Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Δράση ενάντια Εμπορικής Συμφωνίας ΕΕ- Καναδά

Βάζουμε την ηλεκτρονική μας υπογραφή απέναντι στην εμπορική συμφωνιά- παγίδα με τον εύκολο αυτό τρόπο. παρακαλώ υπογράψτε και προωθηστε το μήνυμα σε φίλους, ομάδες κ.α 
Image
Για να λάβετε μέρος στη διαμαρτυρία, κάντε κλικ στην εικόνα ή εδώ


 Η αντίσταση μας στο θέμα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Καναδά και ευρωπαϊκής ένωσης πρέπει να ειναι άμεση καθώς μέσα απο αυτην ισχυροποιούνται οι θέσεις των καναδικών μεταλλευτικών εταιριών όπως είναι η γνωστή σε Θράκη , Χαλκιδικη Eldorado Gold που ως στόχο εχουν την μεταλλευτική αποψίλωση των φτωχών οικονομικά χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης  όπως Ελλάδα, Βουλγαρία, ρουμανία. Δεν ειναι λιγα τα παραδείγματα που μας δείχνουν οτι πίσω απο μεταλλευτικές δραστηριότητες με τεράστιες οικολογικές επιπτωσεις βρίσκονται καναδικές εταιρίες σε διαφορα μερη του κόσμου. 

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Επίτροπος Ντε Κουχτ
μεταβαίνει εσπευσμένα στον Καναδά για να κλείσει με ειδική διαδικασία τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία (CETA) παρότι αυτές είναι ακόμη υπό εξέλιξη με πάρα πολλά ανοιχτά ζητήματα. Στη συνέχεια θα φέρει το κείμενο της συμφωνίας στο Συμβούλιο αρχηγών κρατών για fast track έγκριση. Είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή να ενημερωθούν οι ευρωπαίοι Επίτροποι, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι ευρωβουλευτές για τον τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο που θα έχει η συμφωνία αυτή αν περιληφθεί η ρήτρα προστασίας των επενδυτών.
 
Με την πολύτιμη συμβολή του Ηλία Τσολακίδη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ένα σχέδιο επιστολής -στα ελληνικά και στα αγγλικά - που θα σταλεί στα e-mail του Επιτρόπου Ντε Κουχτ και των υπόλοιπων 26 Επιτρόπων-, σε πρωθυπουργούς και Ευρωβουλευτές.
Σας παρακαλούμε να διαβάστε το κείμενο και αν συμφωνείτε, καταθέστε την ψηφιακή σας υπογραφή και το ονοματεπώνυμό σας. Η Εθελοντική Δράση Ν. Πιερίας, καθημερινά θα στέλνει τις υπογραφές και το κείμενο διαμαρτυρίας στα γραφεία των επιτρόπων, των Πρωθυπουργών και των πλεον των 700 Ευρωβουλευτών.
Ας ξεκινήσουμε από το απλό! Ας προσπαθήσουμε να ψελλίσουμε το ΟΧΙ! 

πηγή: ο τόπος μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου