Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

2 νεκροί και άλλοι 3 σπουδαστές χαροπαλεύουν, Αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής (Βίντεο)

Αυτό που σημειώθηκε σήμερα στην Λάρισα και είχε σαν αποτέλεσμα δυο σπουδαστές να είναι νεκροί και άλλοι τρεις να χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο επειδή εισέπνευσαν αναθυμιάσεις από μαγκάλι, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, δεν είναι μόνο μια τραγωδία, αλλά και ένα έγκλημα στο οποίο θύτης είναι η μνημονική συγκυβέρνηση.
Μας το λέει με έμμεσο τρόπο η σπιτονοικοκυρά των παιδιών που έχασαν την ζωή τους, όπως και ο πολίτης που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

 Ναι, κανένας φτωχός οικογενειάρχης δεν μπορεί σήμερα να πληρώσει πετρέλαιο για να ζεσταθεί αυτός και τα παιδιά τους. Γ’ αυτό και όλοι μας απ’ τα λαϊκά στρώματα καταφεύγουμε σε άλλες λύσεις για να μην τουρτουρίζουμε από το κρύο.

Εκεί μας κατάντησαν:

 «Η Ελλάδα παγώνει όπως τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 πριν από μισό αιώνα, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη αύξησε το ειδικό φόρο καυσίμων στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά το ασύλληπτο ποσοστό του 1.500%! 

Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το ποσοστό αύξησης είναι όντως 1.500% – για την ακρίβεια, 1.471 % για μαθηματικά σχολαστικούς.

Το Δεκέμβρη του 2010, προ δύο ετών, ο φόρος αυτός ανερχόταν σε 21 ευρώ στα 1.000 λίτρα καυσίμου, πετρελαίου θέρμανσης. Το Δεκέμβρη του 2011 ο φόρος αυτός είχε τριπλασιαστεί και ανερχόταν στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Το Δεκέμβριο του 2012 είχε… χαθεί στο διάστημα, καθώς είχε υπερπενταπλασιαστεί για να φτάσει στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο. Μέσα στα δύο αυτά χρόνια, δηλαδή, ο φόρος από 20 ευρώ το χιλιόλιτρο έγινε 230 ευρώ – ποσοστό αύξησης 1.471 %!

Σκασίλα της κυβέρνησης που παγώνει ο κόσμος. Εξαιτίας της απίστευτης αύξησης του ειδικού φόρου καυσίμων, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανση θα παρουσιάζουν αύξηση – ακόμη κι αν ο κόσμος αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης με το μπουκάλι, όπως αγοράζαμε πριν από μισό αιώνα το πετρέλαιο για τις γκαζιέρες!

Κατάρρευση της ζήτησης 

Πέρσι τον Ιανουάριο είχαν διακινηθεί στην αγορά 620.000 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος, στο πρώτο εικοσαήμερο αυτού του μήνα, είχαν διακινηθεί μόλις 135.000 τόνοι- ούτε καν το ένα τέταρτο. Κι όμως, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης για τις είκοσι μόνο μέρες του φετινού Γενάρη ήταν 44,6 εκατ. ευρώ έναντι 37,1 εκατ. πέρσι για ολόκληρο τον Ιανουάριο! Με το ένα τέταρτο και λιγότερο της κατανάλωσης, αύξηση εσόδων κατά 20%!

Τι σημασία έχει, λοιπόν, για την κυβέρνηση αν οι Έλληνες τουρτουρίζουν από το κρύο; Αυτή εισπράττει!
Οσον αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, τα νούμερα είναι όντως τρομακτικά. Τον Οκτώβριο, π.χ., του 2012 οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καταβαραθρώθηκαν στους 5.647 τόνους, μόλις στο… 2,53% των 223.386 τόνων του Οκτωβρίου του 2011 και στο… 1,7% των 329.448 τόνων του Οκτωβρίου του 2010! Μιλάμε για παντελώς αδιανόητα ποσοστά πτώσης – 97,5% και 58,3% αντιστοίχως! από άρθρο του Γ. Δελαστίκ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου