Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μαθήματα ανθρωπιάς από τους κατοίκους του Βόλου

Δέκα  άστεγοι πολίτες του Δήμου Βόλου βρήκαν τις τελευταίες μέρες στέγη μετά από προσφορές που έγιναν από συμπολίτες μας. Εκεί όπου η ανεργία και οι δόσεις των δανείων τούς είχαν καταστρέψει και τους είχαν στερήσει το δικαίωμα να κάνουν όνειρα για τη ζωή τους και για τα παιδιά τους, οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν καταμεσής του χειμώνα ένα κεραμίδι για να προφυλαχθούν οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους από το δριμύ ψύχος και παράλληλα να πάρουν κουράγιο ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα για τους ίδιους και τη οικογένειά τους.
Και όλα αυτά γιατί στον αντίποδα της κρίσης επανήλθαν στο προσκήνιο οι αξίες που είχαμε χάσει ως νεοέλληνες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στο όνομα μίας επίπλαστης ευημερίας. Τις αξίες της άδολης φιλοξενίας και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας που υποφέρει..

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Βασίλης Κοντορίζος από τον οποίο ζητήθηκε να επιβεβαιώσει την είδηση δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός, εκφράζοντας παράλληλα και τη συγκίνησή του για την αθρόα προσφορά συμπολιτών μας που δέχονται καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίοι προσφέρουν μονοκατοικίες και διαμερίσματα προκειμένου να διαμείνουν άστεγοι.
Δέκα συνολικά άστεγοι, σημειώνει ο κ. Κοντορίζος, ο οποίος μάλιστα τους χαρακτηρίζει ως νεόπτωχους, αφού όπως τονίζει ήταν άνθρωποι της μεσαίας τάξης οι οποίοι από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο, καθώς έχασαν τη δουλειά τους και παρά τις προσπάθειες που έκαναν δεν βρήκαν νέα απασχόληση με αποτέλεσμα να τους πάρουν...σβάρνα τα δάνεια , οι λογαριασμοί των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, τα ενοίκια και οι υποχρεώσεις προς τρίτους.
Πιο αναλυτικά οι άστεγοι που βρήκαν ένα σπίτι για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους είναι: Μία 27χρονη με το μόλις τεσσάρων ετών παιδί της, μία τετραμελής οικογένεια με τους δύο γονείς και τα δύο τους παιδιά ηλικίας τεσσάρων και επτά ετών, καθώς και τέσσερα μεμονωμένα άτομα και ειδικότερα ένας 54χρονος, ένας 65χρονος, ένας 52χρονος και ένας 50χρονος.
Τα σπίτια που δόθηκαν από τους Βολιώτες προκειμένου να στεγαστούν οι άστεγοι της πόλης είναι σε διάφορες περιοχές του Βόλου, της Αγριάς κ.α. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου και πρώην Δήμαρχος Πορταριάς δέχθηκε πριν από μερικές μέρες ένα τηλέφωνο που αποτυπώνει σε όλο της το εύρος το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Ήταν ένα τηλεφώνημα από Βολιώτισσα που ζει και εργάζεται χρόνια στην Αθήνα και η οποία παραχωρεί τον επάνω όροφο διώροφης οικοδομής, προκειμένου να στεγαστεί οικογένεια που δεν έχει σπίτι για να μείνει.
Την ίδια στιγμή ο κ. Κοντορίζος σημειώνει ότι συνεχίζεται καθημερινά η αθρόα προσέλευση πολιτών που σπεύδουν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη ένδυσης και υπόδησης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλους τους άστεγους στους οποίους βρέθηκαν σπίτια, δόθηκαν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια για τα παιδιά κ.ο.κ.

dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου