Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Εναλλάξ: Θα σας τα πάρουμε όλα!

Τώρα που η Αριστερά καλπάζει καβάλα στ’ άλογο προς την εξουσία -κι είναι λυσσασμένη για εξουσία, που θα ’λεγε κι η Πετραλιά- εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, για να ξέρετε τι έχετε να πάθετε και τι να χάσετε.
Θα σας τα πάρουμε όλα!
Πρώτα-πρώτα θα σας πάρουμε τα σπίτια - κλασικά πράγματα. Θα σας πάρουμε κι ό,τι έχουν μέσα. Το σαλόνι και την τραπεζαρία, και την τραπεζαρία της κουζίνας και τα έπιπλα της βεράντας - αν έχετε βεράντα κι αν είναι σε καλή κατάσταση.

 Θα σας πάρουμε τις τηλεοράσεις, οπωσδήποτε όσες έχουν ψηφιακό δέκτη, και τα DVD. Θα προτιμηθούν τα Blue Ray. Τις παλιές τηλεοράσεις μπορεί και να σας τις αφήσουμε. Έτσι κι αλλιώς δεν θα πιάνουν τίποτε.
Θα σας πάρουμε τα ψυγεία, όσα τουλάχιστον είναι είκοσι ποδών και άνω, τα πλυντήρια, πιάτων και ρούχων, οπωσδήποτε τα 7 κιλών και άνω. Θα προτιμηθούν ιδιαίτερα όσα έχουν και στεγνωτήρια.
Θα σας πάρουμε επίσης τα PC, μάλλον και τα laptop, τα iPad οπωσδήποτε, και από κινητά ό,τι διαθέτετε σε iPhone και παρεμφερή.
Θα σας πάρουμε και τα κλινοσκεπάσματα, όσα είναι σε καλή κατάσταση και από ρούχα ό,τι διαθέτετε σε αξιοπρεπείς φίρμες.
Θα σας πάρουμε και τα αυτοκίνητα - οπωσδήποτε τα υβριδικά, διότι έχουμε οικολογικές ευαισθησίες, ανυπερθέτως τα δίλιτρα, κι ό,τι διαθέτετε από πέντε ετών και νεότερα.
Θα σας πάρουμε και τις πιστωτικές κάρτες, αν δεν σας τις έχουν ακυρώσει λόγω αδυναμίας εξόφλησης - θα σας αφήσουμε, όμως, τις ανεξόφλητες δόσεις.
Θα σας πάρουμε και τις καταθέσεις, και τις μετοχές - τα ομόλογα θα σας τα αφήσουμε, φυσικά.
Θα σας πάρουμε και τα λεφτά που έχετε κρυμμένα στο σπίτι, στο πατάρι, στην αποθήκη ή στον κουμπαρά του παιδιού.
Θα σας πάρουμε και τα εξοχικά, και τα πατρικά σπίτια στο χωριό, και τους λαχανόκηπους, και τις κότες της μάνας σας, και τις γίδες του πατέρα σας, και τα χωράφια, πρωτίστως όσα είναι εφαπτόμενα της ασφάλτου και κτίζουν στα 200 μέτρα.
Θα σας πάρουμε και τα φωτοβολταϊκά - τρομάρα σας, θέλατε να γίνετε κι επιχειρηματίες.
Θα σας πάρουμε και τα μαγαζιά, όσα τουλάχιστον δεν έχουν βάλει λουκέτο, και τα ακίνητα που νοικιάζετε.
Θα σας πάρουμε και τις επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες, μεγάλες, δεν μας νοιάζει, θα σας τις πάρουμε όλες.
Θα σας πάρουμε και τις γυναίκες, αν είναι νέες κι όμορφες, και τους άντρες, αν είναι γεροί και δουλευταράδες. Μπορεί και να σας πάρουμε και τα παιδιά, θα κάνουμε κανονικό παιδομάζωμα, θα τα μαντρώσουμε σε στρατόπεδα κομμουνιστικής αγωγής, μπας και στρώσουν, τα σκασμένα.
Θα σας πάρουμε τις γκόμενες, θα σας πάρουμε και τους γκόμενους, θα σας πάρουμε ανυπερθέτως και τις οικιακές βοηθούς, και τις αποκλειστικές μασέρ, και τις μανικουρίστες σας, τις πετικουρίστες σας, τις κομμώτριες, τους πλαστικούς χειρουργούς.
Όλα θα σας τα πάρουμε. Καλύτερα να τα πάρουμε εμείς, γιατί έτσι κι αλλιώς θα σας τα έπαιρναν άλλοι. Είχατε μια ευκαιρία να σας τα πάρει η τρόικα, αλλά τη χάσατε. Φταίμε εμείς;

ΚΙΜΠΙ

το βρήκαμε εδώ: δρόμος της Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου