Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δια ταύτα και Δια ταύτα ΙΙ

Εισαγωγη

Το εχουμε ξαναγράψει και ξαναματαγράψει. Ο φασισμός στην Ελλάδα δεν σταμάτησε να υφίσταται. Ποτέ. Η καθαρή δεξιά στην Ελλάδα έχει σαφείς αναφορές στον φασισμό και στις δικτατορίες και όχι στον φιλελευθερισμό.
Η δεξιά στην ελλάδα είναι κατά βάση προ νεωτερική. Ο φιλελευθερισμός ή αυτό που καταχρηστικά ονομάζουμε για την ελλάδα αστική επανάσταση υπό την φράση βενιζελισμός, ήταν συνυφασμένα με τον εχθρό για τη δεξιά μέχρι και αρκετά μετά τον πόλεμο. Στην ουσία ήταν ο μητσοτάκης που έφερε τον φιλελευθερισμό ως δόγμα στη δεξιά και ακόμα λίγο πολύ θεωρείται ξένο σώμα, όπως είδαμε από την νίκη σαμαρά εναντίων ντόρας.

Θα μου πείτε σιγά τ’αβγά και στη βρετανία του 19ου αιώνα η δεξιά ήταν οι τόρις και οι αντίπαλοί τους ήταν οι γούιγκς δηλαδή οι φιλελεύθεροι. Σωστό μόνο που οι τόρις εξέφραζαν την αριστοκρατία και τη μοναρχία για περισσότερα από 400 χρόνια όταν στην ελλάδα η φιλομοναρχική δεξιά δεν είχε ακριβώς βαθιές ρίζες. Το οθωμανικό σύστημα όντας αρκετά εξισωτικό απέναντι στους τζίμιδες δεν αναγνώριζε αριστοκρατία. (σ. του Ζαφοντ: αυτο δεν σημαίνει πως δεν υπήρχε ντε φάκτο αριστοκρατία όπως αυτή των κοτζαμπάσηδων, του παπαδαριού και των φαναριωτών. Δεν διοικείται αλλιώς μια φεουδαρχική αυτοκρατορία. Απλα η αριστοκρατία αυτή ήταν β΄διαλογής σε σχέση με αυτή άλλων χωρών)


Γι’ αυτό και η δεξιά που ο σαμαράς εκφράζει, έχει τις αναφορές της πρακτικά στη μεταπολεμική εποχή. Όταν τη δεξιά τη συγκρότησε η ίδια η γερμανική κατοχή και το αντικομουνιστικό σχέδιο των γερμανών μετά το 1943 (το σιδηρούν παραπέτασμα του γκέμπελς βρε κουτά). Πρακτικά λοιπόν οι δοσίλογοι, οι μαυραγορίτες, οι ταγματασφαλίτες και οι καταχραστές των περιουσιών των εβραίων, με λίγα λόγια όλος ο κατιμάς της ελληνικής κοινωνίας, βρέθηκε εντελώς μαγικά το 1946 να κυβερνάει ελέω των βρετανών. Η ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα του πολέμου, όπου οι ηττημένοι διατήρησαν αυτούσια την εξουσία τους. Ακόμα και στη ναζιστική γερμανία οι αμερικάνοι έψαξαν σκληρά, αλλά τελικά βρήκαν ένα δεξιό που να μην ήταν φιλικός προς τους ναζί, στο πρόσωπο του αντενάουερ, ενός καθολικού συντηρητικού πολιτικού που αντιτάχθηκε στους ναζί κυρίως για χριστιανικούς/ανθρωπιστικούς λόγους.
 Αυτό που λέμε σημερινό ελληνικό αστικό κράτος χρωστάει πιο πολλά στους Γερμανούς, στους Αγγλους και τελικά στους Αμερικάνους παρά στις δικές του προσπάθειες. Το ότι για πρακτικούς λόγους τα παλαιότερα κοτζαμπάσικα τζάκια  (τα οποια δυνητικά και εντελώς....θεωρητικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν πως ανήκουν στην ίδια κατηγορία πχ με την αγγλική αριστοκρατία) δεχθηκαν να συνεργαστούν στενά και να εγκολπώσουν τελικά τον "κατιμά της ελληνικής κοινωνίας" που φτιάχτηκε επί Γερμανών, επι εμφυλιου και μετεμφυλιακού κράτους στην ουσία έδειξε την απελπισία τους ενάντια στον..... "κόκκινο κίνδυνο" ή έστω το μέγεθος που είχε ο κόκκινος κίνδυνος (περισσότερο φαντασιακός παρά πραγματικός, ειδικά στην Ελλάδα) στο κεφάλι τους.
Το παράδειγμα αυτο δεν στέκει μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικώς. Οι ίδιοι οι ναζί ενισχύθηκαν αρχικά απο τους Βρετανους οι οποίοι υπολογιζαν σε αυτούς να ανακόψουν τον Σοβιετικό κίνδυνο (και btw οι Σοβιετικοι τους επαιζαν φιλικά μπάλα καθώς ακόμα δεν είχαν γερό στρατό). Η δικτατορία στην Χιλή ανέβασε τον χειρότερο κατιμά που μπορούσε να βρει κανείς σε θέση εξουσίας (τα εδώ ωχριουν μπροστά σε αυτά που έγιναν εκεί πέρα). Τα ίδια έγιναν και στο Ιράν παλαιότερα και αλλαχου. Μεταπολεμικά, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν  χώρες από τους κόκκινους οι δυτικοί (ακόμα καλύτερα οι καπιταλιστές δυτικοί) προτίμησαν να συνεργαστουν με τα χειρότερα στοιχεία κάθε χώρας ή έστω τους ανέχτηκαν σιωπηρά.
Παμ' παρακάτω. Πέρα από τον "απόλυτο κίνδυνο" και την "ενωση εναντια στο κόκκινο κακο" και άλλα τέτοια ήταν σαφής η διάκριση της δεξιάς στις δυο αυτές κατηγορίες, ας τις πουμε μετριοπαθείς αστοι ή απλά δεξιοί και ...χίτες. Οι μεν κυβερνούσαν επίσημα, οι δε έκαναν τις "δουλείες που δεν θέλει να αναλάβει κανένας". Στην Ελλάδα, μπορούμε να πουμε πως οι μεν αναφέρονταν στον εκάστοτε κοινοβουλευτικό ηγέτη, οι δε στο παλάτι σαν ηθελημένη ή αθέλητη ηγεσία. Γενικά συνεργάζονταν και βύζαιναν το βυζί που λέγεται Ελλάδα (+δανεια+συμμαχικές βοήθειες+κερδη απο μαύρη αγορα+.....). Ενίοτε όμως τσούγκριζαν μεταξύ τους, όπως έγινε πχ με την περίπτωση Λαμπράκη, την ΕΟΚΑ Β, και τελικά την χούντα (οπου σχεδόν όλος ο κοινοβουλευτικό δεξιος πολιτικός κόσμος πηγε "διακοπές". Εντάξει δεν έφαγαν και τα βασανιστήρια  και τις δολοφονίες που έφαγαν οι αριστεροί, αλλα δεν την πέρασαν κοτσάνι κιολας). Το κακό είναι πως στην ελληνική κοινωνία οι χίτες που λέγαμε είχαν πάντα γερές βάσεις μιας και καθως προείπαμε η Ελλάδα δεν αποφασιστικοποιήθηκε (ουτε καν αποναζιστικοποιήθηκε) ποτέ. Όποτε λοιπον το χίτικο κομμάτι της δεξιάς αποφάσιζε πως το παίρνει έβγαινε μπροστά και ζητούσε να κάνει κουμάντα, με το γνωστό άγαρμπο, δολοφονικό, φανατισμένο τρόπο του. Οταν έκανε τα κουμάντα τα έκανε σκατα και μετά ζητούσε απο το πιο νορμαλ (το πιο νορμαλ δεν σημαίνει και νορμάλ, εντάξει;) δεξιο κομμάτι να σώσει την κατάσταση ή τελος παντων να σώσει τους ίδιους. 
Συνοψίζοντας: Η ελληνική δεξιά λοιπόν είχε μάθει να συνεργάζεται και να ανεχεται τους φασίστες ως αναγκαίο κακό για τους εξής λόγους:
* Υπήρχε κάποιο λαϊκό έρεισμα (οχι και πολύ μεγάλο, αλλά υπήρχε) το οποίο μεταφραζόταν σε ψήφους. Μεταπολιτευτικά αυτό το τζίμπαγε κυρίως η ΝΔ με υποψήφιους προσωπικότητες όπως ο Ψωμιάδης, ο Καρατζαφέρης, ο Παπαγεωργόπουλος, ο Έβερτ, ο Παναγιωτόπουλος, όλα τα φυντάνια που έδιωξε ο Μητσοτάκης (και αργότερα ο Καραμανλής jr) τότε και ο Φαήλος και οι Αδωνις- Βορίδης σήμερα.
* Ηταν τα παιδιά για τις βρώμικες δουλειές του συστήματος, αυτοι που θα κόψουν κεφάλια και θα τα βολτάρουν επιδεικτικά στις πλατείες όταν ερθουμε σε ρήξη με τους αριστεροί. Ή έστω θα βιάζουν, θα σκοτώνουν και θα καίνε στα μουλωχτά αν χρειαστεί προκειμένου και να τρομάξουν οι κόκκινοι, αλλα και να μην θίγεται η μικροαστή κυρά Μαρία την ώρα που πίνει το Ερλ Γκρέι της ενώ ταυτόχρονα ακούει τον Τζήμερο να της λέει πόσο κακοί ειναι οι αριστεροί.

Σήμερα
Η 11 Σεπτεμβρίου αφύπνισε τους Αμερικάνους σαν ....think tank και η αντίδραση της κυβέρνησης Μπους ακόμα περισσότερο μιας και κατάλαβαν πως αυτή η στρατηγική ενέχει μακροσκοπικά κινδύνους να σου γυρίσει μπούμερανγκ μιας και πλέον οι συνεργάτες αυτοί όταν έρθουν στα κουμάντα γίνονται απρόβλεπτοι και ανεξέλεγκτοι. Εξ' ου και ο πιο συγκρατημένος τρόπος που μπήκαν στην Λιβύη, που δεν μπήκαν στην Αίγυπτο και η εξήγηση για το ότι η Δαμασκός ακόμα μένει όρθια. Δεν εγιναν οι καπιταλιστές πιο ανθρωπιστές (άλλωστε δεν παίζουν αυτά στον πολιτικό ρεαλισμό οποιουδήποτε πολιτικού συστήματος), απλά κατάλαβαν πως οι καιροί εχουν αλλάξει. Η δε απουσία αντίπαλου κόκκινου δέους δυσκολεύει τα πράγματα μιας και δεν έχει λόγο μετά ο εκάστοτε χίτης να πειθαρχήσει στις άνωθεν εντολές. Δεν προωθεί την αντικομμουνιστική ατζέντα, αλλά την πάρτη του ή εστω την προσωπική του ιδεολογία. Επίσης να μην ξεχνάμε  πως στην περίοδο αυτή τα φράγκα δεν πολυπερισσεύουν και οι πόλεμοι στοιχίζουν πολύ. Ο κίνδυνος υπερεξάπλωσης και τελικά χαοτικής κατάρρευσης ειναι μικρός μεν, υπαρκτός δε. Και ναι μεν ο πόλεμος είναι μπίζνα, αλλά όχι πλεον για όλους, και αν θυμόμαστε πλεον ο καπιταλισμος έχει το κυριότερο μέρος του χρήματος στην παροχή υπηρεσιών και στον χρηματοπιστωτικό τομέα και όχι στην βιομηχανία και η παροχή υπηρεσιών σε περιοδους πολέμου βασανίζεται. Εν κατακλείδι: οι πολεμικές συρράξεις που μετέχουν υπερδυνάμεις τείνουν να μειώνονται. Όπως και η συνδρομή των δυτικών υπερδυνάμεων σε υπερθρησκευάμενους χίτες (αυτά κατά κανόνα πάνε μαζί)
Ελλάδα. 
Πως ερμηνεύονται αυτά στο ελληνικό παράδειγμα;
Η Χρυσή Αυγή, πνευματικός (αλλα και φυσικός) απόγονος των χιτών, των παρακρατικών και της Χούντας ήταν πάντα αυτο που ειναι και τώρα. Μια οργάνωση τραμπούκων παρακρατικών, χαϊδεμένων απο το επίσημο κράτος (ή έστω μετρίως ενοχλημένων) η οποία ήταν πάντα δολοφονική και πάντα βίαιη. Αλλά και συστημική επίσης (ιδού το κοινοβουλευτικό της.... έργο). Δεν έχει αναφερθεί ΠΟΤΕ καμία επίθεση χρυσαυγιτών σε παράγοντα του συστήματος, είτε τώρα είτε παλαιότερα. Κανένας τραπεζίτης, εφοπλιστής, μιντιάρχης (και όχι, το κατούρημα σε μια πορτα δεν μετράει, ειναι το παράπονο του χαϊδεμένου παιδιού που ξαφνικά βλέπει να έχει λιγότερο χαρτζιλίκι), κανένας βουλευτής κυβερνώντος κόμματος (μέχρι πολύ πολύ πρόσφατα στο Γράμμο) κτλ δεν έχει δεχθεί επίθεση απο ΧΑτες, εκτός από τους γνωστούς λεκτικούς βερμπαλισμούς της πλάκας. Εχθρός τους ήταν πάντα ο μετανάστης, ο παρίας που δεν ειναι μαζί τους,  και αυτός που πήγαινε να του βελτιώσει τους όρους ζωής. Με άλλα λόγια το εργατικο κίνημα και η αριστερά. Μαζί με αυτούς και ο μορφωμένος,ο αλλόθρησκος και κυρίως ο άθεος διότι αυτοί μας χαλάνε την ομοιομορφία της χαζομάρας που απαιτείται. 
Μοιραία, γιατί η ιστορία έχει την ταση να επαναλαμβάνεται αν και όταν θα ένιωθαν δυνατοί θα έκαναν αυτό που έκανε προηγουμένως και ο Χιτλερ, το δικό τους (κοινοβουλευτικό ή όχι) πραξικόπημα και θα κουκούλωναν και τους αστούς δεξιούς.
Το πολιτικό μέσο ήταν αυτό που ήταν πάντα. Η στυγνή και απροκάλυπτη βία. Η τρομοκρατία των αλλότριων αλλά και του ρέστου πληθυσμού έτσι ώστε να περιμένει μεν απο εμάς αλλά και εμάς να φοβάται.  Από αυτούς ιδιαίτερα που η βία δεν ειναι μόνο μέσο αλλά και ο σκοπός ο ίδιος, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό.
Το επίσημο κράτος στην παρούσα φάση έκανε αυτό που ήταν αναμενόμενο. Τους χάιδεψε και τους παραχάιδεψε και κυρίως, και αυτό ειναι το άσχημο, έπαιξε μπάλα στην δικιά τους πολιτική ατζέντα.
* Ανέχθηκε και άφησε ανεξέλεγκτη την κραυγάζουσα εδώ και χρόνια συνεργασία ΧΑτων με "μέρη" της ΕΛΑΣ. Στην ουσία οι ΧΑτες επανήλθαν στο παλιό τους ρόλο των παρακρατικών, αλλά αυτή τη φορά όχι ως "αγανακτισμένοι" γενικώς, αλλά πολλές φορές φορώντας ξεδιάντροπα τα ...διακριτικά τους.

Ο Παναγιώταρος (με κοκκινο μαρκαδόρο) αλλά και πιθανότατα ο Λαγός (με το άσπρο φανελάκι), αγανακτισμένοι κατ΄επάγγελμα πολίτες που τυχαίνει να είναι δίπλα στα ΜΑΤ. Φωτογραφία (μάλλον του 2009) απο εδώ

* Ανέχθηκε και επέτρεψε την δικαστική τους ατιμωρησία και την διάβρωση της δικαιοσύνης από χίτικες θέσεις. πχ:
"Έκανα επωνύμως και υπευθύνως καταγγελία από το βήμα της Βουλής, την περασμένη Πέμπτη, για συγκεκριμένη δικαστή η οποία διατηρούσε blog με ρατσιστικές και αντισημιτικές αναρτήσεις, για την οποία εκκρεμούν καταγγελίες – και δική μου καταγγελία, αλλά και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου- από το 2010 και η οποία πριν από κάποιους μήνες δίκασε υπόθεση της εφημερίδας «Στόχος». Αυτά δεν μπορεί να κάνει κανείς ότι δεν τα ξέρει.
"
(όπως καλό θα ήταν να θυμηθεί κανείς και την ....λειτουργία του δικαστηρίου στην δίκη Κασιδιάρη)
* Ανέχθηκε την τέλεση παράνομων πράξεων από αστυνομικούς, ενίοτε την επιβράβευσε κιόλας, και έφτασε στο σημείο να απειλεί με μηνύσεις εφημερίδες του ....εξωτερικού. Μας φτύνουν και λέμε πως βρέχει. Οι "παρανομες πραξεις" αυτές όμως δεν ήταν τίποτε άλλο από τις πρακτικές της ΧΑ οι οποίες όμως πλέον γίνονταν απο ενστολα όργανα του κράτους. (Να θυμίσουμε πως αυτά δεν ειναι καινούρια. Διαχρονικά και συστηματικά κομμάτια της ΕΛΑΣ παραβιάζουν το νόμο στην αντιμετώπιση διαδηλωτών, απεργών και γενικως διαφωνούντων, ενίοτε δε και ...περαστικών (θυμηθείτε την ....ζαρτινιέρα). Και το κάνουν κατα κανόνα ατιμώρητα)
* Όχι μόνο μπήκε στην διαδικασία πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες,αλλά έφτιαξε και στρατόπεδα συγκέντρωσης (για τα οποια οι ΧΑτες το μονο που ξέρανε να λένε ειναι πως...εχουν air condition, αντι για φουρνους που θα θέλανε προφανώς αυτοί)
Δεν το έκανε αυτό η ΝΔ μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Μεγάλο κομμάτι της έχει τέτοια ιδεολογία, και δυστυχώς αυτό το κομμάτι της ειναι τώρα στα κουμάντα. Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης, Λαζαρίδης, Κρανιδιώτης, Μπαλτάκος και βεβαίως Σαμαράς νιώθουν πολύ πιο άνετα ιδεολογικά με τους ΧΑτες παρά με το Μητσοτακέικο ή το Καραμανλέικο λχ.
Γι αυτό και έλεγε μαλακίες ο Μπάμπης. Δεν υπάρχει σοβαρή Χρυσή Αυγή. Ή μαλλον υπάρχει και λέγεται ....Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά. Κάτι που το ξέραμε άλλωστε:

Η νδ η οποία ξεδίπλωσε το πιο σκληρό φασίζον εμφυλιακό πρόσωπό της. Μια τακτική εντελώς αντίθετη από την ρουσοπουλική τακτική του μεσαίου χώρου. Δεν είναι τυχαία και η φυσιογνωμική απόσταση μεταξύ ρουσόπουλου και φαύλου κρεμμυδιώτη. Για όποιον ψήφισε νδ δεν υπάρχουν αυταπάτες. Θα γαμάνε, θα δέρνουν και θα διώχνουν με τις κλωτσιές, μαυριδερά παιδάκια από τους παιδικούς σταθμούς. Αν είσαι φιλελεύθερος με ευαισθησίες και συμμετοχή σε μκο που βοηθάει παιδάκια στην αφρική και ψήφισες νδ, ήξερες πολύ καλά τι ψήφιζες. Ψήφισες μια κυβέρνηση βαρβαρότητας που με το μακρύ χέρι των χρυσών αυγών και των επιρροών τους στην αστυνομία, θα χύνει αίμα στους δρόμους προκειμένου να μένουν τα μάτια μακριά από τη μπάλα των ίδιων γνωστών αποτυχημένων πολιτικών και της φαυλοκρατίας που ξέρουμε εδώ και τόσα χρόνια.
Και αυτό ειναι προφανες. Το ότι τα πιο παραδοσιακά τζακια τους παίζουν μπάλα, θες απο επιλογή, θες επειδή έγινε μαλακία στις εσωκομματικές της ΝΔ, δεν σημαίνει πως την βρίσκουν κιόλας. Αλλά συμβιβάζονται διότι εδώ επανέρχεται το παλιό πρόβλημα. Μπροστά στον κίνδυνο να κυβερνήσει οποιαδήποτε αποχρωση της αριστεράς δεν θα έχουν πρόβλημα μερικοί να φέρουν τα χειρότερα ιδεολογικά, αλλά και εκτός νόμου και ....λογικής αν χρειαστεί, κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας ξανά σε χρήση.
Τα υπόλοιπα ήταν παραμύθια για το πόπολο. Δεν ήταν η ΧΑ η Χεζμπολάχ της Ελλάδας.
 Τα συσσίτια ήταν παραμύθια (1 φορά το μήνα 2 κρεμμυδια και 1 πατάτα δεν το λες και ...συσσίτιο). Ακομα και η εκκλησία ή και οι Δήμοι, τώρα που μιλάμε ταϊζουν πολύ περισσότερο κοσμο καθημερινά.
Η βοήθεια στις γιαγιάδες και άλλες πίπες ήταν επίσης παραμύθια, φουσκωμένα κατάλληλα από τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ.
(απο την άλλη δεν θα ήταν και κάτι καινοφανές ή ιδιαίτερο, ακόμα και αν δεν ηταν παραμύθια. Ολοι οι βαρώνοι της κοκαϊνης στα μέρη τους ειναι λαϊκοί ήρωες)
Αυτο που έκαναν ήταν αυτό που ήξεραν να κάνουν. Ξυλοδαρμοι, μαχαιριές και κυρίως νταβατζιλίκι - προστασία. Η προσφορά δουλειάς μόνο για Έλληνες (με 15 και βγάλε ευρώ την ημέρα) ήταν μια χείρα βοηθείας στο σύστημα που προσπαθούσε λυσσασμένα να κατεβάσει τον βασικό μισθό, και μια ευκαιρία παράλληλα για εύκολο κονόμι αυτού που χειριζόταν την φτηνή αυτή εργατική δύναμη. Στην ουσία ήταν ένα νταβατζιλίκι επί της οργανωμένης εργασίας, ανάλογο αυτού που έκανε η Μαφία στην Αμερική παλαιότερα (αν και ομολογουμένως η Μαφία το έκανε...μάλλον πιο τίμια). Αυτος ειναι και ο εξτρα λόγος αντιπαλότητας με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στις εργατικές συνοικίες. Οι ξυλοδαρμοί Πακιστανών (πέρα από απλή εξάσκηση σε δολοφονικές επιθέσεις) δείχνει να ήταν ακόμα ένα νταβατζιλίκι μιας και βγαίνουν τώρα πρώην στελέχη που λένε πως με ορισμένους από αυτους συνεργάζονταν και έπαιρναν και ποσοστά. Ε όσοι δεν συνεργάζονται τους δερνουμε, γνωστά αυτα. Στην Μανωλάδα πχ (πέρα απο τα χαριτωμένα φετινά) παλαιότερα, αρκετές φορές καλούνταν (με το αζημίιωτο;) και έδερναν οι ΧΑτες τους απληρωτους εργάτες που ζήταγαν τα χρεωστούμενα.
Η εγκόλπωση παιδιών αλλά και λούμπεν στοιχείων όπως ο Ρουπακιάς γίνεται με όρους υποκόσμου - Μαφίας (διαβάστε). Αρχικά προστασία απο τους νεφελώδεις "άλλους", χαρτζιλίκωμα και "μικρες" δουλειές (τσίλιες, μηνύματα, ρουφιανιλίκι) οι οποίες σταδιακά κλιμακώνονται, κατόπιν εκπαίδευση και τελικά μετά την κατάλληλη επίδειξη πίστης και υπακοής, πρακτική εξάσκηση και ενεργός συμμετοχή.

Ο φόνος του Π. Φύσσα
Δεν ήταν τυχαίος. Η έστω δεν ήταν μη αναμενόμενος. Και προφανώς δεν ήταν ... ιδέα της ΝΔ που έβαλε τον Μιχαλολιάκο να βάλει το Ρουπακιά να σκοτώσει τον άνθρωπο για να πέσουν τα ποσοστά της ΧΑ και να ανέβει η ΝΔ. Όταν σε ένα τέτοιο μόρφωμα οι αριθμοί μεγαλώνουν είναι βέβαιο πως θα γίνει μαλακία. Αλλωστε δεν ειναι η πρώτη φορά. Κουτσούρης 1993, επιθεση ΧΑτων και μαχαίρωμα φοιτητή το 2007. 900 περίπου επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες τα τελευταία χρόνια. Φόνος ενός Πακιστανού λίγο καιρό πριν (Συνήγορος του πολίτη: 400 τραυματισμοί, 4 δολοφονίες σε έναν χρόνο) .  Ειναι σχεδόν βέβαιο πως υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι φόνοι, αλλά δεν ειναι και τόσο απλό να συνδεθούν με τη ΧΑ. Ετσι και αλλιως επαναλαμβάνουμε για νιοστή φορά η "ιδεολογία" τους ειναι αυτη. Ο εκφοβισμός και η επικράτηση δια της βίας. Αν αφαιρέσεις τη βία απο τη ΧΑ δεν μένει τίποτα. Αρα προφανώς ήταν business as usual μόνο που τους πήγε λίγο στραβα.
Ο φόνος λοιπον ήταν αναμενόμενος. Όταν το συντεταγμένο κράτος σου επιτρέπει να κυκλοφορείς σαν κατσαπλιάς και να βιαιοπραγείς ατιμώρητος, ε δεν θέλει και πολύ να γίνεις ασύδοτος. Ειδικά αν το iq σου δεν ειναι και πρωτο πράμα to begin with.
Σημασία έχει η αντίδραση του συστήματος αμέσως μετά. 
* Αρχικά αρχίσαμε να μιλάμε για... ποδόσφαιρο. Μην το γελάτε. Απ΄ότι καταλάβαμε η σύλληψη του Ρουπακιά ήταν ....περίπου τυχαία. Μια αστυνομικος την έκανε, ενώ οι υπόλοιποι συνέδελφοι της κοίταζαν τους περίπου 30 ΧΑτες και δεν πλησίαζαν. (Δένδια με ακουουουουουους;;;)
Θα μπορούσε λοιπόν άνετα ο δράστης να διαφύγει και να μιλάμε μετά για ποδοσφαιρικό καυγά (όπως και επιχειρήθηκε) και άλλα τέτοια. Εδώ ακόμα μερικοί μπορεί να υποστηρίζουν πως ο φόνος Λαμπράκη ήταν τροχαίο ατύχημα.
* Κατόπιν αρχίσαμε να μιλάμε για κουκουλοφόρους που κάνουν επεισόδια με αφορμη το φόνο και "αγανακτισμένους πολίτες" που συμμαχουν με τα ΜΑΤ. Η αλήθεια ειναι πως οι τραμπούκοι, ηθελημένοι ή άθελητοι παρακρατικοί (όχι μονο και όχι αναγκαστικά ΧΑτες) έκαναν αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια με την επιδεικτική ανοχή της αστυνομίας.
* Οταν τελικά δεν μπορούσε να κουκουλωθεί το θέμα διότι είχαν λυσσάξει οι αυτόπτες μάρτυρες και υπήρχαν χοντρά στοιχεία (όπως πχ τα τηλεφωνήματα στην αστυνομία) ξαφνικά θυμήθηκαν ο Λαζαρίδης και ο Φαήλος, αυτοι οι πνευματικοί γίγαντες, να μας πουν πως....φταίει ο Συριζα. 
 
Μια κίνηση που όχι μόνο ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής απρέπειας, αλλά και της κοινής λογικής. Γεγονότα διαστρεβλώνονται επίτηδες, ενώ εξισώνονται οι γιούχες με τις μαχαιριές. Οι ασύλληπτοι και γενικώς άγνωστοι εμπρηστες της ΜΑΡΦΙΝ με τους συλληφθέντες και γνωστούς μαχαιροβγάλτες (για τις εξακριβωμένες ευθυνες των τραπεζικών στελεχών της ΜΑΡΦΙΝ ούτε κουβέντα, μάλλον αυτοι δεν θα ειναι συριζαίοι) κτλ. Εδώ προσπάθησαν μερικοί φωστήρες να φορτώσουν τον Ρουπακιά τον ίδιο στο ...ΚΚΕ! 
(Εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια. Ακόμα και αν ήτανε παλιά ο Ρουπακιάς (που δεν ήτανε) στο ΚΚΕ, αυτό τι σημαίνει; Πως του έχει περάσει στα γονίδια; Πως στο ΚΚΕ εμαθε να μαχαιρώνει; Πόσα μαχαιρώματα απο ΚΚΕδες σε πολιτικούς αντιπάλους ή γενικώς ακούσατε να γίνονται φέτος;)
Κάπου εκεί πρέπει να έπεσε σήμα πως το πράγμα δεν πάει άλλο. Αν συνεχιζόταν το κοροϊδιλίκι υπήρχε πλέον κίνδυνος είτε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πολύ πάνω του είτε να αρχίσουν αύριο οι χρυσαυγίτες τα ...κινήματα. 
Αν γινόταν λοιπόν....κίνημα εμεις δεν θα γράφαμε τώρα. Μαλλον όμως έπεσε λίγο ...διεθνές χέρι (δεν ειμαστε για τέτοια τώρα και μια κυβερνηση με ΧΑ μέσα δεν ειναι στα υγρα όνειρα ούτε των Γερμανών, ούτε των Ευρωπαίων γενικότερα, και σίγουρα ούτε των Αμερικάνων). Καπου εκεί λοιπόν τα κανάλια θυμήθηκαν πως ειναι οι ....στυλοβάτες της δημοκρατίας, ο Δένδιας το Σύνταγμα και τα ντοσιέ (αν και προς τιμήν του, εδώ πήρε εξαρχής το μέρος της πιο νορμαλ αστικής δεξιάς και ποτέ δεν πέταξε τις μαλακίες που πετάξανε άλλοι, φαύλοι (το υ με η) και φασίστες.)
 Πλεον προτιμά η παραδοσιακή αστική τάξη τον κίνδυνο (εισαγωγικα;;) του Συριζα παρά τους φασίστες. Διότι το άλλο έργο το ξέρει, το έχει ξαναδεί και πλέον το φοβάται. Κυρίως οι Ευρωπαίοι δεξιοί, για να έχουμε και γνώση για ποιους μιλάμε εν Ελλάδι. Άσε που το κόλπο το οποίο εξυπηρετουσε ηθελημένα ή άθελα η ΧΑ έγινε, οπότε δεν είχαν πλεον πρόβλημα να την ξεφουσκώσουν. Το ζήτημα πάντα ειναι να μην έρθει η αριστερά στα πράγματα. Επειδή η αριστερά δεν προβλέπεται να κάνει επανάσταση προσεχώς, το μόνο της μέσο ειναι οι εκλογές. Αν ο δυσαρεστημένος με το δεξιο κόμμα ψηφοφόρος  ψηφίσει τους παλιούς του πολιτικούς συνεργάτες της ακροδεξιας και έτσι εκτονωθεί ειμαστε οκ, όταν του περάσει θα επανέλθει και η ακροδεξιά θα μικρύνει αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει ως εφεδρεία. Κατι το οποίο έγινε σε 2 εκλογές και μάλλον θα γινόταν και στις επόμενες αν τούτοι οι χίτες είχαν έστω και λίγο μυαλό στο άδειο τους κεφάλι.
Επιμένω. Μπορεί η εγχώρια δεξιά (έστω, μεγάλο μέρος της) να προτιμάει κυβέρνηση  ΧΑ απο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τέτοιοι είναι (επρεπε να ρωτάγατε τον Αδωνη, τον Βορίδη, τον Μπάμπη, ακόμα και τον Πάσχο μερικές μέρες πριν το φόνο του Π. Φύσσα να δείτε απαντήσεις), η διεθνης δεξιά όμως έχει πάρει τα χαμπάρια της, μάλλον γιατί διαβάζουν ιστορία, αλλά όχι απο τα βιβλία που πουλάει ο Άδωνης,  και τους έβαλε χέρι.
Οποτε κάπου εδώ άρχισε το μιντιακό ξεφούσκωμα της ΧΑ (αν και το έχουν παρακάνει, ομολογουμένως) και πιθανόν και η πολιτειακή απορριψή της. Πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια (το αν και κατά πόσον ειναι έξυπνη ιδέα να κριθεί ένα κόμμα εκτός νομου ειναι ζήτημα. Απο την άλλη, ας έχουν ένα κόμμα με το 70% των "στελεχών" του φυλακή. Οι ΚΚΕδες και οι ΕΔΑϊτες το άντεξαν. Θα μου πεις αυτοι είχαν και ιδεολογια, ε;). Οι ψηφοφόροι τους, όντας πλέον αποκομμένοι απο την αριστερά θα ξαναψηφίσουν ΝΔ - πατρις- θρησκεια - οικογενεια - ΕΞΟ Ι ΞΕΝΕΙ και πιθανον θα ηρεμήσουμε απο την αφρόκρεμα του υποκόσμου που έπιασε θέση στα βουλευτικά έδρανα. Προς το παρον. Μερικές συλλήψεις στελεχών  - αφρόκρεμας αρκούν για να μαζευτούν όλοι οι υπόλοιποι "κανονικοί" ΧΑτες. Τόσα χρόνια πια τους ξέρουμε τι θρασύδειλοι είναι.
Τώρα όσον αφορά τα σταγονίδια της ΧΑ στην ΕΛΑΣ, ήταν κάτι αναμενόμενο και γνωστό στους πάντες. Ειπαμε, η ατιμωρησία καθ έξιν παραβατικών συμπεριφορών οδηγεί στην ασυδοσία. Μερικά ξηλώματα (χμμμ και μερικές επεμβάσεις στις αστυνομικές σχολές) μπορεί να λύσουν το πρόβλημα.
 
πηγή: Άει σιχτίρ 
 

Δια ταύτα ΙΙ 

 

Ομολογώ πως όταν έγραψα τούτο "Οποτε κάπου εδώ άρχισε το μιντιακό ξεφούσκωμα της ΧΑ (αν και το έχουν παρακάνει, ομολογουμένως) και πιθανόν και η πολιτειακή απορριψή της. Πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια (το αν και κατά πόσον ειναι έξυπνη ιδέα να κριθεί ένα κόμμα εκτός νομου ειναι ζήτημα. Απο την άλλη, ας έχουν ένα κόμμα με το 70% των "στελεχών" του φυλακή. Οι ΚΚΕδες και οι ΕΔΑϊτες το άντεξαν. Θα μου πεις αυτοι είχαν και ιδεολογια, ε;). " δεν περίμενα τετοιο σοου σαν το σημερινό.
Πριν αρχίσουμε να λεμε την αποψάρα μας (μεχρι τότε μας καλύπτει αυτό) σχετικά με τα συμβάντα κτλ κτλ, κάτι που θα γίνει αν και όταν βρούμε χρόνο και όρεξη, καλό ειναι να πουμε κάποια πράγματα στα γρήγορα με τη μορφή faqs:
* Τελείωσε η ΧΑ; 
Τον κόβω πως ναι. Το μόρφωμα αυτό ξεχάστε το. Δεν μιλάμε για το κόμμα - οργάνωση, αλλά για την απήχηση του στους ψηφοφόροι. Δεν τους ξαναβλέπετε στην Βουλή (απο τις επομενες εκλογές) είτε έτσι είτε αλλιώς. Θα μεινει απο βουλευτες (στην μπουζού αδερφές μου, στην μπουζού. Μετά θα αρχίσουν οι παραιτήσεις - αποχωρήσεις), μετά θα μείνει απο υποψήφιους (ποιος αντέχει απο αυτούς εκλογές με την ΕΥΠ στο κεφάλι του;) , ε στο τέλος θα μείνει και απο ψηφοφόρους. Δεν ειναι κομμα η ΧΑ, ειναι συμμορία. Ισχυρούς τους έκανε η αίσθηση ατιμωρησίας που είχαν. Τώρα οι θρασύδειλοι οπαδοί τους θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και ο τελευταίος θα κλείσει την πόρτα
* Θα βγει παράνομο το κόμμα ΧΑ; 
Πολύ δύσκολα. Δεν υπάρχει λόγος, και αν γίνει θα είναι κακό προηγούμενο. Παρανομίες, εγκληματικές οργανώσεις κάνουν άτομα. Τωρα αν τύχει να ανήκουν όλοι στο ίδιο κόμμα, ε τι να γίνει, συμπτώσεις.... :) Δεν φταιει το κόμμα, ο μαλάκας ο ψηφοφόρος φταίει που ψήφισε το κόμμα "Κοζα Νόστρα" και χαιρότανε
* Και οι ψηφοφόροι της ΧΑ;
Το οτι πιαστηκαν καμια 30αρια φασίστες ναζί και δολοφόνοι δεν σημαίνει πως ... σώθηκε η χώρα απο τον φασισμό, ή πως ξαφνικά γίναμε όλοι ....αντιφασίστες. Καποιος άλλος (πχ), καπου αλλου θα συνεχίσει την ενδοξη παράδοση βλακείας, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, στο κάπως λιγότερο βίαιο και χωρίς πολλούς "δωρικούς" χαιρετισμούς. Θα στρωσει έτσι το δρόμο για την επόμενη ΧΑ που κανείς δεν μπορεί να μαντέψει απο τώρα ποια θα είναι. Ετσι και αλλιώς και τους χρυσαυγίτες μέχρι πριν 3-4 χρόνια δεν τους υπολόγιζε κανένας

* Θα προφυλακιστουν οι συλληφθεντες;
Καλα εισαι. Μεσα με τα μπούνια (για να δουμε αν θα πεσω μεσα). Δεν σηκώνεις τετοιο ντόρο, δεν ξηλώνεις μπατσους, ειδ. φρουρους και μελη της ΕΥΠ, δεν συλλαμβανεις τον πυρήνα ενος κόμματος για να τους κάνεις ήρωες. Εκτος και αν ο Μιχαλολιάκος θυμηθεί (και αν μπορεί να το παίξει) παλιές συνήθειες τύπου "δινω τους πάντες, βγάλτε με", ειναι πολύ πιθανόν να μην τους ξαναματαδείτε χωρίς βραχιόλια για πολύ πολύ καιρο. Ακομα και τους φαινομενικά ασχετους με τα φρεσκα εγκληματα μιας και υπάρχει η κατηγορια για μαυρο χρήμα και η συμμετοχη σε εγκληματικη οργανωση που είναι κακουργήματα διαρκείας.

* Το περίμενες αυτό από το Δένδια;
Ειστε καλά; Πριν κανα μήνα ούτε ο Δενδιας δεν το περίμενε απο τον Δένδια. Ειναι προς τιμήν του που έκανε αυτα που έκανε, όχι τόσο για τις συλληψεις των ΧΑτων (απ ότι φαινεται απο άποψη στοιχείων το δύσκολο ήταν να ΜΗΝ τους πιάσεις) αλλα για τις ξηλωματικές κινήσεις ντόρου εντός της ΕΛΑΣ. Παλαιότερα ο ίδιος Δένδιας θα απειλούσε με μηνύσεις.


* Θα γίνουν εκλογές;
Για γενικές (για 300 εδρες δηλαδή) δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος, εκτός και αν ο Αντωνάκης "δει" ευκαιρία και την αρπάξει. Αντε να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτες και οι επιλαχοντες της ΧΑ και να γίνουν επαναληπτικες σε 15 περιφέρειες και στην....επικράτεια για 18 έδρες. Όποιος και να τις παρει δεν θα αλλάξει τίποτε, ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για την αντιπολίτευση. Η πιθανότητα ομως ακόμα και επαναληπτικών εκλογών μου φαντάζει απειροστά μικρή. Αν το πραξει ο Μιχαλολιάκος (και πειθαρχήσουν ....καμια 150αρια άτομα ήτοι ΟΛΟΙ οι βουλευτες και ΟΛΟΙ οι επιλαχόντες) θα ειναι αυτοκτονική κίνηση. Θα χάσουν τα εκλογικά μιστά, θα χάσουν την ασυλία, θα χάσουν την θεσμοθετημένη φωνή στα ΜΜΕ και κυρίως θα χάσουν απο τους ψηφοφόροι μιας και ειναι εύκολη η προπαγάνδα πως "η ΧΑ θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα", διότι οι εκλογές κοστίζουν, και οι τζάμπα εκλογές είναι τζάμπα έξοδα.

* Αν γίνουν εκλογές τί πρεπει να κάνει το "δημοκρατικό τόξο"; Να κατεβάσει ένα ψηφοδέλτιο ή πολλα;
Μόνο ένας απολιτικ ηλίθιος θα μίλαγε για ένα ψηφοδέλτιο.
-Και αν βρε βλάκα δεν πάει ο ψηφοφόρος σου να ψηφίσει γιατί "θα πάνε οι άλλοι"; 
-Και αν συσπειρωθούν οι κομπλεξικοι, οι κοντρα, οι μαλάκες, οι "τσακωθηκα με τον βουλευτή μου" και πάνε για πλάκα και ψηφίσουν ΧΑ και αυτή πάρει κανα 20%;
- Και πες ότι το κάνεις, και βγαίνει. Ο βουλευτής τί σκατά θα ψηφίσει στην Βουλή; Ποια ατζέντα; Μνημόνιο ή όχι; Αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης τι σκατά "εξουσιοδότηση" θα έχει απο το λαό;
- Ακομα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ το κανει δημοψήφισμα που λεει κτλ, δικαιωμα του ειναι στα πλαισια του πολιτεύματος. Η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να παίξει την τρελή μιας και τις 155 έδρες δεν τις χάνει με τίποτα και "εκλεγήκαμε για μια τετραετία" και τα έχουμε ξανακούσει τόσες φορές
* Θα σκασω αν δεν ρωτήσω. Γιατί; Γιατί τώρα;
Ακυρο το ερώτημα. Τωρα τους βρήκανε, τώρα "δεσανε τις κατηγορίες",  τώρα τους πιάσανε θα σου πούνε. Δηλαδή δεν τους πιάνουνε γκρινιάζεις, τους πιάνουνε πάλι γκρινιάζεις;  Και θα ειναι ΟΚ αυτο. Θες άλλες ερμηνείες (που παίζουν όλες) ; Ορίστε:
** Καμια ΕΕ δεν θα συνέχιζε να δίνει βοήθεια επ άπειρον σε μια κυβέρνηση ανοιχτα ρατσιστική, μισαλλόδοξη και με εμφανή ανοχή στον ναζισμό. Μοιραία κάποτε θα αρχίζανε οι χοντρές γκρίνιες και η ελληνική προεδρία της ΕΕ ειναι επικίνδυνα κοντά
** Η ΧΑ ειναι δεκανίκι του συστήματος, το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Ε όχι και το δεκανίκι να (απειλεί να) πάρει την...πρωτοκαθεδρία! Φουσκώσανε πολύ, τους ξεφουσκώσανε πολύ για να μάθουν να μην κουνιώνται
**  Το τελευταίο διάστημα είχαν αποθρασυνθεί τελείως και ο κίνδυνος να έχουμε κανα "κίνημα" είχε αρχίσει να διαφαίνεται. Όσο μαπας, χίτης, αναισθητος, ρατσιστης, ακροδεξιός κτλ και να είναι ο Σαμαράς το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν να την πατήσει όπως ο παλιός Καραμανλής και να βρεθεί ως μάπας να ρωτάει ποιος κυβερνα εδω μέσα ρεεεεε. Αμα κυβερνούσε ο μάπας ο Φαήλος να δεις που ακόμα θα απειλούσε ο Δένδιας τις εφημερίδες με μηνύσεις. Καταπώς φαίνεται ο πρωθυπουργός έχει και πιο νορμαλ συμβούλους.
** Υπενθυμίζω πως αρχικά το όλο σύστημα προσπάθησε να καλύψει την όλη ιστορία, έστω άγαρμπα. Τι για καυγά οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, τι για τον Ρουπακιά που άνηκε στο ....ΚΚΕ, τι μαλακίες  πως ....φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν αρχικά δεν περιγράφονται. Ε, όταν είδαν ότι το πράγμα ΔΕΝ μπορεί να ξεφουσκώσει, έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία
** Παντα υπάρχει η σκέψη πως οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι κυρίως "δικοί τους". Δεν νομίζω να ισχύει 100% αλλά σίγουρα ισχύει σε ένα καλό ποσοστό. Οποτε σου λέει ο άλλος, ευκαιρία ειναι τώρα, τους γκρεμίζω και κονόμησα και ψήφους. Ειναι το πιο risky απ΄όλα, διοτι ο ψηφοφόρος δεν ξέρεις τι θα κάνει σε χ χρόνια.
 
πηγή: Άει σιχτίρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου