Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Προβοκάτσια

Πιτσιρίκο καλησπέρα. Έκπληκτος σήμερα ενώ παρακολουθούσα ειδήσεις στο μεγάλο κανάλι, είδα τον Καμίνη να του παίρνει συνέντευξη μια δημοσιογράφος κι από πίσω του, τόνους σκουπιδιών! Δεκάδες σακούλες ικεα, τζαμπο,καρουζος, Σκλαβενίτη, μαύρες σκουπιδιών κι άλλες, οι οποίες δημιουργούσαν ένα βουνό! Ο Καμίνης, η δημοσιογράφος κι άλλοι τηλεοπτικοί αστέρες χαιρόντουσαν που σήμερα οι Αθηναίοι αφήσανε τα σκουπίδια τους στην πλατεία Συντάγματος.
Η δημοσιογράφος επαναλάμβανε διαρκώς ότι οι σακούλες περιέχουν ρούχα -καλά πλυμένα και σιδερωμένα- που οι απλοί Αθηναίοι πολίτες έφεραν για αυτούς που δεν έχουν.
Σύμφωνα με έναν φίλο που δουλεύει στο Δήμο στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος σήμερα έκανε υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθεί ( κι όχι εθελοντικά και μαζί μ’ αυτόν κι άλλοι εργαζόμενοι), το μεγαλύτερο ποσοστό των σακουλών είχε σκουπίδια!

Είχε τα σκουπίδια του υπερκαταναλωτισμού. Όλα αυτά τα σκουπίδια θα ανακυκλωθούν ξανά και ξανά, κυρίως στην τηλεόραση όλες τις γιορτινές μέρες.
Επίσης, αποθηκεύτηκαν σε χώρο της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την ανακύκλωση στον Δήμο (και σε άλλους δήμους στην χώρα), ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο ίδιος καναλάρχης που διαχειρίζεται τα σκουπίδια στην τηλεόραση.
Η ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης σκουπιδιών έκλεισε συμφωνία με τον Μπουτάρη να επαναληφθεί το event την πρωτοχρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους.
Α.Δ.
(Αγαπητέ φίλε, εγώ χαίρομαι με κάτι τέτοια γιατί επιβεβαιώνουν την γνώμη που έχω σχηματίσει για τους πολίτες της χώρας. Θέλουν μεσάζοντα ακόμα και για να προσφέρουν κάτι σε κάποιον που μπορεί να το έχει ανάγκη. Κατά τ’ άλλα, ευτυχώς που με ενημερώσατε πως αποενοχοποιήθηκε το να χαρίζεις τα πράγματά σου τα Χριστούγεννα. Φέτος, επειδή είμαι και τσιφούτης, θα χαρίσω στους φίλους μου κάτι παλιατζούρες που έχω, ώστε να μην τρέχω μέχρι τον σκουπιδοτενεκέ. Να τα πετάξουν αυτοί. Ή να τα «χαρίσουν» σε άλλους. Διαβάστε στο τελευταίο τεύχος του HOTDOC για τις απάτες με τους τηλεμαραθώνιους, της φιλανθρωπίες και τους εράνους της αγάπης. Καλές γιορτές.)

πηγή: Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου