Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Στην Ιερισσό δοκιμάζεται το μέλλον! Όλοι/ες στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
exoume_polemo.jpg
Συνθήκες εμπόλεμης περιοχής επικρατούν σήμερα στην Ιερισσό. Χτυπούν οι καμπάνες του χωριού και προειδοποιούν για την επικείμενη εισβολή. Οι κάτοικοι στους δρόμους του χωριού. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εισβάλου, πάνοπλοι και κατά δεκάδες, σαν στρατός κατοχής. Χημικά μέσα στο σχολείο. Δακρυγόνο τραυματίζει μαθητή. Μαθητές: “Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε”.
Η σημερινή επίθεση είναι μια εικόνα από το μέλλον που ετοιμάζουν. Η στάση της αστυνομίας σήμερα στην Ιερισσό είναι επιλογή και όχι μεμονωμένη περίπτωση. Η αστυνομική βία στην περιοχή τους τελευταίους μήνες έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο. Η προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης των κατοίκων είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι παράνομες λήψεις γενετικού υλικού με τις προσαγωγές αλά απαγωγές και η προσπάθεια δημιουργίας βάσης δεδομένων των κατοίκων που αντιδρούν έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο.  H Ιερισσός αποτελεί  το απόλυτο πείραμα για την επιβολή της “ανάπτυξης” για τους λίγους και εις βάρος των πολλών.
 
Το απόλυτο εξαγώγιμο μοντέλο για τα απανταχού γεράκια του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Μια κυβέρνηση στις υπηρεσίες του επιχειρηματία μπόμπολα, ένα κράτος εκτάκτου ανάγκης έτοιμο να μπει πλέον και στις πόλεις. Μια κοινωνία όμως που υπάρχει και αντιστέκεται.
 
Όταν πέφτουν δακρυγόνα μέσα στο σχολείο και τα παιδιά φωνάζουν “δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε”. Όταν δυνάμεις των ΜΑΤ εισβάλλουν σε ένα χωριό σαν στρατός κατοχής. Όταν προσαχθέντες μετατρέπονται σε απαχθέντες. Όταν ΜΜΕ αναπαράγουν διαρροές της ΕΛ.ΑΣ από χθες για ταυτοποίηση και συλλήψεις στην Χαλκιδική.
 
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού το Σάββατο 9 Μάρτη στις 11.30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
 
 
πηγή: alterthess 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου