Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Προς τα γαλάζια ζωντανά

Δυστυχώς δε μ’ αφήνουν να τα γράψω στα ανελεύθερα (ακρο) δεξιά site, όπου εκεί φιλελεύθερα μπορείς μόνο να γλύφεις τον αρχηγό και τους παρατρεχάμενους βρικόλακες. Τα γράφω λοιπόν εδώ, μια και δεν μου έκαναν ΠΟΤΕ λογοκρισία. Ακόμη κι όταν δεν συμφωνούν μαζί μου.

Ώστε γαλάζιο γίδι θα σου έπαιρναν το σπίτι οι κομμουνιστές ε; Ψήφιζες τόσο καιρό δεξιά, για να έχεις «ιδιοκτησία» έτσι; Έλα όμως που λογάριαζες χωρίς το Σαμαρά.
Τελικά το σπίτι σου, ναι το δικό σου σπίτι, αυτό που ξοδεύτηκες μια ζωή για να το φτιάξεις, που χρεώθηκες στην Τράπεζα, το νόμιμο τοκογλύφο, θα στο πάρει. Κι όχι μόνο, θα πληρώσεις τώρα ενοίκιο γι αυτό. Δεν με πιστεύεις;
 «Φόρο στην ιδιοκατοίκηση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών… Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως θα πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα φόρος στα τεκμαρτά εισοδήματα (;!) από ιδιοκατοίκηση».
Σύμφωνα με το «φετφά» της τρόικας πρέπει να επιβληθεί φόρος σε ανύπαρκτα εισοδήματα!, τα οποία η εφορία θεωρεί ότι έχουν όσοι φορολογούμενοι ιδιοκατοικούν, διαμένουν σε δικά τους σπίτια, γιατί πιστεύουν ότι οι ιδιοκτήτες έχουν κάποιο οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο!!!!
Ουάου! Να πληρώσουμε και για τον αέρα; Κι εκεί όφελος έχουμε, που αναπνέουμε. Κυριακή κοντή γιορτή, θα το βάλουν το φόρο, που θα πάει. Επίσης να πληρώσουμε, που αφοδεύουμε. Τεκμήριο. Κρυφά εισοδήματα, φαγητό, πέψη, κακά. Το τραγικό είναι ότι τέτοιο φόρο, μιλάω σοβαρά, είχαν βάλει οι Βυζαντινοί στους φτωχούς. Μετά αναρωτιόνται οι Ιστορικοί, γιατί γίνανε οι πληθυσμοί Τούρκοι….
Παρεμπίπτοντος, μας λένε ότι η Τουρκία ξεχρεώνει το δάνειο του ΔΝΤ. Το ότι είχε ρίξει πόρτα στο ΔΝΤ κι αρνήθηκε να υπακούσει στις διαταγές του, το «ξεχνάνε».  
Anyway. Όπως γράφει η φυλλάδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί τα τετραγωνικά. Περαστικά. Δηλαδή να σου δώσω ένα παράδειγμα: Είσαι άνεργος με 0,00 € εισόδημα. Μένεις σε πόλη σε διαμέρισμα πχ 100 τ.μ. Έχουμε λοιπόν 3,5% Χ 100 Χ 1.500 (μια μικρή τιμή ζώνης) = 5.250,00. Δηλαδή θα σου λέει ότι έχεις εισόδημα πάνω από το αφορολόγητο. Τι θα γίνει με τα επιδόματα θέρμανσης και άλλα, οεο; Αφού αυξάνεται έτσι αυθαίρετα το εισόδημα; Θα κόβονται.
Ακόμη, θα υπολογίζεται η παλαιότητα (όπως με τη ΔΕΗ;) και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής. Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτει ένα ποσό το οποίο θα προστίθεται στο εισόδημα του φορολογουμένου και το οποίο εν συνεχεία θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.
ΠΧ Μισθωτός με εισόδημα 5.000 €. Πριν καθόλου φόρος. Αν μένει σε σχετικά νέο σπίτι 120 τμ με τιμή ζώνης 2.000 € θα έχει (3,5% Χ 120 Χ 2000 Χ 1,25 (ο συντελεστής, αν είναι ο ίδιος με το χαράτσι της ΔΕΗ)) = 10.500,00 €! Δηλαδή θα σου λένε έχεις 10.500 + 5.000,00 = 15.500,00  και θα φορολογείσαι γι αυτό το εισόδημα. Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις. Η μήπως είσαι κορόιδο και δεν το ξέρεις;
Έχει και τα καλά του όμως το νέο φορολογικό σύστημα. Μειώνουν τη φορολογία για τους βουλευτές, μεγάλους δημοσιογράφους, τραπεζίτες, διευθυντές, εφοπλιστές, βιομηχάνους. Μη τους επιβαρύνουν άλλο, κρίμα είναι…
Τώρα, αν αυτό το κάνουν, για να δουν αντιδράσεις, δεν το ξέρω. Αν το κάνουν, για να φοβίσουν και να περάσουν άλλα στη θέση του, ούτε αυτό μπορώ να πω με σιγουριά. 
Ξέρω όμως καλά δυο πράγματα: Πρώτον, όσο κάθεσαι στον καναπέ τόσο το χειρότερο. Θα σε σηκώσουν και θα σε πετάξουν με τον καναπέ από το σπίτι, που οι γονείς σου κι εσύ  δουλέψατε μια ζωή για να γίνει.
Γιατί μη μου πεις, ότι θα έχεις να τα πληρώσεις. Υπολόγισε πόσο είναι το «νοίκι», «τα κερατιάτικά» και θα καταλάβεις. Πόσο θα αυξηθεί η φορολογία ακόμη και σε κείνους που είναι εντελώς φτωχοί! Με το χαράτσι της ΔΕΗ επίσης να το πληρώνεις, με την ακρίβεια να καλπάζει κοκ. Υπολόγισε και τις νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις…
Άρα, χαιρέτα το πατρικό που χάνεις. Έχεις σου λένε, κρυφό εισόδημα, γιατί μένεις σε σπίτι! Σχιζοφρένεια, Παράνοια, Σαδισμός; Απλά Καπιταλισμός.  
Το δεύτερο. Δεν θα σταματήσουν ούτε εδώ. Στο έχουμε πει. Παίρναμε στην Β Φάση. Στην Α Φάση του σχεδίου πήραν τα χρήματα των μισθών, των συντάξεων, των ταμείων. Στη Β Φάση παίρνουν την περιουσία των μικρών. Θυμήσου τα λόγια μου. Αν δεν τους σταματήσεις εσύ, ναι εσύ,  θα σε φάνε ζωντανό.  
Αλλά όχι, μη βγαίνεις στο δρόμο θα μου κρυώσεις, απόλαυσε το σπίτι σου, όσο φυσικά είναι ακόμα δικό σου. Και μην ξεχάσεις να ξαναψηφίσεις Σαμαρά, Νεοδημοκράτη. Α! και κατηγόρησε τους άλλους φτωχούς. Τους τυφλούς συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους υπαλλήλους. Σε λίγο όμως θα κάνετε όλοι μαζί παρέα. Θα ψάχνετε τα σκουπίδια του Άδωνη και Μιχαλολιάκου. Μην ξεχάσεις να κάνεις εξορκισμό, να τα σκάσεις δηλαδή στον παπά, για μην έρθουν οι Αριστεροί. Και φυσικά μην αφήσεις τα παιδιά σου να κάνουν κατάληψη. Αυτά τα κάνουν οι Αναρχικοί. Αύριο, που θα κοιμάστε στο πανδοχείο «Το πεζοδρόμιο», θα είσαι εθνικά υπερήφανος γιατί έδιωξες τον «καταραμένο μετανάστη» κι έχεις δικό σου ολόκληρο τον κάδο με τα σκουπίδια.
Η ηλιθιότητα είναι αήττητη. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου