Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σενάρια

Σε κάθε κατάσταση, σε κάθε περίοδο, σε κάθε ιστορική φάση, όταν προσπαθείς να προβλέψεις την εξέλιξη προδιαγράφεις κάποια σενάρια. Έτσι και στην δική μας περίπτωση καταγράφονται σενάρια τα οποία απαντούν στο αγωνιώδες ερώτημα όλων μας «Τι θα γίνει;» και προσπαθούν να φέρουν πιο κοντά  το μέλλον.
Αναλυτικά:
Ή θα πετύχουν τα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης και θα έρθει η ανάκαμψη- ανάπτυξη, που λέει ο Σαμαράς και θα βγούμε στο ξέφωτο που λέει και ο Βενιζέλος και όλοι μαζί ευτυχισμένοι θα ζούμε σε μια Ελλάδα της Ευρωζώνης απολαμβάνοντας τα αγαθά της ευημερίας του Δυτικού πολιτισμού... Πιθανότητα επιτυχίας μια στο δισεκατομμύριο. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρει κανείς τους λόγους αποτυχίας… αρκεί να κοιτάξει κανείς γύρω του…
Ή δεν  θα πετύχουν αυτά τα μέτρα και η ίδια κυβέρνηση κάτω από την πίεση των «δανειστών» μας θα πάρει νέα επώδυνα πακέτα που «θα εξασφαλίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και μπλα μπλα μπλα..». Πιθανότητα υλοποίησης αυτού του σεναρίου 100%. Είναι το σενάριο που έχει υλοποιηθεί, με παραλλαγές προσώπων κυρίως και βαθμού θλίψης στο πρόσωπό τους όταν ανακοινώνουν τα δυσάρεστα μέτρα. Είναι το σενάριο που εφαρμόζεται με ΑΠΟΤΥΧΙΑ, αλλά εφαρμόζεται με μανία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Είναι ένα σκοτεινό σενάριο με μαύρα αποτελέσματα, που εξοντώνει ανθρώπους, εξαθλιώνει νοικοκυριά και δολοφονεί ασθενείς.
Ή θα αποτύχει αυτή η κυβέρνηση, θα αποτύχει και η επόμενη, ίσως και η μεθεπόμενη, προσπαθώντας να κρατήσουν την Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ, μην καταφέρνοντας να κρατήσουν τους Έλληνες πάση θυσία στην ζωή. Θα παραδώσουν μια χώρα ερείπιο σε μια Ευρώπη διαλυμένη με ένα λαό καταρρακωμένο και ρακένδυτο. Πιθανότητα εφαρμογής αυτού του σεναρίου, 95%, όσο ο ελληνικός λαός ψηφίζει αυτά που ψηφίζει (ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ…), προσπαθώντας τα σωθεί κρατώντας τα μαλλιά του και όχι τα μυαλά του.

Ή- τέταρτο και τελευταίο σενάριο – έρθουν τα πάνω κάτω, γκρεμιστεί το σύμπαν, γίνει μακελειό. Αποφασίσει ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού να γράψει το τέλος όλων αυτών που μας έφεραν εδώ. Ανθρώπων και αντιλήψεων. Διλημμάτων και εκβιασμών. Αποφασίσει να τελειώσει οριστικά (ας είναι και προσωρινά…) με πακέτα μέτρων, φόρους, φόβους και απειλές. Πιθανότητα εφαρμογής ελάχιστη. Πιθανότητα επιτυχίας ελάχιστη. Πιθανότητα αποτυχίας μεγάλη. Εδώ που φτάσαμε όμως και σε σχέση με τα προηγούμενα σενάρια, το μόνο φωτεινό σημάδι στο ορίζοντα είναι η εξέγερση. (ευτυχώς και δυστυχώς)
Μια εξέγερση όχι για να φέρει τον σοσιαλισμό, μην ταράζεστε. (από ότι βλέπω οι περισσότεροι είσαστε ευχαριστημένοι με τον καπιταλισμό… και συμφιλιωμένοι με τις αυταπάτες του). Μια εξέγερση για να πει κυρίως σε όλους έλληνες και ξένους, ότι είμαστε εδώ. Ότι δεν θα εφαρμοστεί αυτό το πακέτο των 11,5 δις, ότι δεν θα υπάρχουν λεφτά να πληρωθεί τίποτε παραπάνω, ότι θα εγκαταλείψουν την χώρα οι χαρτογιακάδες της Τρόικας, ότι θα συλληφθούν οι υπουργοί και πρωθυπουργοί που πρόδωσαν τον ελληνικό λαό, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις διαταγές της Κομαντατούρ. Μια εξέγερση που δεν θα αφήσει κανέναν καρκινοπαθή όχι μόνο να πεθάνει, αλλά ούτε καν να ανησυχήσει ότι δεν θα έχει το φάρμακο στην ώρα του. Που θα επιστρέψει στους ανάπηρους τα επιδόματα που τους έκοψαν οι αδίστακτοι εγκληματίες. Μια εξέγερση που θα αφήσει τους μέχρι χτες ηττοπαθείς εργαζόμενους να βάλουν μπρός τα κλειστά εργοστάσια, βιοτεχνίες, εργαστήρια. Που θα εξασφαλίσει ασφάλεια, ισότητα και αξιοπρέπεια στις δυσκολίες.
Μια εξέγερση που θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση ενός λαού, την αυτοεκτίμησή του. Που θα θυμίσει ότι έχει παρελθόν μάλλον τσαμπουκαλίδικο και ρωμαλέο.
Μια εξέγερση που θα κάνει γράψει το τέλος του πειράματος… κάνοντας το πειραματόζωο ξανά λαό, με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, συνείδηση και εγρήγορση.
Θα πουν πολλοί: Είναι απίθανο να συμβεί όλο αυτό.
Και είναι πιθανό να συμβαίνει αυτό που ζούμε δυο χρόνια; Ένα σενάριο δηλαδή σταδιακής εξόντωσης, αργού κα βασανιστικού θανάτου; Γιατί είναι απίθανο τα θύματα να αποφασίσουν ότι δεν είναι θύματα; Αφού είναι αριθμητικά περισσότερα και έχει ξαναγίνει στο παρελθόν εδώ και αλλού;
Το παραπάνω σενάριο, εδώ που ήρθαν τα πράγματα, είναι το ΜΟΝΟ φως στην πιο μαύρη εποχή που μας έβαλαν. Ακόμη και αν αποτύχει, ακόμη και αν ξεστρατίσει, ακόμη και αν το πολεμήσουν λυσσαλέα, είναι και θα είναι το ΜΟΝΟ φωτεινό και λαμπρό γεγονός που θα μας έχει τύχει.

Καλή χρονιά. Καλή δύναμη και καλό λαό!

Θύμιος Κ.

πηγή: Ελληνοφρένεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου