Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Άνανδρη επίθεση των …κατοίκων της Χαλκιδικής στις αστυνομικές δυνάμεις (ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.)

Mόνο …ως ανέκδοτο πλέον παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα της Κυριακής 21-10-2012 σε Σκουριές και Χοντρό δέντρο. Για το τι πραγματικά έγινε δείτε Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου

Δακρυγόνο εκτοξεύεται πίσω από φορτηγάκι που φεύγει από τη διαδήλωση. To τζάμι σπάει και το δακρυγόνο μπαίνει μέσα στην καμπίνα.
Δεν είναι αυτό ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ κ. Δένδια;

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Χθες (21.10.2012) κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Σκουριές και στην περιοχή Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγιάς, άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες στην περιοχή Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς ομάδα ατόμων επιτέθηκε απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ προκλήθηκε εμπρησμός εκ προθέσεως στην ευρύτερη δασική έκταση. Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων.
Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι κατά την επιστροφή τους από τις Σκουριές συνενώθηκαν με παραμένοντες στο Χονδρό Δένδρο και επιτέθηκαν εκ νέου κατά των αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, πέτρες, πυροτεχνήματα, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα.

Aυτή είναι η στιγμή που …ανασυνταχθήκαμε και ξαναεπιτεθήκαμε
κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Δείτε το βίντεο!
Επίσης ομάδα ατόμων προσέγγισε τον εξωτερικό χώρο του αστυνομικού καταστήματος Ιερισσού και ρίχνοντας πέτρες, προκάλεσε φθορές σε τρεις υαλοπίνακες και τράπηκε σε φυγή.
Ακολούθως, μεγάλος αριθμός συγκεντρωθέντων κινήθηκε ομαδικά προς το αστυνομικό μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο αστυνομικό κατάστημα προκειμένου να προσεγγίσουν το σύνολο των προσαχθέντων που βρίσκονταν εντός αυτού. Αστυνομικές δυνάμεις με τη σωματική παρουσία τους απέτρεψαν την είσοδο των συγκεντρωθέντων.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα ηλικίας 18 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της στάσης, της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της αντίστασης. Παράλληλα προσήχθησαν άλλα επτά (7) άτομα, τα οποία αφού εξετάστηκαν, αφέθησαν ελεύθερα.
Επίσης, από αστυνομικούς ελέγχους βρέθηκαν έξι βόμβες μολότοφ, δέκα βεγγαλικά, δύο σφεντόνες, δύο μάσκες, μία κουκούλα τύπου full face , ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε τεμάχια μπετόβεργας και ένα Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο με ανοικτή καρότσα έμφορτο με τριάντα τρία ξύλινα κοντάρια και άλλα αντικείμενα, που κατασχέθηκαν.
Τραυματίσθηκαν ελαφρά οκτώ (8) αστυνομικοί, εκ των οποίων πέντε (5) μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

πηγή: antigoldgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου