Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Meligalicious

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIjJ-lB-Yu3F5Q62cUy25Kw3w_zneuBQ7Q-V05lboOCVhPwAqjOZnQmMeLZiNcS8crbOmyvgpKyP0PNR26HsAWt3kpM1g2yuAm04C0EqZzTsFP-St009oXZm4M3NWRUbxhihxmrSOy/s1600/pappas+katroulis.png                                                     25 Μαρτίου 2013. Τη μέρα που τοπικές κοινωνίες σε όλη την επικράτεια έδειξαν δυναμικά την αντίθεσή τους σε μια σειρά από ζητήματα, από την επιδρομή των χρυσοθήρων στη Χαλκιδική μέχρι την άνοδο του φασισμού και τη ληστρική απόβαση του «Αττίλα 3» στην Κύπρο, την ίδια αυτή μέρα επέλεξε η ναζιστική συμμορία για να κάνει άλλο ένα σόου πατριδοκαπηλίας έξω από το κτήριο που στεγάζεται το MEGAλο κανάλι.


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Mega έχουν ξαναγίνει και στο πρόσφατο παρελθόν. Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε την περίοδο του κινήματος των πλατειών (Ιούνιος 2011), με πρωτοβουλία της λαϊκής συνέλευσης Αμπελοκήπων και ομάδων πολιτών. Μια άλλη επίσης έγινε το Μάη του 2012, ανάμεσα στις δύο εκλογές, με συνθήματα κατά της παραπληροφόρησης που συστηματικά καλλιεργεί ο τηλεοπτικός δίαυλος, σαν άλλο κυβερνητικό υπουργείο τύπου.

Μην είχε και η συγκέντρωση των ναζιστών στο στόχαστρό της τη μνημονιακή προπαγάνδα της Τρέμη και των Πρετεντέρηδων ή τη δικαιολόγηση των οικονομικών δολοφόνων που εφαρμόζουν τα άθλια πειράματά τους σε βάρος των χωρών του ευρωπαϊκού νότου; Μπα, η συγκέντρωση είχε στο στόχαστρό της τα «τουρκοσήριαλ»!
Έχουν τρελή φαγούρα οι χρυσαβγίτες* να αποδείξουν ότι είναι πιο «τουρκοφάγοι» απ’ όσο νομίζουμε. Το δημοφιλές σύνθημα που ακούγεται σε όλες τις αντιφασιστικές πορείες («χρυσαβγίτη-χρυσαβγίτη η μαμά σου βλέπει τούρκικα στο σπίτι») αλλά και η πρόσφατη δημοσιοποίηση των t-shirts made in Turkey που άφησαν στη Βέροια κάποιοι κυνηγημένοι γοργοπόδαροι χρυσοί λαγοί, φαίνεται ότι ενόχλησαν ιδιαίτερα τη ναζιστική οργάνωση που κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας πείσει ότι 200 χρόνια πριν τα μέλη της, οπαδοί του κάθε αυταρχικού καθεστώτος, κάθε αντεπαναστατικού δόγματος, καθεστηκυίας τάξης και δεσποτείας, θα βρίσκονταν στο πλευρό των επαναστατημένων.
Οκ, πειστήκαμε. Επί οθωμανικής κυριαρχίας οι χρυσαβγίτες δεν θα βρίσκονταν στο πλευρό της τυραννίας, όπως δεν θα έκαναν το ίδιο π.χ. επί γερμανικής κατοχής, ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων τους
Τώρα πώς γίνεται από τη μια να σε «χαλάνε» οι γενίτσαροι ή οι Φαναριώτες και από την άλλη να λατρεύεις τους ταγματασφαλίτες και τους Τσολάκογλου-Ράλλη, αυτό ξεφεύγει από τα όρια της σχιζοφρένειας.
Παρεμπιπτόντως, μιας και περί σχιζοφρένειας ο λόγος: 

Τούρκοι-Μογγόλοι-Συναγωνιστές: Ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής αγωνίζονται για τα ιδεώδη του Χίτλερ στη χώρα των "προαιώνιων εχθρών του ελληνισμού". Η wikipedia κατατάσσει τη Χρυσή Αυγή και το "Τουρκικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα" (Turk Nazi Partisi) στην ίδια λίστα των ευρωπαϊκών νεοναζιστικών οργανώσεων.

Εκατό μέτρα από το κανάλι του Mega βρίσκεται το νέο πολυτελές φρούριο της συμμορίας, με μια είσοδο που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε νυχτερινό κωλάδικο και σκυλάδικο. Μάλλον ώστε οι «φουσκωτοί» πορτιέρηδες που φυλάνε το μαγαζί του Μιχαλολιάκου να νιώθουν εξίσου οικεία με τις προηγούμενες δουλειές τους…
Μισό χιλιόμετρο παραπέρα βρίσκεται, όμως, και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, «ορατό από το γραφείο του Γ.Γ. του κόμματος», όπως έσπευσε γεμάτη χαρά να μας αποκαλύψει σε πρώτη πανελλήνια αποκλειστικότητα, η εφημερίδα-γραφείο τύπου της Χ.Α., «Πρώτο Θέμα».
Στο μέλλον θα γραφτούν πολλά για αυτό το περίεργο εξουσιαστικό «τρίγωνο του διαβόλου» (Υπουργείο Καταστολής – Γραφεία Ανεπίσημης Κρατικής Ομάδας Κρούσης – Υπουργείο Τηλεοπτικής Προπαγάνδας) που σχηματίζεται νοητά στην περιοχή Μεσογείων-Κατεχάκη...
Επιστρέφοντας στην τουρκοφαγική μάζωξη έξω από το Mega, η Χ.Α. αποδείχτηκε αγνώμων απέναντι στο σταθμό, παρά το «ξέπλυμα» που της έγινε από τον Σταύρο Θεοδωράκη στη γνωστή περσινή εκπομπή του.
Όπως ενημερωνόμαστε από το ρεπορτάζ, τα καφριλίκια κορυφώθηκαν όταν, οι βουλευτές της συμμορίας, με το πρόσχημα της επίδοσης ψηφίσματος διαμαρτυρίας στη διοίκηση του καναλιού, διέσχισαν τους ένστολους εν υπηρεσία συναγωνιστές τους και λέρωσαν την πρόσοψη της εισόδου.


Η είσοδος του Mega έπειτα από την "παρέμβαση" των βουλευτών
της Χρυσής Αυγής. Εννοείται ότι τους εξασφαλίστηκε τόσο η πρόσβασή τους
στο σημείο, όσο και η ασφαλής αποχώρησή τους.
Θυμίζουμε την αντίστοιχη αντιμετώπιση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΑΤ, 
μετά τη συμβολική ολιγόλεπτη κατάληψη διαμαρτυρίας στο γραφείο του Μέργου.

Αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς, υμνητής του παιδόφιλου ναζιστή Γιούλιους Στράιχερ, ανακοίνωσε με καμάρι στο κοινό του ότι κατούρησε έξω από την είσοδο του καναλιού (φωτο). Το πλήθος του ανταπέδωσε τον θαυμασμό του για αυτή την εξαίσια πολιτική πράξη ελληνορθόδοξου ήθους, φωνάζοντας εν χορώ «Τσεκούρι και φωτιά στα τούρκικα σκυλιά».
Αν αυτό ισχύει, τότε δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής βγάζει δημόσια έξω το πουλί του.
Κρήτη, 26/11/2012
Βρίσκουμε πλεοναστικούς τους τίτλους του Left.gr για «πρωτοφανείς αθλιότητες» κατά του τηλεοπτικού σταθμού. 

- Πρωτοφανής αθλιότητα είναι ούτως ή άλλως η εκπροσώπηση μιας νεοναζιστικής συμμορίας σε κοινοβούλιο ευρωπαϊκής χώρας-θύματος του ναζισμού, 70 χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού. 

-Πρωτοφανής αθλιότητα είναι η πολύχρονη σκανδαλώδης ασυλία που απολαμβάνει η ποινική δράση των νεοναζιστών από την ελληνική δικαιοσύνη. 

-Πρωτοφανής αθλιότητα είναι η χρησιμοποίηση της συμμορίας από νεοφιλελεύθερους γραφιάδες και πολιτικούς ως «αντίπαλου δέους» στην Αριστερά, στα κινήματα και στον αντιεξουσιαστικό χώρο, με όχημα την πανάθλια θεωρία των «δύο άκρων». 

-Πρωτοφανής αθλιότητα είναι και η αγαστή συνεργασία των δυνάμεων καταστολής με το ακροδεξιό παρακράτος, πράγμα που γίνεται ακόμα πιο φανερό από τα εκλογικά ποσοστά που αποδεδειγμένα λαμβάνει η οργάνωση στις τάξεις της αστυνομίας. 

Πρωτοφανής αθλιότητα δεν είναι ούτε τα γιαούρτια, ούτε το κατούρημα, ούτε τα χυδαία συνθήματα του απεχθούς εθνοντοπαρισμένου όχλου.

Όλα αυτά είναι τα φυσιολογικά παρεπόμενα της νομιμοποίησης του νεοναζισμού, το σκοτεινό μέλλον της χώρας αν η κοινωνία επιτρέψει την επανάληψη του γερμανικού 1933, με την αναβάθμιση των Ναζί στην εξουσία από τους τότε συντηρητικούς.
Τα συνήθη χρυσαβγίτικα καφριλίκια έξω από το Mega, ας μη θεωρηθεί ότι χολόσκασαν ιδιαίτερα τον κ. Μπόμπολα και τους λοιπούς μετόχους του σταθμού. Οι ταραμάδες, τα γιαούρτια και τα …τσισάκια του φαιδρού μυστακοφόρου θα σκουπιστούν και θα σφουγγαριστούν από καμιά φουκαριάρα υποαμοιβόμενη καθαρίστρια του σταθμού και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Γιατί ο μεγαλοεργολάβος-συνιδιοκτήτης του σταθμού μπορεί να έχει αποδείξει ότι είναι σκληρός και αδυσώπητος με όσους απειλούν τις «επενδύσεις» του (Κερατέα, Ιερισσός), δεν ξεχνάει όμως όσους τείνουν χείρα φιλίας σε δύσκολες για εκείνον στιγμές. 

Μια τέτοια χείρα φιλίας ήταν αυτή που του πρόσφερε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή με τη δημόσια υποστήριξη των συμφερόντων που του αναλογούν από τη συμμετοχή του στην καναδική επένδυση στη Χαλκιδική:



Αυτή η κίνηση μεγαλοψυχίας της νεοναζιστικής οργάνωσης δεν θα επισκιαστεί από την ανωριμότητα ενός ακρατούς μεσήλικα που έπραξε ό,τι ακριβώς θα έπραττε ένα επτάχρονο έξω από το δωμάτιο του μπαμπά του, για να τον τιμωρήσει που δεν το άφησε να παίξει αρκετές ώρες με το playstation.
Η στήριξη της «επένδυσης» είναι απείρως σημαντικότερη από ένα κατούρημα. Ένας συνετός μεγαλοεργολάβος ξέρει πώς να σταθμίζει αυτά τα δύο γεγονότα και πώς να συγχωρεί τους υπέρμαχους των επενδύσεών του.




*Η ανορθογραφία είναι σκόπιμη. Ο "χρυσαβγίτης" γράφεται με βήτα κατά το "αβγό", σύμφωνα με την προτροπή του Νίκου Σαραντάκου.


_________________________

ΠΑΡΑΘΕΜΑ
Οι τουρκόφιλοι "Εθνάρχες" των χρυσαβγιτών

Την τουρκοφαγία των χρυσαβγιτών δεν φαίνεται να συμμερίζονταν τα επίσημα πρότυπά τους, Ιωάννης Μεταξάς και Γεώργιος Παπαδόπουλος. Και οι δύο τύγχαναν θαυμαστές του στρατοκρατικού καθεστώτος της γείτονος και δεν έκρυβαν τα θερμά φιλοτουρκικά τους αισθήματα, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση και ρήξη με τις υστερικές εθνικιστικές κραυγές των χρυσαβγιτών.

Ο μεν Μεταξάς, εκτός του ότι ήταν σφόδρα αντίθετος στη μικρασιατική εκστρατεία, προεξοφλώντας μάλιστα την ήττα της, ως δικτάτορας της 4ης Αυγούστου δούλεψε φιλότιμα υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και συνεννόησης. Δεν παρέλειψε επίσης να στείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ, μετά τον θάνατο του αγαπημένου του Μουσταφά Κεμάλ "Ατατούρκ", στις 12 Νοεμβρίου 1938. Το τηλεγράφημα μεταξύ άλλων έγραφε:

«...η Ελλάς ουδέποτε θα λησμονήση ότι ο Πρόεδρος Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε ο κύριος θεμελιωτής της Ελληνοτουρκικής συνεννοήσεως και ότι εσφυρηλάτησε τους δεσμούς αδιαλύτου φιλίας, ήτις ενώνει τας δύο χώρας μας εν τω κοινώ ιδεώδει της ειρηνικής συνεργασίας. Θα διατηρήση πιστώς την συγκεκινημένην ανάμνησιν του μεγάλου εκλιπόντος..»

Σίγουρα θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη αν άκουγε τα κοπρολαγνικά συνθήματα των οπαδών του ("σκατά στον τάφο του Κεμάλ") για τον "μεγάλο, γενναίο και πεφωτισμένο εκλιπόντα"...


Όσο για τον έτερο "Εθνάρχη" των χρυσαβγιτών, τον Παπαδόπουλο, αυτός κι αν ήταν αφοσιωμένος στην ελληνοτουρκική φιλία. Σε βαθμό που να εκδηλώνει ακόμα και την πίστη του σε μελλοντική ελληνοτουρκική ομοσπονδία (!). Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Milliet" στις 25/5/1971, ο δικτάτορας της 21ης Απριλίου είχε πει τα εξής:

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η ιστορία μας οδηγεί προς μία ομοσπονδία της Τουρκίας με την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί σε ίσως 20 ή 50 χρόνια. Αλλά θα πραγματοποιηθεί. [...] Ακούγονται ακόμη οι φωνές του Ατατούρκ και του Βενιζέλου... Πρέπει να ενώσουμε τις δύο ακτές του Αιγαίου. [...] Θέλω ιδιαιτέρως να υπογραμμίσω την πίστη μου στην αναγκαιότητα πραγματοποιήσεως αυτής της ομοσπονδίας... Εάν είχα μαγική δύναμη θα έκανα το παν για την πραγματοποίηση της ομοσπονδίας και θα οδηγούσα πάραυτα τον λαό μας προς αυτή την κατεύθυνση».

Προτείνουμε στον Χρήστο Παππά την επόμενη φορά που θα πάει στο Α' Νεκροταφείο για κάποιο μνημόσυνο των αγαπημένων του δικτατόρων, να μην ξεχάσει να κάνει την "ψιλή" του ανάγκη -και τη "χοντρή" του αν ζορίζεται- στους τάφους τους. Αν, κατά τη λογική του, το Mega άξιζε μια φορά το «πατριωτικό» του κατρουλιό, λόγω της προβολής τουρκικών σαπουνόπερων, τα αποδεδειγμένα τουρκόφιλα φασιστικά του πρότυπα το αξίζουν δέκα. 

πηγή: Jungle-Report

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου