Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή τη προχθεσινή (15-09-2012) συγκέντρωση των κινημάτων (πείτε τους αγανακτισμένους για συντομία) στο Σύνταγμα σας γράφω την παρούσα επιστολή.

Να σημειώσω εδώ ότι περνάω και μια έντονη ίωση και ούτως ή άλλως λάδια χάνω εδώ και χρόνια.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω ότι προχθες μαζευτήκαμε βαριά-βαριά 200-300 άτομα στην πλατεία με σοβαρό κίνδυνο για τα ΜΑΤ να πεθάνουν από τη βαρεμάρα τους.

Τα κινήματα λοιπόν και εμείς οι απλοί πολίτες δεν μπορέσαμε να κινητοποιήσουμε μέσω ιστοσελίδων, blogs και κοινωνικών δικτύων ούτε το 1% της Αθήνας.

Όποιος κατεβαίνει στο Σύνταγμα αμέσως (αυθαίρετα) αποκτά την ταμπέλα του γραφικού, φασίστα ή αριστεριστή. Ακόμα και αυτοί που πιθανώς θα ήθελαν να κατέβουν δεν το έκαναν για να μην στιγματιστούν.

Σε ότι αφορά τα μέτρα των 11,5 δις μπορείτε να τα περάσετε άνετα. Θα πρότεινα τελευταία στιγμή να τα αυξήσετε λίγο στα 18 δις γιατί όχι 50 δις. Δεν πρόκειται να σας εμποδίσει κανείς.

Στα πλαίσια των περικοπών που σχεδιάζετε θα σας προέτρεπα να απολύσετε και τα μισά ΜΑΤ. Τσάμπα τα κρατάτε. Δεν πρόκειται να ξαναδείτε κόσμο στο Σύνταγμα. Κρατήστε μερικούς για την ασφάλεια των βουλευτών και παρατρεχάμενων και απολύστε τους υπόλοιπους.

Ο δρόμος είναι ελεύθερος. Φορολογήστε και ξεπουλήστε τα πάντα. Το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί είναι να προκαλέσετε εκλογές. Πάλι τα χούφταλα και αρκετοί άλλοι (με λίγη τρομοκρατία περί χρεοκοπίας) θα σας ψηφίσουν μια χαρούλα. Πιθανώς να χρειαστείτε δεκανίκια, αλλά υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι. Στην ανάγκη δημιουργήστε καινούργια. Εύκολο είναι.

Φορολογήστε αυτοκίνητα σε ακινησία, σκάφη, αεροπλάνα, σπίτια, χωράφια, μπαχτσέδες, ζωντανά, καναπέδες, τηλεοράσεις, iPhone, iPad. Τα πάντα!

Γνωρίζετε προφανώς ότι για κάποιο μυστήριο λόγο το δημόσιο χρέος αρχές του '13 θα πάρει ένα +40δις. Μην αγχώνεστε!

Περάστε νέα μέτρα 40 δις. Μα θα μου πείτε.. δεν θα μείνει ούτε σέντς στην αγορά!

Πάρτε σπίτια, αυτοκίνητα και οικόπεδα. Ποιος θα σας σταματήσει? Κατασχέστε τα απλά και πουλήστε τα μισοτιμής στους φίλους σας στην Ευρώπη. Κανένα πρόβλημα. Ποιος δεν θέλει σπιτάκι και οικοπεδάκι σε μια χώρα με 300 μέρες ήλιο?

Το πολύ-πολύ να ασχοληθούν κάποιοι τρελοί στο facebook και στο twitter για λίγο μαζί σας. Αγνοήστε τους απλά. Είναι ακίνδυνοι. Δεν κατεβαίνει κανείς.

Μπορείτε πλέον να κοιμάστε ήσυχος. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία σας βλέπω λίγο αγχωμένο και σε κατάθλιψη. Χαμογελάστε επιτέλους. Σας λύθηκαν τα χέρια.

Μην ξεχνάτε ότι ο συμφοιτητής σας εργάζεται τώρα στο Χάρβαρντ. Πάρτε τον ένα τηλεφωνάκι. Δεν τους γράφουμε έτσι τους συμφοιτητές. Πιθανώς να αποτελέσετε ωραίο δίδυμο εκεί.

Ίσως υπάρχει μια θεσούλα και για εσάς στο Χάρβαρντ.

Εις ανώτερα.

Παπανδρέου Θέση στο harvard



Tom Papatolis Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου