Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

καιόμενη βάτος κι άλλα θαύματα...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (όχι του καθενός, ενός συγκεκριμένου) μετά τα γεγονότα της 17-2-2013 στις Σκουριές ξεκώλησε (το λάθος είναι εσκεμμένο) απ' την καρέκλα του για να μας πει αυτά τα ατράνταχτα επιχειρήματα. Όπως δηλαδή αντιλαμβάνεται ο κοινός νους οι θέσεις εργασίας που θα προσφέρει αυτή η επένδυση (άσχετα με τις πολλαπλάσιες που θα καταστρέψει) είναι που συγκίνησε τον ευαίσθητο υπουργό.







Ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από τετράμηνη απουσία από τη Βουλή, στη συζήτηση για τα αγροτικά παρουσιάσθηκε ως ο Θεός στην καιόμενη βάτο (όχι ο ίδιος αλλά κατ' εντολή του όπως θα γνωρίζετε κι από άλλες δηλώσεις του) για να μας ελευθερώσει από την ανεργία μέσω
τέτοιων επενδύσεων, λέγοντας:
 «Τις τελευταίες ημέρες, ζήσαμε γεγονότα που δεν μπορούν να τα αποδεχτούμε ως συνηθισμένα ή φαινόμενα ρουτίνας. Όλοι βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε να φέρουμε επενδύσεις, κάποιοι ανώνυμοι πάνε το βράδυ και καίνε επιχειρήσεις, δεν μπορεί να περάσει αυτό και να φανεί ότι έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα. .......... Τι νόημα έχει να παλεύουμε για συμμάχους στο εξωτερικό; ......... Εμείς θα την βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά αυτή η καταστροφική μανία κατά της χώρας θα αντιμετωπιστεί όπως της αξίζει»


και όπως αντιλαμβάνεσθε η ευαισθησία πλημμύρισε την αίθουσα.

Λίγες ώρες μετά οι θεσμοί της δημοκρατίας αγγίζουν την θεία κορύφωσή τους, ενώ νέο νομοσχέδιο ετοιμάζεται (ξέρετε απ' αυτά που οι υπουργοί ανιδιοτελώς κατεργάζονται για το καλό του συνόλου κλπ) ώστε οι επενδύσεις να παρακάμπτουν διάφορες ενοχλητικές διαδικασίες όπως μελέτες περιβαλοντικών επιπτώσεων, εγκρίσεις αρχαιολογικών υπηρεσιών κ.α.


Πέρα λοιπόν από αυτή την ευαισθησία που έχουν δείξει επανειλημμένα στους πολίτες της χώρας, γιατί ξαφνικά ένας εμφανίζεται στις Σκουριές και άλλος στη Βουλή, σαν να είναι το μόνο άλυτο πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία; 

Ένα πουλάκι (τιτίβισμα, tweet, ξέρετε εσείς του διαδικτύου) δείτε τι έγραψε:
 







μετά απ' όλα αυτά,


για όσους πρώτη φορά ασχολούνται με το θέμα μια ευχάριστη έκδοση είναι αυτή: 
Μια “χρυσή” επένδυση και άλλα παραμύθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου