Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αυτοί που θέλουν να πεθάνουν υπόδουλοι, “ζουν” ακόμα

Τουλάχιστον 42% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας. Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.
Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια ψήφιζαν το ξεπούλημα των παιδιών τους, ψηφίζοντας προς ίδιον όφελος, δανειζόμενοι ακατάσχετα, μετέχοντες στην διαπλοκή, σπαταλώντες απερίσκεπτα το δημόσιο χρήμα, φοροδιαφεύγοντες ξετσίπωτα αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά, σαβουριάζοντας ιδιωτικές περιουσίες, νομίζοντας ότι εξασφαλίζει ο καθείς τα δικά του τέκνα έναντι των άλλων. Είναι οι ίδιοι δηλαδή που ενώ ξεπουλούσαν και κατάκλεβαν το συνολικό μέλλον των παιδιών τους, καμώνονταν ταυτόχρονα πως προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μια καλή και άνετη ζωή. Κατσαπλιάδες Έλληνες Υπήκοοι με το μυαλό ακόμα υπόδουλο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Και χτες, αυτοί οι ίδιοι κατσαπλιάδες, φοβούμενοι μην τυχόν και χάσουν τα κλεμμένα, φοβούμενοι το μέλλον που τους έχει απομείνει, τρομαγμένοι μήπως και στα στερνά τους αναγκαστούν να βιώσουν την ανασφάλεια, αποφάσισαν για άλλη μια φορά με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που δρούσαν τόσα χρόνια. Αποφάσισαν να μην ακούσουν τα παιδιά τους, να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη νέα γενιά που κραύγαζε αγωνιωδώς “παραγωγική εργασία και όχι ξεπούλημα”, αποφάσισαν για τελευταία φορά να επενδύσουν ξανά στην πλήρη καταστροφή του μέλλοντος των νέων ανθρώπων, για να παραμυθιάσουν τους δικούς τους φόβους.

Οι Έλληνες που επί δεκαετίες ζούσαν με δανεικά από το μέλλον, που υποθήκευσαν τα παιδιά τους για να γίνουν γυαλιστεροί καταναλωτές, χτες αποφάσισαν να τους δώσουν και τη χαριστική βολή. Να τα ξεκάνουν για να ζήσουν αυτοί, όσο ακόμα καταφέρουν να ζήσουν.
Η χώρα θα ξεπουληθεί από σήμερα. Οι επόμενες γενιές Ελλήνων δεν θα έχουν βάση δική τους για να ξεκινήσουν κάποια παραγωγική δημιουργική εργασία. Η χώρα θα θυσιαστεί στο όνομα μιας στρεβλής, καταστροφικής ανάπτυξης και ο πληθυσμός της θα εξαθλιωθεί κατά τις επιταγές του ΔΝΤ και των Αγορών.
Η Ιστορία θα τσακίσει αυτούς που θα φέρουν εις πέρας το σχέδιο. Αλλά αυτό λίγο μας ενδιαφέρει.
Έχουμε υποχρέωση όλοι όσοι είμαστε αντίθετοι στην εκπόρνευση αυτής της πατρίδας, να παραμείνουμε ενεργοί πολίτες κάθε μέρα. Να προστατεύσουμε με τα κορμιά και με τις ιδέες μας τον τόπο μας και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη ζωή. Οι προηγούμενες γενιές μάς έδειξαν για μια ακόμα φορά τον δρόμο της λαμογιάς και της υποδούλωσης. Ακόμα και σ’ αυτήν την στερνή ώρα.
Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του Έλληνα, που δεν ξεπουλούσε και δεν δανειζόταν για να ζήσει, πήγαν περίπατο μέσα σε τριάντα χρόνια. Στη θέση τους ρίζωσε ο φιλοτομαρισμός, απερισκεψία, η ελαφρότητα, η αναλγησία, η κυνική θεώρηση των πάντων γύρω μας. Και όπως φάνηκε χτες, είναι πολύ δύσκολο να εκριζωθούν όλα αυτά τα κακά ζιζάνια μαζί. Θέλει συστηματική και καθημερινή εργασία για να καθαρίσουμε τη ζωή μας και να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας. Η αντίστασή μας πρέπει να είναι σθεναρή και να πετύχει σύντομα την ανατροπή που δεν κατάφερε να φέρει ακόμη.
Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Πρώτοι θα εξαφανιστούν βιολογικά αυτοί που τις δημιούργησαν και που από φόβο τις συντηρούν. Όσοι μείνουν πίσω κι όσοι μέλλουν να έρθουν, θα υποστούν τις συνέπειες. Θα ζουν εξαθλιωμένοι σε μια χώρα που δεν τους ανήκει και θα είναι πλήρως σκλαβωμένες οι ζωές τους. Δίχως βάσεις και προϋποθέσεις ελευθερίας και δημιουργικότητας. Μέσα σε ένα περιβάλλον κατεστραμμένο από την φρενήρη “ανάπτυξη”.
Ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην αντίσταση, όσοι από εμάς το έχουμε αντιληφθεί αυτό το ζοφερό μέλλον. Τουλάχιστον θα φτάσουμε ως το τέλος αγωνιζόμενοι με τις ιδέες μας ψηλά και όχι με το κεφάλι σκυμμένο, υπόδουλοι σαν τους προηγούμενους. Είναι η χείριστη κατάντια να τελειώνεις τον βίο σου δούλος. Είναι η πιο σκληρή εκδίκηση της ζωής.

 Posted on

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου