Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ο νόμος είναι ίδιος για όλους ...τους άλλους

Δικαστικό Κώλυμα !



φωτο από enet.gr
Τον Οκτώβριο του 2012 υποβλήθηκε από φορείς του Κιλκίς αίτηση ακύρωσης του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαρίου, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Νομού Κιλκίς. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του ΥΠΕΚΑ στις  31.07.2012 ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε υπέρ της ιδιωτικής εταιρείας με την επωνυμία «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε»

Η προσφυγή υποβλήθηκε από τους :
Δήμο Κιλκίς, Ιερά Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς, Σύλλογο «Κοινωνία Πολιτών Νομού Κιλκίς», Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταξοχωρίου Κιλκίς, Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς, Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, εταιρεία «ΤΕΧΝΗ Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία», Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και από τρεις Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων από την περιοχή Κρουσσίων Κιλκίς, ενώ μέσω ψηφισμάτων και υπογραφών έχει τη στήριξη της πλειονότητας των κατοίκων του Κιλκίς και πλέον 70 θεσμικών φορέων του τόπου.

 
Το Δικαστήριο κρίνοντας ότι το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό προσδιόρισε την ημερομηνία εκδίκασης σε σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα την 5η Απρίλη 2013, ορίζοντας εξ’ αρχής ως εισηγήτρια του Δικαστηρίου συγκεκριμένη δικαστή στην οποία το Προεδρείο παρέδωσε τον φάκελο του αιτήματος και την επιχειρηματολογία των φορέων και εκπροσώπων του τόπου μας.

Στις 5/4/2013 αναβάλλεται η συζήτηση του αιτήματός μας επειδή το ΥΠΕΚΑ δεν υπέβαλε προτάσεις, προσδιορίζοντας δεύτερη ημερομηνία εκδίκασης, την 20η Σεπτέμβρη 2013.

Εχθές Παρασκευή 20/9/2013 οπότε και επρόκειτο να συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης (στο μεταξύ το εμπλεκόμενο Υπουργείο ΠΕΚΑ είχε πια υποβάλλει τις προτάσεις του στο Δικαστήριο) οι δικηγόροι που μας εκπροσωπούν πληροφορούνται ότι η ορισμένη από το δικαστήριο εισηγήτρια σκοπεύει να δηλώσει κώλυμα για την εισήγηση της υπόθεσής μας στο Δικαστήριο και ως εκ τούτου θα είναι επιβεβλημένη από το δικαστήριο η εκ νέου αναβολή της εκδίκασης έτσι ώστε να οριστεί νέος εισηγητής που θα πρέπει να μελετήσει τους υποβληθέντες φακέλους των διαδίκων.

Στο δικαστήριο εχθές παραστάθηκαν οι δικηγόροι ως εκπρόσωποι των φορέων του Κιλκίς ενώ δεν παραστάθηκε κανένας εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ. Με την έναρξη των εργασιών του Δικαστηρίου, η Πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε στο ακροατήριο την εκ νέου  αναβολή για την 8/11/2013, δίχως να αναφέρει το λόγο της αναβολής. Ο δικηγόρος των φορέων του Κιλκίς ζήτησε να δηλωθεί ο λόγος. Μόνον κατόπιν πιέσεως, η εισηγήτρια ενώπιον του ακροατηρίου δήλωσε ότι το κώλυμά της συνίσταται στο ότι ο σύζυγός της εργάζεται στην ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. Να σημειωθεί ότι όλους τους μήνες που είχε στην κατοχή της το φάκελο με την επιχειρηματολογία μας δεν είχε δηλώσει το κώλυμα αυτό που δήλωσε εχθές.

Οι φορείς και οι κάτοικοι του Κιλκίς συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και αναμένουμε μια δίκαιη δίκη.

Αγαπητοί συμπολίτες μας όπως διαπιστώνετε ο αντίπαλος είναι πολύ μεγάλος και τα πλοκάμια του απλωμένα παντού. Δεν είναι ώρα τώρα ούτε για μικροπολιτικές, ούτε για προσωπικές κόντρες. Ενώνουμε όλοι μαζί τις γνώσεις, τις δυνάμεις και την ενέργειά μας γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΙΑ - ΠΑΪΚΟ

(μερικές αφελείς ερωτήσεις από 'μάς:
- Ο πρόεδρος που όρισε τη συγκεκριμένη εισηγήτρια δεν γνώριζε την επαγγελματική ιδιότητα του συζύγου της;
- Η ίδια η εισηγήτρια είχε τον ίδιο σύζυγο με την ίδια επαγγελματική σχέση από τότε που ανέλαβε την υπόθεση;
- Η εταιρεία (ΑΚΤΩΡΑΣ) και ειδικά οι υπεύθυνοι τμημάτων της (όπως ας πούμε το νομικό της τμήμα) δεν γνώριζε ότι την υπόθεσή της ανέλαβε η σύζυγος εργαζομένου της; 
- Αν το γνώριζε δεν είχε υποχρέωση να ενημερώσει το δικαστήριο από την αρχή;
- Η όλη διαδικασία είναι σύννομη δηλαδή;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου