Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα. Πάμε σινεμά; ΄ Μέσα από τις φλόγες΄



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ  Ν. ΚΙΛΚΙΣ

 

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς.
Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία ΄ Μέσα από τις φλόγες΄ σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκις.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, ώρα 21.00

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς

Είσοδος ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve
Πρωταγωνιστούν: Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Remy Girard, Abdelghafour Elaaziz
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Χώρα παραγωγής: Καναδάς
Διάρκεια: 130'
Γλώσσα: Γαλλικά

Σύνοψη: Ο θάνατος της μητέρας τους φέρνει τα δίδυμα Simon και Jeanne στο γραφείο του συμβολαιογράφου για τη διαθήκη. Πέραν από το μοίρασμα της περιουσίας, η αινιγματική ακόμα και μετά θάνατον Nawal (Lubna Azabal) τους επιφυλάσσει δύο μεγάλες εκπλήξεις που συνοδεύουν δύο σφραγισμένους φακέλους. Ο πρώτος έχει παραλήπτη τον πατέρα τους - που θεωρούσαν νεκρό - και ο δεύτερος τον αδερφό τους, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσαν. Η Jeanne (Melissa Desormeaux-Poulin) αποφασίζει να ταξιδέψει ως τη Μέση Ανατολή για να αναζητήσει απαντήσεις στο οικογενειακό τους παρελθόν, ενώ ο Simon (Maxim Gaudette) δείχνει απρόθυμος να υποκύψει στα μεταθανάτια παιχνίδια της μητέρας του. Και για τους δύο όμως, τα σφοδρά και βασανιστικά ερωτήματα έχουν ήδη τεθεί και η αποφυγή τους είναι πλέον μάταιη.
Οι αρχές που διέπουν την αρχαία τραγωδία περνούν μέσα από το φίλτρο του διακεκριμένου θεατρικού του Wajdi Mouawad και από εκεί, βρίσκουν το δρόμο της έξοχης κινηματογραφικής διασκευής από τον Villeneuve, που με δουλειές όπως τα ‘Un 32 aout sur terre’ και ‘Maelstrom’ έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ (βλ. Βερολίνο - Κάννες). Πόλεμος, μίσος, ξεριζωμός, θάνατος αλλά και αγάπη συνυπάρχουν σε ένα εκρηκτικό μείγμα που σημαδεύει κατευθείαν στην καρδιά και στο νου του θεατή, ξερά και ατόφια. Σκηνές ξυραφιές, σε ένα χωροχρονικό road trip μίας οικογένειας αλλά και ενός τόπου μαρτυρικού, όπου μέσα από μπαρουτοκαπνισμένες κάνες και ατέρμονη αιματοχυσία, η ανθρωπιά και η ελπίδα πασχίζουν να αναπνεύσουν. Δίχως αμφιβολία, το ‘Μέσα από τις φλόγες’ είναι μία από τις πιο σοκαριστικές ταινίες της χρονιάς.

Οι επόμενες προβολές μας:
5 Νοεμβρίου:  Γράψε λάθος.
19 και 20 Νοεμβρίου: Περιφερειακές εκδηλώσεις 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην έναρξη των εκδηλώσεων, η χορωδία του Πολιτιστικού και Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου.

Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη στην οικονομική υποστήριξη των χορηγών, τη συνεργασία του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς και το εθελοντικό εισιτήριο των θεατών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου