Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Τσικνίζοντας με ...δακρυγόνα








Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τα γεγονότα που σημειώνονται στην Ιερισσό. Αναφέρει αναλυτικά:
"Σήμερα το πρωί, τετρακόσια (400) περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν- απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου – Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.
Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.
Επιπλέον δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο αστυνομικοί. Τελικά η διέλευση των αστυνομικών επετεύχθη με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες, κινούμενοι προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού.
Δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων.
Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά."

Διαβάστε την αναφορά στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού για τα δακρυγόνα που “ποτέ δεν πέσανε” στο Γυμνάσιο-Λύκειο του χωριού και μετά ακούστε και τη μαρτυρία στο κυλικείο του σχολείου (1o βίντεο).










































 πηγή: antigoldgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου