Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Και στο Κιλκίς η αντίσταση στην μεσαιωνική βαρβαρότητα- Επανασύνδεση ρεύματος

Και στο Κιλκίς η αντίσταση στην μεσαιωνική βαρβαρότητα

Η πληροφορία, ήρθε από το Κιλκίς στην Αθήνα. 
Μητέρα άνεργη με μικρό παιδί, εδώ κι ένα μήνα ζούσε χωρίς ρεύμα. Γι ΄αυτό, φρόντισε η ΔΕΗ, λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Η συνεργασία με τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», έδωσε την λύση.
Από τη Βέροια έφτασαν στο Κιλκίς γνώστες του αντικειμένου.
 Ένα δικό μας μέλος και ένα από τους Βεροιώτες.
Σε πέντε λεπτά, τελείωσε αυτό που έπρεπε. 
Το αν άξιζε τον κόπο η όχι, να γίνουν τόσα χιλιόμετρα ή όχι; 
Αν μπορούσε κάποιος να δεί το πρόσωπο της άνεργης μητέρας, όταν είδε το φως στο σπίτι, θα καταλάβαινε. Αν και με αυτήν την πρακτική κίνηση ένας ακόμη συμπολίτης μας, δεν αισθάνεται μόνος, κατάμονος και ανυπεράσπιστος στην έρημο της κοινωνίας μας, ναι. 
Παραάξιζε τον κόπο.
Κανείς μόνος του στη θύελλα.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 
Διαβάστε την επιστολή που δεχτήκαμε απο την μητέρα απο το Κιλκίς:
Προς το Κίνημα Δε Πληρώνω

Κυρίες και κύριοι του Κινήματος καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Ε...
Είμαι διαζευμένη μητέρα με ένα κοριτσάκι 6 χρονών. Κατοικώ μόνιμα στη πόλη του Κιλκίς. Εδώ και 2 βδομάδες η ΔΕΗ μου έχει κόψει το ρεύμα για χρέος που κοντεύει τα 3000 Ευρώ.
Το φαινόμενο μάλιστα στο Κιλκίς έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις και η έξαρση του έχει αφήσει χωρίς ρεύμα περίπου 1000 σπίτια. Εγώ, άνεργη για σχεδόν δύο χρόνια, εργάζομαι εδώ και 4 μήνες σε πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς στα φορτηγά (σκουπιδιάρικο). Μόλις πριν 15 μέρες μου επιδίκασε το δικαστήριο 200 ευρώ διατροφή. Ενώ ήδη είχα αρχίσει να πληρώνω 300-300 ευρώ από τη μέρα που έπιασα δουλειά και πληρώθηκα, οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ δε κάνουν πίσω. Μου είναι αδύνατο να μεγαλώσω ένα παιδί αυτής της ηλικίας χωρίς ρεύμα....Κοντεύω να τρελαθώ. Σκέφτομαι να πάω να τους το αφήσω στο γκισέ να μου το μεγαλώσουν αυτοί και να πάω να φουντάρω... με έχουν φτάσει στην απελπισία..... Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Και ένα μήνυμα εμψύχωσης θα το δω σαν βοήθεια..... δεν έχω κανέναν και ακόμη και ο πρώην σύζυγος μου είναι ουσιαστικά απών... Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για την ανάγνωση του προβλήματος μου. Να είστε πάντα καλά. Αυτό που κάνετε σε τόσους συνανθρώπους μας αγγίζει τα όρια της Αγιοσύνης. Το μήνυμα αυτό σας το στέλνω από το λογαριασμό ενός γνωστού καθώς .... που χρήματα για ίντερνετ... πού ρεύμα για υπολογιστή.... Αν και εφόσον θέλετε απαντήστε μου ελεύθερα σε αυτό το μέιλ.  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Αγαπητη Ε., καλησπερα. Το συγκινητικο σου μηνυμα δυστυχως το λαμβανουμε ολο και πιο συχνα. Το σκληρο και απανθρωπο προσωπο της ΔΕΗ και ουσιαστικα του ιδιου του κρατους δειχνει οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν ιχνος ανθρωπιας μεσα τους. Να ξερεις οτι περναει απο το χερι μας θα το κανουμε. Δεν εισαι μονη σου. Οι συναγωνιστές μας της περιοχής ήδη ανέλαβαν να επιλύσουν το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου