Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Κοίτα ποιοι μιλάνε

Τις δύο τελευταίες μέρες όλα τα Μεγάλα Κανάλια και Καθημερινές εφημερίδες της Ελλάδας ασχολούνται με τις τραπεζικές απάτες της Κύπρου. Τα δάνεια σε πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που σβήνονταν, τις λαμογιές που φέρανε τον "οικονομικό Αττίλα" στο νησί.

Είναι τόσο αστείο να βλέπεις όλους εκείνους που με λύσσα πασχίζουν να κρύψουν τα εγχώρια εγκλήματα δεκαετιών, να θρηνούν τώρα με πάθος για τη χαμένη κυπριακή οικονομία και τις παρανομίες των τραπεζιτών της.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που έστηναν ρεπορτάζ κατά παραγγελία για λογαριασμό του Σάλλα, του Λαυρεντιάδη και του Βγενόπουλου κάθε φορά που μυριζόντουσαν τον κίνδυνο των προσωπικών τους συμφερόντων.

Αυτοί που όταν ολόκληρο πρακτορείο Ρόιτερς δημοσίευε απανωτά ρεπορτάζ για τις παράνομες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών μέσα από κύκλωματα οφσόρ και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σφύριζαν αδιάφορα και δημοσίευαν μονάχα τις απαντήσεις των Ελλήνων τραπεζιτών χωρίς να πουν λέξη για το πού απευθύνονται.

Ξεπουλημένα κανάλια κι εφημερίδες γεμάτα τραπεζικές διαφημιστικές καταχωρήσεις και δάνεια εκατομμυρίων μέσα στην καρδιά της ελληνικής κρίσης, την ώρα που κανείς κοινός θνητός δεν είχε πρόσβαση σε δανεισμό κι έκλεινε το ένα μαγαζί μετά το άλλο φτάνοντας τα επίπεδα της ανεργίας της χώρας στην εποχή του Μεσοπολέμου.

Μιλούσαν για οικονομικό πόλεμο και αφελληνισμό της οικονομίας μας μπροστά στην ιδέα να τοποθετηθεί επίτροπος στις άγιες τράπεζες τους ενώ ταυτόχρονα έγλυφαν και προπαγάνδιζαν υπέρ της εγκατάστασης τοποτηρητών στους δήμους, τα υπουργεία και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

Πανηγύριζαν την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας από την χρεοκοπημένη Πειραιώς παρουσιάζοντας την ως τραπεζική θωράκιση του εγχώριου συστήματος, χωρίς να πουν κουβέντα ούτε για τους όρους της, ούτε
 για το πώς η Ελλάδα κατέληξε να είναι η μοναδική χώρα χωρίς δημόσιο τραπεζικό φορέα αλλά ούτε και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό αυτής της "κακής Αγροτικής Τράπεζας" που έμεινε εκτός της συμφωνίας. 

Είναι οι άνθρωποι που δημόσια βγήκαν και είπαν πως επέλεξαν να μη μιλήσουν απ´την αρχή για το τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα, για να την προστατέψουν. Οι πολλαπλοθεσίτες σε γραφεία τύπου υπουργείων, τραπεζών, δημόσιων οργανισμών, πολιτικών γραφείων και κομμάτων.

Εκείνοι που δεν εξήγησαν, ούτε ζήτησαν ποτέ τους να μάθουν για να ενημερώσουν κι εμάς τους υπόλοιπους τι έγινε τόσα χρόνια με τα δικά μας σβησμένα πολιτικά δάνεια, τις δικές μας κομματικές επιχορηγήσεις, τα εγχώρια θαλασσοδάνεια σε ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα. Δάνεια με προίκα μία μελλοντική επιχορήγηση ενός μελλοντικού εκλογικού αποτελέσματος, μιας υποθετικής Ελλάδας.

Επισφαλή δάνεια που δόθηκαν χωρίς κανένα έλεγχο, με υπουργικές αποφάσεις και αμεσοκοινοβουλευτικές διαδικασίες μετά από στημένες ψηφοφορίες και σιωπηλές συνεναίσεις από όλους. Όλους!

Χρήματα της σημερινής εκχωρημένης Αγροτικής Τράπεζας που κανείς μας δεν γνωρίζει αν, πώς και πότε εξυπηρετούνται.

Αυτοί οι άνθρωποι μιλούν για τις κυπριακές τραπεζικές τρύπες. Για προδότες τραπεζίτες, πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς.

Αυτοί, που με άρθρα του Συντάγματος αμνήστευσαν τους εαυτούς τους και τα εγκλήματα τους, πριν ακόμη τα διαπράξουν. Που δεν τόλμησαν ποτέ να ξεστομίσουν μία κουβέντα για το ρόλο του Προβόπουλου και του κάθε Βενιζέλου στην καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων και όσων, εθελοντικά ή μη, είδαν τα χρήματα τους να τζογάρονται και να εξαφανίζονται.

Κοίτα ποιοι μιλάνε...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου