Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Νέο, ωραίο, μνημόνιο ψάχνει ταίρι…

Νο 1. [22-05-2012]
 
Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να αποκαλείται καμία κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει αμέσως, αυτά που οι προηγούμενοι ψήφισαν, κόντρα στο δίκιο, την λογική αλλά και την οικονομική λογική. Και αυτά είναι:
Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ, αρχικά και στις 5.000 μέχρι στιγμής.
Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν εισόδημα πάνω από 857 ευρώ το μήνα με την προκλητική ονομασία «εισφορά αλληλεγγύης».
Ειδική εισφορά για όλες τις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ το μήνα.
Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, αύξηση από 41 στα 53 αρχικά και στα 61 στη συνέχεια, λεπτά του ευρώ του ειδικού φόρου κατανάλωσης για κάθε λίτρο βενζίνης, αύξηση  των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά, αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Επιβολή του λεγόμενου «τέλους για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα», το γνωστό χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ.
Κατακρεούργηση φορολογικών απαλλαγών, σε εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος για τους τόκους στεγαστικών, φροντιστηρίων  κλπ.
Μείωση μισθών  δημοσίων υπαλλήλων από 10 έως 40%.
Μείωση κατά 22% του κατώτερου μισθού που προέβλεπε η Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση εργασίας. Από 751,39 μεικτά για έναν άγαμο χωρίς προϋπηρεσία, πάνε στα 586 ευρώ μεικτά.
Για τους νέους έως 25 ετών ο κατώτερος μισθός διαμορφώθηκε σε 511 ευρώ μεικτά, αφού μειώθηκε κατά 32%.
Μείωση της φορολογικής έκπτωσης για τα παιδιά των φορολογουμένων.
Αύξηση αντικειμενικών ορίων διαβίωσης.
Μείωση του επιδόματος ανεργίας  από 461 ευρώ το μήνα στα 360 ευρώ.
Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και μετατράπηκε σε επίδομα περίπου 900 ευρώ, που χορηγείται τμηματικά.
Μείωση κατά 10%  έως 30% των επικουρικών συντάξεων από 200 ευρώ και πάνω.
Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα  ασφαλιστικά ταμεία.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά, μερικά από όσα φρικτά υλοποίησαν κατά ενός λαού, οι στιγματισμένοι εγκληματίες της ιστορίας. Όπως θα αντιληφθήκατε είναι οικονομικά μέτρα. Λείπουν τα θεσμικά, εργασιακά, ασφαλιστικά κλπ. (στο αυριανό σημείωμα). Είναι μέτρα που υπάρχουν στα δύο μνημόνια και στα μεσοπρόθεσμα.
Η αυριανή κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα καταργήσει ούτε ένα, μάλλον θα προσθέσει στον μακάβριο κατάλογο. Η αυριανή κυβέρνηση αριστεράς, πόσα από αυτά θα καταργήσει; Αν πιστέψουμε τα λόγια και τις δηλώσεις στελεχών της, όλα. Διότι αυτά είναι μνημόνιο και το μνημόνιο, έχει ήδη καταγγελθεί… ή θα καταγγελθεί…
Επειδή όμως η λιγούρα για το Ευρώ και την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη, νιώθω ότι η όποια απόπειρα κατάργησης θα σκοντάψει στην «αναγκαία μας παρουσία στην Ευρώπη…». Επίσης πολλά από τα παραπάνω ισχύουν στην αναπτυγμένη Ευρώπη και χωρίς μνημόνια, και κυρίως ισχύουν αρκετά χρόνια πριν έρθει η κρίση.

(Αύριο τα θεσμικά).
22 Μαΐου του 2012. Καλή χρονιά και με τη νίκη!

Νο 2. [23-05-2012]
 
Σε συνέχεια του χτεσινού κειμένου, προσπαθούμε να συλλέξουμε τις καταστροφικές αλλαγές που έφεραν στην ζωή μας τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα των προδοτικών κυβερνήσεων, των ξεπουλημένων εγκληματιών, που ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι και διεκδικούν και την ψήφο μας! Χτες είχαμε τα οικονομικά μέτρα, σήμερα τα εργασιακά-ασφαλιστικά. Μερικά από αυτά:
Το χρονικό όριο της χρήσης του καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας επεκτάθηκε από 18 μήνες που ίσχυε διαδοχικά σε 36 μήνες.
Η εκ περιτροπής εργασία επεκτάθηκε διαδοχικά από το χρονικό όριο των 6 μηνών στους 9 μήνες.
Επέκταση συμβάσεων ορισμένου χρόνου από 2 χρόνια σε 3.
Κατάργηση του 8ωρου, μέσα από 10ωρο χωρίς αμοιβή για τις 2 πρόσθετες ώρες εργασίας… (το είπανε διευθέτηση χρόνου εργασίας!!!).
Απελευθέρωση της δυνατότητας του εργοδότη να ανανεώνει απεριόριστα τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διατηρώντας τον εργαζόμενο σε κατάσταση ομηρείας…
Κατάργηση της μονιμότητας σε  ημικρατικές επιχειρήσεις και τράπεζες.
Οι επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων μπορούν να απολύουν μέχρι και 30 άτομα τον μήνα από 2% που ίσχυε.
Μειώθηκε ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση και το ύψος της αποζημίωσης.
Επεκτάθηκε η δοκιμαστική περίοδος των εργαζομένων διαδοχικά από 2 μήνες σε 12. (σε αυτό το διάστημα ο εργοδότης επικαλούμενος την δοκιμαστική περίοδο, μπορεί να προβεί σε απόλυση χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση!!! Και βέβαια μπορεί συνεχώς να προσλαμβάνει νέους εκβιάζοντας τους παλιούς αν υπάρχουν…).
Καταργήθηκαν οι οργανισμοί ΟΕΚ και Εργατική Εστία, με επίπτωση σε κοινωνικές παροχές προς εργαζόμενους… (εκδρομές, θέατρα κλπ).
Αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης από 6 μήνες μέχρι 15 χρόνια (Νόμοι Λοβέρδου 3863 και 3865. Πρώτος στην Β' Αθήνας…).
Εξαίρεση 167.000 εργαζομένων από τα βαρέα.
Κατάργηση μετενέργειας.
Με το Νόμο 3899 δίνεται η δυνατότητα, οι επιχειρησιακές συμβάσεις να αποκλίνουν από τις κλαδικές συμβάσεις, προ τα κάτω μέχρι το επίπεδο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα των εργαζομένων. Τα ερωτήματα και οι διαπιστώσεις είναι ίδια. Η αυριανή κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα καταργήσει κανένα από τα παραπάνω και σίγουρα θα προσθέσει νέα. Η αυριανή αριστερή κυβέρνηση τι από αυτά θα αλλάξει; Ή μάλλον τι  από αυτά θα μπορέσει να αλλάξει; Με δεδομένο τον έρωτά της προς την Ενωμένη Ευρώπη… Και με δεδομένο ότι στις περισσότερες χώρες, ισχύουν όλα αυτά και άλλα τόσα χωρίς μνημόνια και πάντως εδώ και χρόνια.
Ή πιστεύει κάποιος ότι η Μέρκελ θα «επιτρέψει» στην Ελλάδα και την αριστερή της κυβέρνηση, να αποτελέσει φωτεινή εξαίρεση στον ασφυκτικό ευρωπαϊκό κανόνα- αλυσίδα για τους λαούς της;
Και λοιπόν τι θα αναρωτηθείτε; Και λοιπόν μακελειό. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν να αλλάξουμε τίποτα, αν δεν δουν έναν λαό αποφασισμένο και έτοιμο να τα αλλάξει όλα. Να τα αναποδογυρίσει όλα. Είναι ο μόνος δρόμος.
Αλλιώς σε ένα χρόνο θα έχουμε γίνει και εμείς στατιστική και ένα ακόμη κείμενο σε κάποιο σάιτ.

Καλά βόλια.

Θύμιος Κ.

το βρήκαμε εδώ: Ελληνοφρένεια ον δε νετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου