Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

“40 χρόνια Tom Waits“



[Αναδημοσίευση]
από το Radiobubble

tomwaits

“Τα παιδιά μου παρατήρησαν πως είμαι λίγο διαφορετικός από τους υπόλοιπους πατεράδες. “Γιατί μπαμπά δεν έχεις μια κανονική δουλειά σαν και τους υπόλοιπους;” με ρώτησαν μια μέρα. Τους είπα την εξής ιστορία: Μια φορά κι ένα καιρό ήταν στο δάσος, ένα ευθυτενές δέντρο και ένα που έγερνε. Καθημερινά, το ίσιο δέντρο έλεγε στο στραβό “Μα κοίτα με… είμαι ψηλό, ευθύτατο και πανέμορφο. Κοίτα και τον εαυτό σου, είσαι θεόστραβο και γέρνεις. Κανείς δεν θέλει να σε κοιτάει”. Και συνεχίσανε να μεγαλώνουνε μαζί, ώσπου μια μέρα φτάνουν οι ξυλοκόποι, είδανε τα δέντρα και είπανε μεταξύ τους “Κόψτε μόνο τα ίσια δέντρα και αφήστε τα υπόλοιπα”. Το ψηλό, ευθύτατο και πανέμορφο δέντρο έγινε ξυλεία, οδοντογλυφίδες και χαρτί. Και το στραβό στέκει ακόμα εκεί, αγέρωχο, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα,  δυνατότερο και ακόμα πιο παράξενο.”

Ο Tom Waits λατρεύει τις ιστορίες.
Αληθινές ή μη, δεν χάνει ευκαιρία να τις μοιράζεται είτε μέσω των στίχων του, είτε στις συνεντεύξεις του ή ακόμα και στα live του. Από την εποχή του αριστουργηματικού ντεμπούτου “Closing Time” τον Μάρτιο του 1973, ακριβώς 40 χρόνια πριν δηλαδή έως και σήμερα, ο κόσμος του Tom Waits παραμένει ένα sepia τσίρκο, που περιοδεύει ενδόμυχα πίσω μπρος μέσα στον χρόνο και γύρω-γύρω από βιώματα, σαν γαϊτανάκι με ιστορίες-κορδέλες. Τις τυλίγει και τις ξετυλίγει.
Μια εκπομπή αφιέρωμα λοιπόν, θα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλα αυτά που μας πρόσφερε ο θείος Τομ τα τελευταία 40 χρόνια. H φίλτατη συγγραφέας Μαρία Ξυλούρη δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά να ετοιμάσει κάποια μικρά διηγήματα για την εκπομπή, ο συναγωνιστής Contrabbando θα αφηγηθεί της ιστορίες της Μαρίας και κάποιες άλλες του θείου Τομ, εν μέσω κομματιών από όλη τη δισκογραφία του Tom Waits που θα επιλέξει ο TheSkyEtc και μετά το πέρας της εκπομπής η νεοσύστατη μπάντα του συμπαραγωγού και φίλου Βασίλη Τζαβάρα, New Coat Of Paint (σημ: είχανε διαλέξει το όνομα, πριν τους γίνει η πρόταση, οποία σύμπτωσις), θα τιμήσουνε live στο χώρο του phygital κάποια κομμάτια του Tom Waits.

Τρίτη 19 Μαρτίου
Στις 21:00
Στο radiobubble
Ιπποκράτους 146
#rbwaits
(Source: hjartadhamast)
Saranta-years Link: http://wp.me/p1pa1c-iBv
koula, the trell…
… κάποιος εδώ μέσα (γκουχ) μας είχε τάξει αφιερωματάκι στον Tom Waits, αλλά τον έφαγε το σύστημα, λέει…

(αν για κάποιο λόγο το χάσατε ακούστε η κατεβάστε το από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου