Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελίες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια


Μέρες Χούντας στην ΑΣΟΕΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή αστυνομική εισβολή της Αστυνομίας, με συνοδεία Εισαγγελέα, σε στέκια αριστερών φοιτητικών παρατάξεων και αναρχικών συλλογικοτήτων στην ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο).
Με φτηνές δικαιολογίες περί “καταπολέμησης του παραεμπορίου” όχι μόνο προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές μεταναστών μικροπωλητών, αλλά έστησε μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση στη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και παραβίασαν τα στέκια των αριστερών παρατάξεων και των αναρχικών συλλογικοτήτων σε μια πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης μέσα στα Πανεπιστήμια που παραπέμπει σε πρακτικές στις οποίες μόνο η Χούντα τόλμησε να προχωρήσει.
Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη όχι μόνο διαγκωνίζεται με τη Χρυσή Αυγή ως προς το ποιος εκπροσωπεί καλύτερα την ακροδεξιά, αλλά και χρησιμοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις ως συμμορίες κρατικής τρομοκρατίας, στοχοποιώντας τώρα το ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα.

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι με όλα αυτά θα κάμψουν την αγωνιστική διάθεση της μαχόμενης νεολαίας και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Υπερασπιζόμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο, απαιτούμε το ξήλωμα όλου του νομικού πλαισίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε τις πόρτες των πανεπιστημίων στις ένστολες κρατικές συμμορίες και στρώνει το χαλί στις παρακρατικές .
Με έμπνευση από την ελπίδα της εργαζόμενης πλειοψηφίας για ένα αύριο χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, με στήριξη στη συλλογική δράση και αποφασιστικότητα και με εμπιστοσύνη στην δύναμη του μαζικού κινήματος, θα αγωνιστούμε μέχρις ότου σαρώσουμε την Τροϊκανή Χούντα.
 πηγή: antarsya

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο xanadu

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Δεκέμβρη δέχτηκε επίθεση ο κοινωνικός χώρος xanadu στην Ξάνθη. "Άγνωστοι"  αφού διέρρηξαν την πόρτα έβαλαν φωτιά στον χώρο της κουζίνας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό. Η επίθεση αυτή κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί αφού ουσιαστικά η ΧΑ Ξάνθηςμε ανακοίνωση της που είχε δημοσιοποιήσει στις 19 Νοεμβρίου είχε απειλήσει και ταυτόχρονα ανακοινώσει (ουσιαστικά) το χτύπημα της στον συγκεκριμένο χώρο.
Η επίθεση αυτή χρονικά μόνο τυχαία δεν είναι. Μια μέρα μετά την εισβολή στην βίλα Αμαλίας στην Αθήνα, κράτος και παρακράτος χέρι χέρι προχωράνε όλο και πιο πολύ στο δρόμο του ολοκληρωτικού αυταρχισμού. Μας θέλουν μόνους, απελπισμένους και αβοήθητους, μακριά από συλλογικές διαδικασίες. Μας θέλουν άθροισμα πολιτών και όχι κοινωνία. Στοχεύουν στο "ξεκαθάρισμα" της κοινωνίας από συλλογικότητες που μάχονται το ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπερασπίζονται την ελευθερία και την αυτοοργάνωση .
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις παρακρατικές επιχειρήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό του στεκιού που χτυπήθηκε. Το δυνάμωμα του αγώνα, η οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται, την αυταρχικοποίηση και καταστολή αλλά και να στείλει από εκεί που ήρθαν αυτούς που τις χρησιμοποιούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας τους: τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου.
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης
22/12/2012

πηγή: antarsya


Κάτω τα χέρια από τη Βίλα Αμαλίας και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους!

Σήμερα το πρωί τα ΜΑΤ της φασίζουσας μνημονιακής κυβέρνησης εισέβαλαν στην κατάληψη της Βίλας Αμαλίας, που λειτουργεί σαν ελεύθερος, αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, με προσαγωγές ακόμη κι αυτών που πήγαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν. Η Βίλα Αμαλίας εδώ και 22 χρόνια αναπτύσσει κοινωνική, πολιτική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση σε μία ευαίσθητη περιοχή και γι'αυτό ενοχλεί το κατασταλτικό κράτος. Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας ενάντια σε κατειλημμένους χώρους και στέκια συμπληρώνουν τις επιδρομές των φασιστικών συμμοριών και ευνοούν τα σχέδιά τους, ιδιαίτερα στην περιοχή που εκκολάφθηκε το ναζιστικό φίδι. Η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" φαίνεται ότι ασπάζονται ευλαβικά τα σχέδια του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του, που στοχεύουν στο "ξεκαθάρισμα" της περιοχής από συλλογικότητες που μάχονται το ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπερασπίζονται την ελευθερία και την αυτοοργάνωση.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μέρος ευρύτερου σχεδίου. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη προχωράει όλο και πιο πολύ στο δρόμο του ολοκληρωτικού αυταρχισμού. Στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ εισέβαλαν στη φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης για να χτυπήσουν τους πιο φτωχούς φοιτητές, που παλεύουν για να μη χάσουν τη διαμονή τους στην εστία (μετά από καταγγελία του Πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. - άξιος ο μισθός του). Και φυσικά δεν ξεχνάμε τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, η οποία παραμένει σφραγισμένη από το καλοκαίρι, ενώ πριν αποτελούσε πραγματικό πνεύμονα πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για την περιοχή. Έτσι θέλουν τα δημόσια κτίρια: ρημαγμένα και έρημα, όπως οι ζωές μας. Μας θέλουν μόνους, απελπισμένους και αβοήθητους, μακριά από συλλογικές διαδικασίες. Μας θέλουν άθροισμα πολιτών και όχι κοινωνία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις αστυνομικές επιχειρήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της κατάληψης που χτυπήθηκε. Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να αποχωρήσει η αστυνομία. Το δυνάμωμα του αγώνα, η οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω αυταρχικοποίηση και καταστολή αλλά και να στείλει από εκεί που ήρθαν αυτούς που τις χρησιμοποιούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας τους: τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου.
 πηγή: antarsya

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου