Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Οι φρουροί της ακροδεξιάς


Σαν συντελεστές του blog, δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, μπορεί να βελτιωθεί αισθητά μέσω εκλογών.

Αυτό είναι κάτι που το λέει και η ιστορική πείρα και η λογική και το πρόσφατο πάρελθόν. Οι πολιτικές ακραίας λιτότητας απαιτούν δύσκολο, οργανωμένο, αποφασιστικό και πολύπλευρο αγώνα για να ανατραπούν, προτού ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Ωραία μέχρι εδώ.

Η μόνιμη εναλλαγή 2 κομμάτων στην εξουσία απο το 1974 μέχρι σήμερα έδειξε περίτρανα ότι αυτό που άλλαζε ήταν η βιτρίνα και μόνο αυτή. Η ουσία παρέμενε ίδια. Τα τελευταία χρόνια αυτό το γεγονός έγινε ακόμα πιο φανερό. Π.χ. η κυβέρνηση του Σημίτη ήταν ακριβώς ίδια με αυτή του Κωστάκη, που, όλως τυχαίως, ήταν ίδια με αυτή του Γιωργάκη. Στην εποχή μας, είναι φανερό ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην χώρα εκπορεύεται από το ΔΝΤ και την τρόικα. Τα πλάνα δεν γίνονται στην Αθήνα, αλλά στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αμερική. Το κουμάντο δεν είναι η ντόπια τρόικα, αλλά η ξένη τρόικα. Η ξένη τρόικα αποφασίζει και ελάχιστα την ενδιαφέρει αν η βιτρίνα είναι ο σοσιαλισμός του κώλου, το κέντρο, οι πιο αριστεροί ή οι κάπως πιο δεξιοί.  

Η αφορμή για το κείμενο δεν είναι τα αυτονόητα συμπεράσματα που προαναφέρουμε, αλλά η σημερινή βιτρίνα της ελληνικής πολιτικής σκηνής: Μία εντελώς ακροδεξιά βιτρίνα, που φλερτάρει επικίνδυνα με το ναζισμό. Και με το ναζισμό δεν κάνει να παίζεις γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως χωρίς να το καταλάβεις. Η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να πείσει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος εφαρμόζει το δόγμα της μηδενικής ανοχής και αυξάνει την κρατική τρομοκρατία, ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Γιατί;

Γιατί πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς. Γιατί τα πρωτοπαλίκαρα του είναι ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης. Γιατί σύμβολος του είναι ο Κρανιδιώτης. Γιατί ο πρόσφατα διορισμένος διευθυντής της ΝΔ είναι ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος, πρώην υμνητής του δικτάτορα Παπαδόπουλου, όπως αποκαλύπτουν οι επιστολές του. Γιατί γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ο Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, πρώην βασιλικός επίτροπος της χούντας. Γιατί σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου είναι ο Ιωάννης Κωτούλας, ένας υμνητής του ναζισμού.

Άλλο ένα κατόρθωμα, λοιπόν, για τον αδάμαστο ελληνικό λαό. Και ΔΝΤ, και τρόικα και ακροδεξιά κυβέρνηση για να πάει μπροστά ο τόπος. Βέβαια, αυτοί οι τύποι δεν κάνουν του κεφαλιού τους. Εντολές εκτελούν, όπως εντολές θα εκτελούν και οι επόμενοι, όποια πολιτική ατζέντα και αν έχουν. Το επικίνδυνο είναι ότι οι παραπάνω κύριοι έχουν καταλάβει την απίστευτη βλακεία που χαρακτηρίζει την περιβόητη κοινή γνώμη, που δεν έχει γνώμη, και στην προσπάθεια τους να παραμείνουν στην εξουσία εφαρμόζουν απροκάλυπτα ακροδεξιές πολιτικές που στρώνουν το χαλί για την οριστική επικράτηση του ναζισμού. Και αυτή τη φορά, ο ναζισμός δεν θα έρθει σαν κλέφτης από την πίσω πόρτα, αλλά θα παρουσιαστεί σαν επίσημος καλεσμένος της δημοκρατίας σε λαμπρή εκδήλωση.

Και σε αντίθεση με όσα λέει και γράφει το φερέφωνο της οικονομικής ολιγαρχίας - πιστό παπαγαλάκι της εκάστοτε κυβέρνησης, που το όνομα του αρχίζει από Πρετε και τελειώνει σε ντέρης, εμείς έχουμε την εντύπωση ότι η ξένη τρόικα δεν θα έχει καμία αντίρρηση στο να πάρει την εξουσία μία καθαρά ναζιστική κυβέρνηση, αρκεί να εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου. Για το τι θα κάνει ο ελληνικός λαός μην μας ρωτάτε καν. Η σημερινή του στάση, η αδράνεια και ο εφησυχασμός κάνουν την απάντηση αρκετά εύκολη και πολύ δυσάρεστη...
πηγή: imf-fuck-off

το βρήκαμε εδώ: Δήθεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου