Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΒΑΤΖΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ


Kartesios250913

Όχι, φυσικά και δεν πρόκειται για «καταιγίδα» αποκαλύψεων σχετικά με τη «Χρυσή Αυγή». Πρόκειται περί καθαρής καβάτζας. Ένα απόθεμα που έμπαινε στην άκρη για να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Όποτε και όπως βολέψει. Αυτή τη φορά γίνεται μία ακόμη χρήση αυτής της ιδιότυπης γιάφκας όπου φυλάσσεται το υλικό για τη «Χρυσή Αυγή».

Η κυβέρνηση υποκρίνεται την έκπληκτη με τις «αποκαλύψεις». «Αποκαλύψεις» και στοιχεία που ήταν γνωστά εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Το αστείο και συνάμα θλιβερό είναι ότι η ΝΔ των ρατσιστικών παραληρημάτων, ο πρωθυπουργός των πογκρόμ και οι σύμβουλοί του που έθρεψαν με δικαιολογίες την ύπαρξη της «Χρυσής Αυγής» είναι αυτοί που τώρα αναλαμβάνουν να μας σώσουν από τη «Χρυσή Αυγή».


Ποιος θα τους εμπιστευτεί άραγε; Κινήσεις εντυπωσιασμού, καλά οργανωμένες, που δεν οδηγούν πουθενά. Ή μάλλον οδηγούν στο να μείνει αλώβητη η «Χρυσή Αυγή» σε πολιτικό επίπεδο και οι κατηγορίες εναντίον  της να δημιουργήσουν ένα γενικό και αόριστο  πλαίσιο «προστασίας της έννομης τάξης» μέσα στο οποίο θα τσουβαλιαστεί και η βία της άμυνας των πολιτών.

Δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν εντελώς ξαφνικά «μάρτυρες» πρόθυμους να εξηγήσουν τις βιαιότητες της «Χρυσής Αυγής». Ρεπορτάζ ανακαλύπτουν ξαφνικά, ρόπαλα, σουγιάδες και όπλα στα χέρια των χρυσαυγιτών λες και οι μέχρι τώρα επιθέσεις τους γινόταν με σερπαντίνες. Εκδότες έτοιμοι να ξεπλύνουν την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ τους από τη στάμπα του φασίστα, λες και δεν ήταν τα ίδια ΜΜΕ που φιλοξενούσαν σε σελίδες και εκπομπές τους όλο το φασιστικό λαϊκισμό που έστρεψε τον κάθε απεγνωσμένο ηλίθιο εναντίον μεταναστών και προοδευτικών χώρων.

Πάνω στο πτώμα του Παύλου Φύσσα έστησαν χορό «αγανάκτησης» όλοι αυτοί που μέχρι τη νύχτα του φόνου βάφτιζαν «άλλο άκρο» τις απόψεις του νεκρού. Κι όταν το «άλλο άκρο» άφησε την τελευταία του ανάσα έτρεξαν οι ηθικοί αυτουργοί να ξεπλύνουν τα χέρια τους από το αίμα. Όλοι αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για την παρουσίαση των νεοναζί ως φαινόμενο lifestyle τώρα ουρλιάζουν «εμείς δεν ξέραμε τίποτα».

Όμως, όχι μόνο γνώριζαν, αλλά και βολεύονταν. Η «Χρυσή Αυγή» είναι πάντα χρήσιμη για όλους αυτούς που πουλάνε εκδούλευση στους τοκογλύφους. Και τώρα πάλι τη χρησιμοποιούν για να κρύψουν κάτω από το «αμέριστο ενδιαφέρον τους» για τη δημοκρατία, τη νέα μνημονιακή λαίλαπα και τα νέα μέτρα που υποτίθεται ότι ποτέ δε θα λαμβάνονταν.

Η κυβέρνηση Σαμαρά θα έπρεπε να είχε πέσει μόνη της μετά την αυτοδιάψευσή της σχετικά με το ότι «τα καλύτερα έρχονται». Κι όμως κάθεται εκεί, όρθια κι αγέρωχη να βαράει 25ευρα νοσηλείας στα νοσοκομεία, νέους φόρους, νέες απολύσεις και ταυτόχρονα να κρατά το λάβαρο του εκδημοκρατισμού της αστυνομίας! Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της δημοκρατίας θα βραβεύσει τη μοναδική αστυνομικό που επενέβη στη σφαγή του Φύσσα! Αν αυτό δεν είναι ομολογία ότι η σύλληψη χρυσαυγίτη από αστυνομικό αποτελεί λαμπρή εξαίρεση στην πάγια πρακτική και την επικρατούσα λογική, τι άλλο είναι;

Βέβαια, οι υπόλοιποι αστυνομικοί δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες επιβραβεύσεις. Πρόλαβε να δικαιώσει την «ορθή» στάση της αστυνομίας απέναντι στη «Χρυσή Αυγή» ο πρωθυπουργός όταν δήλωνε προ ημερών στη ΔΕΘ πως το πρωτογενές πλεόνασμα – ναι, ακόμη επιμένει ότι υπάρχει – θα δοθεί ως ενίσχυση στους «πλέον αδικημένους. Τους ένστολους».

Τί χρείαν έχομεν ετέρων μαρτυριών πλην της πρωθυπουργικής αναγνώρισης στις υπηρεσίες των αστυνομικών που προστατεύουν χρυσαυγίτες κατά τις επιθέσεις τους σε διαδηλωτές; Δε γνωρίζω πόσο πιο σουρεάλ μπορεί να γίνει η κατάσταση. Ο καλλιτέχνης, πάντως, έχει μεγάλα κέφια κι εμείς ως καμβάς προσφερόμαστε απόλυτα για να ολοκληρωθεί το έργο που υμνεί τον παραλογισμό.

πηγή: Καρτέσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου