Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

το ψήνεις για αντιφασισμό;


το ψήνεις για αντιφασισμό;       Αν θέλει κάποιος να κάνει αντιφασισμό. Αν έχει διαβάσει, αν ενημερώθηκε από τους φίλους του και το διαδίκτυο για το τι σημαίνει το Ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα, αν ξέρει, ότι από τη φύση του φασισμού, μπορεί να ειναι και αυτός ο επόμενος, τότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην κρατάει αντιφασιστική στάση παντού. Και όταν λέμε παντού ας το εννούμε.
Άκουσες στη δουλειά το χ-ψ μαλάκα να λέει για “Εβραίους”, “λάθρο”, “πάκηδες”, “άπλυτους” ή και να στηρίζει με τη γνώμη του το Ναζιστικό κόμμα; Τότε είναι πολύ απλό: Κράξιμο, απομόνωση, “πουτάνα όλα”.
 

Τόσα χρόνια ανεχτήκαμε ρατσιστοανέκδοτα, τον συνωμοσιολόγο της παρέας, τον μπούλη με το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που πουλάει τα Αμυντικά Θέματα, το Τρίτο Μάτι και την Ελεύθερη Ώρα πρώτη μούρη. Τον διπλανό στη πολυκατοικία και στο θρανίο. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά όλοι αυτοί είναι απλά θρασύδειλοι. Αλλιώς δεν θα έβαζαν τη Χρυσή Αυγή να “καθαρίσει” για αυτούς.

Αιωνίως ξερολες, αιωνίως με άποψη για κάθε τελευταία θεωρία συνωμοσίας που απεργάζονται ξένες σκοτεινές δυνάμεις για το “κακό της χώρας”. Όλοι αυτοί είναι απλά θρασύδειλοι. Αυταρχικές προσωπικότητες που δεν θα δίσταζαν να μιλάνε για φούρνους και Ολοκαυτώματα αλλά πάντα κάνουν τον αλέκο μπροστά στα αφεντικά, στο Κράτος και την αστυνομία. Είναι αυτοί, οι αιώνιοι φίλοι κάθε εξουσίας, που κοιτώντας ταυτοχρόνως τη πάρτη τους και την ιδιοκτησία τους απαιτούν και από το διπλανό τους να μην διαμαρτυρηθεί, μή τυχόν και τους χαλάσει η μικροαστική τους σούπα.

Είναι όλοι αυτοί που παριστάνουν τον επαναστάτη απέναντι στη Μέρκελ και φυσικά ποτέ απέναντι στους εφοπλιστές, γιατί ξέρουν ότι δεν θα χρειαστεί να το αποδείξουν ποτέ. Ποτέ δε θα σταθούν απέναντι σε καμιά Μέρκελ. Η Μέρκελ είναι απλα ένα ακόμα ξεκάρφωμα, μια ακόμα μορφή που παίρνει η ξενοφοβία τους για να μη τα βάλουν με το ντόπιο κεφάλαιο και το κράτος. Δεν τους ενδιαφερει να σταθούν αλληλέγγυοι σε κανέναν γιατί δεν αποδέχονται κανέναν πέρα από τους ομοίους τους ή αυτούς στους οποίους θα ήθελαν να μοιάσουν. Δηλαδή με τους μαχαιροβγάλτες των Ναζί ή τους δολοφονους της ΕΛ.ΑΣ και του παρακράτους.

Συμφέρον, ιδιοκτησία, μεγάλες εθνικιστικές ιδέες και αυταρχισμός όπου μας παίρνει.

Αυτοί είναι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Και από εδώ και στο εξής όταν θα εκφράζονται δημόσια θα πρέπει επιτέλους να αναλαμβάνουν και την ευθύνη των λεγομένων τους. Πολύ απλά γιατί οι μαλακίες που λένε σκοτώνουν. Γιατί δεν είμαι υποχρεωμένος να κάθομαι και να ακούω τον τάδε μαλάκα ή μαλάκω στο τρόλει ή στο μετρό ή στο ταξί, να κάνει προπαγάνδα υπέρ αυτών που απεργάζονται τον θάνατο μου και των φίλων μου, τον θάνατο μιας ολόκληρης κοινωνίας. Δεν είμαι υποχρεωμένος να κάθομαι και να ακούω πως “ο Γρηγορόπουλος τα ήθελε”, “ο Φύσσας τα ήθελε” και ότι ο “Κασιδιάρης θα καθαρίσει την Αθήνα”.

Εσύ τα θες μαλάκα και θα τα ακούσεις και αν δε σε αρέσει και γουστάρεις της φασιστικές μαλακίες κρύψου στη σπηλιά σου να μπορείς να τις λες χωρίς ενόχληση.

Η θα κάνουμε μούγκα στο θάνατο ή θα σταθούμε με αξιοπρέπεια απέντι στον κάθε μαλάκα της καθημερινότητα μας.

Η ιδέα της πολιτικής ανυπακοής είναι πολύ παλιά. Δεν χρειάζεται να είσαι “ντούρος” αναρχικός που τα βάζει με τα ΜΑΤ, δε χρειάζεται να ξέρεις από συγκρούσεις. Δε χρειάζεται να πηγαίνεις στα γυμναστήρια και να είσαι μάτσο. Βέβαια το να κάνεις πολιτική ανυπακοή και να είσαι μόνος σου δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο να σταθείς απέναντι στα τσουτσέκια του κράτους και να νιώθεις μόνος σου. Αυτό κατάφεραν τόσα χρόνια. Να είσαι για παράδειγμα στον ιδιωτικό τομέα και να σε έχει παρατημενο η ΓΣΣΕ και να αισθάνεσαι μόνος σου. Για να μην αισθάνεσαι μόνος σου και να μη μείνεις ποτέ μόνος σου η λύση είναι μια : συλλογικοποίηση. Βρες τους άλλους και τις άλλες σαν εσένα. Οργανώσου μακριά από κομματα και πατριώτες.  Οργανώσου σε σωματεία, σε συνελεύσεις γειτονιάς, ομάδες πολιτισμού και αλληλεγγύης. Βρες τους άλλους. Μόνος θα είσαι όταν θα πεθάνεις.
Ζήσε τώρα με τους άλλους και στάσου απέναντι στους ναζί και τους ψηφοφόρους τους.

Αξιοπρέπεια.

υ.γ.
ποτε δεν πρόκειται να βρεθείς πιο μόνος από αυτον εδώ τον άνθρωπο, η ιστορία του ΕΔΩ
(προσθήκη antinewskilkis: στα ελληνικά η ιστορία του εδώ)

No-Nazi-Salute-02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου