Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Βρώμικες αρχές, βρώμικο νερό!


Και πριν αλλέκτωρ λαλήσει... τελείως, οι κάτοικοι μιας πολύπαθης περιοχής είπαν το νερό νεράκι!
Σ'αυτήν την περιοχή μέχρι πρότινος καυχιόντουσαν για τη φυσική της ομορφιά και για το φυσικό της πλούτο.
Φυσικό πλούτο βεβαια δεν εννοούσαν τα μεταλλεύματα που βρίσκονται στο υπέδαφος, αλλά το καθαρό νερό, τον καθαρό αέρα, την ομορφιά της φύσης και το γελαστό ήλιο.
Αλλά έλα που στον αιώνα της διαστρέβλωσης των λέξεων και των νοημάτων, η έννοια φυσικός πλούτος αφορά αποκλειστικά σε υλικά υποχθόνια που, αν εξορυχθούν, φέρνουν φράγκα.

Και φυσικά τίποτα δε γίνεται σ'αυτόν τον κόσμο χωρίς κόστος.
Έτσι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής τελευταία άρχισαν να απολαμβάνουν τα... οφέλη του φυσικού τους πλούτου, με τη νέα έννοια.
Και διαπιστώνουν τον τελευταίο μήνα πως το νερό τους μυρίζει πολύ άσχημα.
Και φυσικά απευθύνθηκαν πρώτα στις δημοτικές αρχές.
Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, που λέτε, είχαν ψηφίσει (κατά πλειοψηφία) ένα δήμαρχο, ο οποίος δε φημιζόταν για την τιμιότητά του και την καθαρότητά του. Είχε πρωταγωνιστήσει στο πρόσφατο παρελθόν σε μείζον σκάνδαλο που βρωμούσε από χιλιόμετρο.
Με δήμαρχο βρώμικο σαν πετρελαιοκηλίδα, πώς περίμεναν οι κάτοικοι να μην επηρεαστεί και το νερό τους;
Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε πως πράγματι το νερό έχει μολυνθεί με αρσενικό.

Οι αρχές του τόπου διαβεβαιώνουν πως έχουν ληφθεί
όλα τα μέτρα προστασίας των κατοίκων.
Μπορούν να φοβούνται πλέον μόνο μήπως πέσει ο ουρανός στα κεφάλια τους.


Βέβαια, αρσενικό βρίσκεται μόνο στο νερό. Διότι στο δημαρχείο, αρσενικό δεν υπάρχει.
Οι διαβεβαιώσεις των αρχών στην περιοχή όλον αυτόν τον καιρό ήταν υπέρ το δέον καθησυχαστικές.
Όταν η πλειοψηφία των κατοίκων αντιδρούσε προ καιρού στα σχέδια εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου (με τη νέα έννοια), διότι αυτή θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους μολύνοντας το νερό και τον αέρα της περιοχής, οι αρχές της χώρας οργάνωσαν αντι-συγκέντρωση με συγκεντρωσιάρχη κάποιον πρώην τηλεβιβλιοπώλη χουντικών πεποιθήσεων, ο οποίος διαβεβαίωνε από άμβωνος για τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει οι αρχές σε συνεργασία με τους διεθνείς και εγχώριους κολοσσούς ανάπτυξης ούτως ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα μόλυνσης ή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Όχι απλώς δε θα επιβαρυνόταν το περιβάλλον, αλλά αντιθέτως, έλεγαν οι αρχές, το περιβάλλον θα προστατευθεί και η υγεία των κατοίκων θα βελτιωθεί, αφού οι κάτοικοι θα βρουν δουλειά!
(δεχόμενοι πως τα αίτια των ασθενειών είναι κυρίως ψυχοπαθολογικά...)
Τώρα που βρέθκε αρσενικό στο νερό, δε βρίσκεται ένα αρσενικό να πάει να κάνει αντισυγκέντρωση για να πείσει τους τυφλούς πως βλέπουν.
Δε βρίσκεται αρσενικό, όχι μόνο εκ μέρους των αρχών, αλλά ούτε και εκ μέρους αυτών των πολυδιαφημισμένων εξακοσίων που θα γίνονταν δυο χιλιάδες, για να γλείφουν πιο αποτελεσματικά τα τριχωτά και μαραμένα οπίσθια του εθνικού εργολάβου.


Επιστήμονες κατευθύνονται στην περιοχή
για να ελέγξουν την καθαρότητα του νερού.


Αλλά έτσι είναι φίλοι μου.
Όταν για τη διοίκηση της χώρας σου επιλέγεις έναν κομπλεξικό κρυπτοφασίστα με φιλίες στη Μίζενς, έναν παχύσαρκο συγκλητικό που φτιάχνει νόμους για να αθωώνει τον εαυτό του, έναν τηλεβιβλιοπώλη που αρέσκεται να ξερνά μίσος και δυο γόνους της προσωποποιημένης καταστροφής με έφεση στις γερμανικές καφετιέρες, δεν μπορείς να περιμένεις διαφορετική έκβαση.
Όταν μάλιστα και για τη διοίκηση της πόλης σου επιλέγεις έναν αποδεδειγμένα διαπλεκόμενο τύπο με μακρά και πρωταγωνιστική θητεία στην συνεχιζόμενη κλεπτοκρατία, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
Είπαμε: τίποτα στη ζωή δεν είναι χωρίς κόστος.
Όταν, κατόπιν οποιουδήποτε συλλογισμού, καταλήγεις να εμπιστευθείς τις τύχες της χώρας και της πόλης σου σε τέτοιους, τότε και νερό με αρσενικό θα πιεις και θα πεις κι ευχαριστώ και "στην υγειά σας"!
Το κόστος της αδράνειας πληρώνεται με αίμα. Συνήθως το δικό σου.
 

(προσθήκη  antinewskilkis: σχετικά με αυτά 
και 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου