και η ενεργητική αποχή που συνειδητά απείχε από μια τέτοια διαδικασία  εμπαιγμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.Είναι αυτοί οι άνθρωποι το 11% όπως υπεραισιόδοξα προκύπτει από την χοντρική εκτίμηση μου;Ή μήπως αρκετά  λιγότεροι; Γιατί σε αυτές τις εκλογές παρατηρήθηκε και το άλλο τρομερό:Τουλάχιστον οι μισοί αναρχικοί να ψηφίζουν και όπως φάνηκε να ψηφίζουν κυρίως σύριζα!Αν μη τι άλλο αυτό μαρτυρά πόσο κρίσιμες και ιδιαίτερες ήταν αυτές οι εκλογές και γιατί δικαιολογημένα έσπειραν τον πανικό στο καθεστώς.Το οποίο καθεστώς τώρα τρέμει για το εξής:

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Είναι απίστευτες οι κωλοτούμπες που κάνουν τα πρώην μεγάλα καθεστωτικά κόμματα και νυν μικρά και υπό διάλυση!
ΠΑΣΟΚ ΝΔ παρουσιάζονται τώρα και αυτά αντιμνημονιακά, παραδέχονται ότι αυτές οι εκλογές ήταν για μνημόνιο ή όχι, (ενώ άλλα έλεγαν προεκλογικά…), δέχονται ότι ο λαός δεν το θέλει και πρέπει να τελειώνουμε με αυτό ενώ έφτασαν να προτείνουν στον Τσίπρα να κάνει κυβέρνηση με την ανοχή τους κι ας κάνει ό,τι θέλει σε αυτή!
Όλα αυτά γιατί ξέρουν ότι αν γίνουν άμεσα εκλογές το δε ΠΑΣΟΚ θα πάρει κάτω από 3% η δε ΝΔουλα θα πέσει σε πιο μεγάλο μονοψήφιο. Δεν σώζονται πια με τίποτα και σαν τον πνιγμένο πάνε να πιαστούν από τα μαλλιά (του Τσίπρα!Αυτουνού που προεκλογικά τον έβριζαν όσο δεν έπαιρνε!)
Αν ο Τσίπρας θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί τους. Κάποια στελέχη του δεν έχουν πρόβλημα με ένα τέτοιο ενδεχομένο αλλά παραδόξως και ευτυχώς για την αξιοπρέπεια του σύριζα τέτοιο ενδεχόμενο δεν γουστάρει ο ίδιος.Δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να έχει μηδενική επαφή με τον έξω κόσμο και να μην ξέρει τι θέλει τώρα αυτός ο  κόσμος από αυτόν. Και αυτό που σιγοβράζει και δυναμώνει μέρα με την μέρα είναι ένα λαϊκό αίτημα για γρήγορες νέες εκλογές και σε αυτές να αποτελειωθεί ό,τι ξεκίνησε σε αυτές.
Όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες τα μόνα κόμματα που τους συμφέρουν νέες εκλογές τώρα είναι το Σύριζα και λιγότερο ο Καμμένος.
Γιατί σε αυτές τις εκλογές αναμένεται φυσιολογικά η επαρχία να ψηφίσει όπως η Αθήνα και η Αθήνα να βγάλει συντριπτικά το σύριζα πρώτο.Τώρα που έσπασαν όλα τα ταμπου της αντιπολίτευσης και αποδείχτηκε ότι είναι δυνατό ένα αριστερό κόμμα που δεν είναι ΠΑΣΟΚ ΝΔ να βγαίνει πρώτο στην Αθήνα, τώρα που το ΠΑΣΟΚ έφτασε να βγαίνει εως και έκτο στις φτωχογειτονιές, τώρα που όλα έγιναν δυνατα ακόμη και μια ακραιφνώς ναζιστική συμμορία να μπει στην βουλή…
Το μετεκλογικό ρεύμα που απολαμβάνει τώρα ο σύριζα είναι ακόμη πιο σαρωτικό από το προεκλογικό του.
Κι έτσι το καθεστώς βρίσκεται σε τρομερό πανικό να μην ξαναγίνουν εκλογές και ακούμε φημολογίες ακόμη και για Μαρκεζίνη!Το θέμα παραμένει αν την Κυριακή που έρχονται προκηρυχτούν νέες εκλογές.Κάθε άλλη λύση και κάθε κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από τα καθάρματα του δικομματισμού με τσόντες από ολούθε -αλλά και κάθε κυβέρνηση του σύριζα με στήριξη από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -συνιστά κύρηξη πολέμου στην κοινωνία και σάλπισμα για άγρια Εξέγερση. Γιατί αυτά τα καθάρματα από ΠΑΣΟΚ ΝΔ έχουν πλέον τελειώσει και δεν έχουν κανένα πραγματικό ρεύμα υποστήριξης στην κοινωνία. Κάθε προσπάθεια τους να μπλέξουν το σύριζα στην κυβέρνηση είναι απεγνωσμένη προσπάθεια θαυματουργής διάσωσης τους. Αλλά δεν τους σώζει πια τίποτα! Και ο λαός απαιτεί την τιμωρία τους και μαζί με αυτούς και την τιμωρία των μεγαλοδημοσιογραφών που στήριξαν τον τραπεζικό φασισμό των τελευταίων δυο χρόνων.
Αν λοιπόν ΠΑΣΟΚ ΝΔ αποπειραθούν με κανένα κουβέλη να σχηματίσουν κυβέρνηση σωτηρίας αυτό θα σημάνει την έναρξη της πιο τρομερής εξέγερσης για αυτόν τον τόπο. Πόσο μάλλον όταν οι έδρες της ΝΔουλας προήλθαν με άμεση κλοπή των ψήφων των αθηναίων και θεσσαλονικών και είδαμε το απίστευτο η ΝΔουλα με μισό ποσοδτό εκεί να βγάζει διπλάσιους βουλευτές από το 2009!
Τα περιθώρια λοιπόν για το καθεστώς είναι πολύ στενά.Ή θα πρέπει να κάνει χούντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ή θα πρέπει να υποστεί νέες εκλογές στις οποίες θα ολοκληρωθεί η συντριβή των κομματικών του πυλώνων.
Το δε δίλλημα που πάνε να πλασάρουν είναι αστείο και μπάζει από παντού.

Ευρώ η δραχμή; (πάντως οι ευρωπαίοι γραφειοκράτες ξέρουν ότι το να στείλουν την Ελλάδα στην δραχμή θα σημάνει την κατάρρευση του τραπεζικού τους συστήματος και ούτε καν θέλουν να τίθεται ένα τέτοιο δίλλημα!)

Όταν δημιουργήθηκε το ευρώ τέθηκε ένας απαρέγκλιτος όρος ότι όποιος μπαίνει σε αυτό δεν μπορεί να βγει. Αυτό έγινε καταρχήν για χώρες που θα μετάνιωναν που μπήκαν σε αυτό και θα ήθελαν να επιστρέψουν στο αρχικό τους νόμισμα.
Τώρα το ότι φτάσαμε να μας ‘απειλούν’ κάποιοι γελοίοι με ένα τέτοιο θέμα δείχνει περίτρανα ότι αυτό που έχει απομείνει  στο καθεστώς είναι η φτηνή προπαγάνδα. Γιατί και μετεκλογικά  εμφανίστηκε οικονομική μελέτη που αποφαίνεται ότι είναι απίθανο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.Αυτό θα σήμαινε κόλαφο συνολικά για το ευρώ και θα ήταν αντίστοιχο με το να φύγει μια πολιτεία των ΗΠΑ από το δολλάριο.Θα σήμαινε επίσης ότι είναι ένα πολύ ασταθές νόμισμα που άνα πάσα στιγμή μπορεί να διαλυθεί από τις αποχωρήσεις κρατών από αυτό. Η αλήθεια είναι ότι οι ευρωπαίοι γραφειοκράτες έχουν μετανιώσει που μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ (από εκει έρχεται ο ψυχολογικός πόλεμος) Όμως και οι ίδιοι ξέρουν ότι ΔΕΝ μπορούν να διώξουν την Ελλάδα από αυτό και ότι αν το έκαναν οι επιπτώσεις θα ήταν ολέθριες.Έτσι εξηγείται που μετά τις εκλογές ακούμε φωνές από ευρωπαίους τεχνοκράτες να ‘χαλαρώσουμε με την Ελλαδα‘ και ‘παρατραβήξαμε το σχοινί‘  κλπ
Αυτά γράφονται από έναν που θα προτιμούσε την δραχμή ή καλύτερα θα προτιμούσε να είχαμε υπερβεί σαν κοινωνία την ανάγκη και τις υπηρεσίες του χρήματος…
Τα γράφω για να δείξω μόνο σε τι ψευτοδίλλημα πάει να σύρει την κοινωνία το κωλόπαιδο ο Σαμαράς για να διασωθεί εκλογικά ο ίδιος. Και πλάι σε αυτό κάνει το κάλεσμα σε όλα τα κομματίδια της δεξιάς να έρθουν μαζί μπας και όλοι μαζί προστατευτούν καλύτερα από αυτό που τους έρχεται…
Καιρός να δούμε τον θριαμβευτή των εκλογών το Σύριζα.

Η διπλή φύση του Σύριζα.(συνονθύλευμα ριζοσπαστικών και συστημικών δυνάμεων σε εσωτερική μάχη…)

Όπως δείξαμε το σύριζα δεν ανέβηκε από απογοητευμένους δημόσιους υπαλλήλους αλλά ανέβηκε στην νεολαία και στην εργατιά.Από ανθρώπους του δρόμου. Το ίδιο όμως είναι ένα εξαιρετικά αντιφατικός συνδυασμός που ταλαντεύεται ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατία και σε κάτι πιο ριξικέλευθο και ριζοσπαστικό.
Όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες τα τελευταία δυο χρόνια, η σοσιαλδημοκρατία χρεωκόπησε, γιατί όπως ισχύει και για τον κοινοβουλευτισμό η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να λειτουργεί σε περιβάλλονυτα οικονομικής ανάπτυξης και διαλύεται όταν διαχειρίζεται περιβάλλοντα οικονομικής κατάρρευσης. Επομένως στις συνθήκες που είμαστε είναι αδύνατο να ανθίσει σοσιαλδημοκρατία. Κι αν αποπειραθεί το σύριζα να την ανθίσει θα βρεθεί το ίδιο και πολύ γρήγορα στην κατάρρευση. Οι συνθήκες απαιτούν αριστερά κόμματα με κουλτούρα ελευθερίας και δικαιωμάτων που θα είναι διατεθιμένα να κάνουν ρήξεις μέσα στο ίδιο το καθεστώς και να πάρουν μέτρα που άμεσα θα ανακουφίζουν τα βάρη του κόσμου κόντρα σε πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν αλλιώς…
Αυτό δεν το καταλαβαίνουν κάποια προβεβλημένα στελέχη του που έχουν ειδική μεταχείριση στα media και συναγελάζονται με Πρετεντέρηδες. Όχι τυχαία αυτά τα στελέχη είχαν τις χαμηλότερες προσδοκίες για την επιρροή του σύριζα στην κοινωνία και για το πόσο θα διαλεγόταν από τον κόσμο για να εκφράσει την οργή του. (Ένα από αυτά δήλωσε ευθαρσώς ότι τον τρομάζει αυτή η απότομη άνοδος!)
Πλάι σε αυτούς υπάρχουν κάποια άλλα στελέχη (ονομάζω ενδεικτικά τον Στρατούλη) και πολύ περισσότερος απλός κόσμος που τους ψήσισε οι οποίοι έχουν καταλάβει το μέγεθος της οργής και της επιθυμίας για βαθιά αλλαγή  που εξέφρασε η ψήφος προς το Σύριζα. Μοιραία θα αναπτυχθεί μια εσωτερική μάχη μεταξύ τους.Προς το παρόν φαίνεται ότι η ριζοσπαστική τους τάση ενισχύεται και ο Τσίπρας σαν συνισταμένη όλων των δυνάμεων τους, κρατά ως τώρα μια στάση που ικανοποιεί τους ριζοσπάστες και όχι τους συντηρητικούς καρεκλοκένταυρους σοσιαλδημοκράτες.
Σε κάθε περίπτωση, η απότομη διεύρυνση της βάσης του σύριζα προήλθε και εμπνεύστηκε από ακτιβιστές, από διαδηλωτές, από ανθρώπους που πάλεψαν αυτά τα δυο χρόνια.Κάθε δείγμα αυτή τη στιγμή ότι το Σύριζα είναι συστημικό και ετοιμάζει μια από τα ίδια φέρνει δυσαρέσκεια και αντίδραση από αυτό τον κόσμο.Κάθε απόπειρα να απογειωθεί το Σύριζα εκλογικά δεν μπορεί παρά να στηριχτεί σε αυτό το προχωρημένο κομμάτι της κοινωνίας που η συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα του δίνει ανεβασμένο κύρος προς τα που θα πάει η ψήφος ευρύτερα στην κοινωνία. Με άλλα λόγια ο Σύριζα είναι εξαιρετικά ευάλλωτος αυτή την στιγμή σε ενδεχόμενους συμβιβασμούς και απαράδεκτες συναινέσεις και εξαιρετικά ευνοημένος αν σηκώσει κι άλλο τον πήχυ ενάντια στα δικομματικά καθάρματα και τους φασίστες.Ο κόσμος θέλει να δει την τιμωρία τους και όχι την συνδιαλλαγή με αυτούς!
Αν τελικά δεν γίνει πραξικόπημα και αν τελικα ο Σύριζα δεν  δεχτεί να είναι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, κι αν δεν τολμήσουν να κάνουν το έκτρωμα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Κουβέλης τότε η Κυριακή που έρχεται σημαίνει την κήρυξη νέων εκλογών. Των εκλογών που το καθεστώς τρέμει χειρότερα και από τις προηγούμενες…Όμως πριν από αυτό απαιτείται να έρθει κάτι άλλο, ασύγκριτα καλύτερο και σημαντικότερο:

Ευκαιρία για ριζοσπαστική αναγέννηση του κινήματος του Συντάγματος και των πλατειών


Η απότομη μετεκλογική άνοδος του σύριζα (όπως είπαμε ακόμη πιο εντυπωσιακή και από την προεκλογική και φτάσαμε λίγες μερες μετά το 45% να θέλει τον Τσίπρα πρωθυπουργό!) είναι και ελπιδοφόρα και ανησυχητική.
Είναι ελπιδοφόρα γιατί επιταχύνει την στροφή προς τα αριστερά και μάλιστα προς ένα κόμμα που του έχει κολληθεί η στάμπα από (φασίστες και δεξιούς) του κουκουλοφόρου και του λαθρομετανάστη.(Το επαναλαμβάνω τρίτη φορά γιατί κάποιοι δεν κατάλαβαν ακόμη τι έγινε σε αυτές τις εκλογές  και τι υπερβάσεις έγιναν μέσα στην κοινωνία για να ψηφιστεί μαζικά αυτό το κόμμα…)
Και είναι ελπιδοφόρα γιατί σκορπά τον πανικό στο καθεστώς και βάζει στην γωνία και ΚΚΕ και Ναζί.
Είναι όμως και ανησυχητική γιατί μπροστά μας έχουμε αυτόν τον κίνδυνο:να απορροφηθεί μια ολόκληρη κοινωνία στην έξαψη και στην προσμονή εκλογών που θα αλλάξουν εκ νέου σαρωτικά τον πολιτικό χάρτι και να παρατήσουν τον δρόμο και τις σκέψεις για αυτοοργάνωση. Να έρθει δηλαδή προεκλογικά μια κινηματική νηνεμία.(κι εφόσον βέβαια πάμε για εκλογές 10 Ιούνη…)
Αυτός ο κίνδυνος αντιμετωπιζεται με την άμεση αναβίωση και αναγέννηση του κινήματος των πλατειών και του συντάγματος.
Μπροστά μας, στις 25 Μάη έχουμε την επέτειο του κινήματος του συντάγματος.Κλείνει ένα χρόνο από την γέννηση του. Τότε  λογικά θα υπάρχουν διάφορα καλέσματα να ξανακατέβουμε σύνταγμα.Εγώ προσωπικά θα κατέβω τότε με την σκηνή μου και θα την στήσω σύνταγμα.Και τότε θέλω να δω ποια αστυνομία θα παρέμβει και ποιος θα έχει δώσει την εντολή!
Πριν από τις 25 Μάη και σε τακτικό ρυθμό γίνονται οι συνελεύσεις των γειτονιών και των περιοχών.Από τώρα κάνω έκκληση να συμμετέχουμε σε αυτές με άλλη μαζικότητα και διάθεση. Έχει έρθει η ώρα να μιλήσουν και οι λαϊκές συνελεύσεις!Αν όχι τώρα που μας απειλούν για ‘ακυβερνησία’ πότε; Δεν ήταν στόχος εξ αρχής των λαϊκών συνελεύσεων να αναλάβουν ευθύνες, δράσεις και αποφάσεις για θέματα ζωής και καθημερινότητας; Δεν είναι η ώρα οι απλοί άνθρωποι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους; (ανεξάρτητα από τι κάνουν στις εκλογές!) Να πυκνώσουν αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, να ξεκινήσουν τα δικά τους, να δείξουν ότι μπορούν χωρίς αυτούς πολύ καλύτερα από ότι με αυτούς!
Τελικά αυτό δεν θα ήταν το πιο ελπιδοφόρο για μια κοινωνία; Να δράσει αυτόβουλα και στηριζόμενη στις δυνάμεις της;
Γι´αυτό λοιπόν γράφω ότι η απότομη άνοδος του σύριζα είναι και ελπιδοφόρα και ανησυχητική.Ποια όψη της θα φανεί στην κοινωνική ζωή θα φανεί στο άμεσο μέλλον…
Όμως καιρός να επιστρέψουμε εκεί που πάνε κάποιοι γραφειοκράτες, σαπιομεγάλα στελέχη του Σύριζα:

Τα φασιστοκάναλα στο φάσμα της διάλυσης!


Ο πανικός τους είναι έκδηλος.Όταν είδαν τα αποτελέσματα έβαλαν τα κλάμματα…Τους ήρθε τρομερό χαστούκι. Η προπαγάνδα τους τελικά αποδείχτηκε για τα σκουπίδια.Έπεισε κάποιους στο κιλκίς αλλά ως εκεί…Τώρα δεν ξέρουν τι νέα γραμμή να χαράξουν. Γελοιοποιήθηκαν και ταπεινώθηκαν. Το μόνο που τους νοιάζει τώρα είναι να διασωθούν από την οργή του κόσμου.Θέλουν οπωσδήποτε κυβέρνηση και αυτά είναι που φρίττουν πρώτα για το ενδεχόμενο νέων εκλογών. Ξέρουν καλά τι έρχεται…
Επαναλαμβάνω ότι είναι τρομερή ξεφτίλα να βλέπεις εκεί στελέχη του σύριζα να μιλάνε φιλικά και αστεία μαζί τους.Εξοργίζεσαι.Ο περισσότερος κόσμος εύχεται και προσδοκά τιμωρία των μεγαλοδημοσιογράφων και όχι νομιμοποίηση τους!Ξέρει ότι είναι εγκληματίες χειρότεροι και από τους πολιτικούς. Αυτοί του έσπειραν τον πανικό ότι αν δεν δεχτεί ΔΝΤ δεν θα έχει να φάει, αν δεν δεχτεί τα μνημονία δεν θα έχει να πληρωθεί. Κάθε μέρα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο δελτίο ειδήσεων εφοδιασμένο με τις πιο ύπουλες τεχνικές μαζικής προπαγάνδας και εκφοβισμού…Αυτοί κυκλοφορούσαν τα ψεύτικα γκάλοπ που έφερναν πασοκ δεύτερο για να ανεβάσουν το ηθικό των εναπομείναντων Πασόκων.Αυτοί παρουσίασαν τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο σαν μεγάλους ηγέτες που θα μας σώσουν.Την πρώτη φορά πετυχε για αυτούς, την δεύτερη έπαθαν πανολεθρία! Και έτσι πλησίασε κι άλλο ο καιρός που αυτά τα θρασύδειλα μπουκωμένα στην έπαρση μούτρα των μεγαλοδημοσιογραφών θα τιμωρηθούν όπώς τους αξίζει…

Ας φουντώσουν οι κοινωνικοί αγώνες!

Ανεξάρτητα του θέματος των εκλογών υπάρχουν άμεσες ανάγκες επιβίωσης, φυλακισμένοι σύντροφοι, ελευθερίες που καταπατώνται, δικαιώματα που βιάζονται, φτώχεια που επελαύνει, αστυνομοκρατία που οργιάζει.
Το φούντωμα των κοινωνικών αγώνων σε αυτές τις συνθήκες θα ωθούσε τον κόσμο να αναλάβει ευθύνες και να αντιμετωπίσει άμεσα την ζωή του και τα προβλήματα της όπως και θα διεύρυνε τρομερά την κοινωνική αλληλεγγύη.
Το καλύτερο που θα μπορούσε να προκύψει από μια εκλογική αναμέτρηση θα ήταν πάλι εξαιρετικά λίγο για μια κοινωνία που θέλει να είναι ελευθερη και αυτοοργανωμένη!(κι αναρωτιέμαι με το σύριζα στο 40% τι θα έκανε με μια αστυνομία που είναι στην πλειοψηφία της ναζιστική, δικαστές που είναι των εφοπλιστών, το ίδιο το μεγάλο κεφάλαιο που έχει μυθικά πλούτη…)
Γιατί κανένας Τσίπρας δεν μπορεί να σώσει μια κοινωνία αν αυτή δεν μπορεί να σωθεί από μόνη της.Η ανάθεση είναι πάντα δείγμα αδυναμίας και ανικανότητας κάποιων να αυτοκυβερνηθούν.Όσο ο κόσμος περιμένει σωτήρες για να αλλάξει στο καλύτερο την ζωή του τόσο δείχνει ότι είναι ανίκανος και αδύναμος να αλλάξει μόνος του προς το καλύτερο την ζωή του. Αλλά όταν κάποιος ανέχεται και αναπαράγει την νοοτροπία και την ψυχολογία του δούλου(και ποιος είμαι εγώ για να αλλάξω τα πράγματα;), αν βλέπει το άδικο και δεν αντιδρά, αν δέχεται την ταπείνωση να τον αντιμετωπίζουν σαν κατώτερο ΤΟΤΕ ποιος μπορεί να τον σώσει; Μόνο ο ίδιος και μόνο αν εμπνεύσει τον εαυτό του και αποφασίσει ότι δεν θέλει να είναι τέτοιος.(όσο βέβαια ανεβαίνει ο αριθμός των ανθρώπων που αποφάσισαν να μην είναι δούλοι τόσο οι υπόλοιποι δούλοι μπαίνουν σε πειρασμό να μην είναι δούλοι!)
Επομένως όσο περισσότερο ο κόσμος αγωνίζεται, αναλαμβάνει ευθύνες, στηρίζει την αλληλοβοήθεια και την αυτοοργάνωση τόσο περισσότερο δείχνει ότι είναι ικανός και έτοιμος να αναλάβει τεράστια εξεγερσιακά εγχειρήματα που θα προεκτείνουν και θα διαδόσουν αφάνταστα την ίδια την αυτοοργάνωση και την ατομική και κοινωνική ευθύνη. Γιατί συνύπαρξη του κόσμου της βαρβαρότητας με του κόσμου της ελευθερίας στο τέλος δεν μπορεί να υπάρξει…
ΥΓΤο κείμενο είναι εν μέρει συνέχεια αυτού εδώ:

Η Ύβρις του ΠΑΣΟΚ και οι εκλογές-Ξεσηκωμός της 6 Μάη 2012

Περιόρισα το εύρος των λέξεων που του έβαλα και έτσι είναι συντμημένο.Κρατάω την ανάλυση ασυντόμευτη μόνο σε σοβαρά μου κείμενα και όχι σε ξεπέτες πολιτικής ανάλυσης και αναγνώρισης πολιτικών τάσεων και ρευμάτων.Το ουσιαστικό μέρος του κειμένου αφορά την αυτοοργάνωση και όχι τις εκλογές.Ασχολείται με την δυνατότητα αναβίωσης του κινήματος των πλατειών ή την αναζωπύρωση του εκεί που ακόμη φέγγουν οι πλατείες μεσά στις σημερινές έκτακτες συνθήκες της ‘ακυβερνησίας’ και της ανόδου της αριστεράς…Γενικότερα είναι και μια έκκληση να είμαστε αυτές τις μέρες έξω στους δρόμους.Χρειάζεται να εντοπιστούν και οι θρασύδειλοι φασίστες που με δομή ψευτοσυμμορίας και στυλ hit n run χτυπάνε ξέμπαρκους μετανάστες και μετά εξαφανίζονται…
το βρήκαμε εδώ: Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου