Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μην σκύψεις άλλο το κεφάλι. Μην υποταχτείς

Γράφει η Τ. Γ.

Συνάδελφε/ισσα σε όποιον τομέα του δημοσίου κι αν εργάζεσαι, πριν ξεκινήσεις για δουλειά τις μέρες των απεργιών σκέψου:

Σε κυβερνά μια κλίκα ανήθικων, ανεύθυνων, ασυνείδητων, άτιμων, χυδαίων, προκλητικών, ξετσίπωτων, δωσίλογων, ρεμπεσκέδων που σου απομυζούν την ζωή και ξεπουλούν την πατρίδα σου. 

Προσπαθούν να σε πείσουν ότι λογική είναι ο παραλογισμός, σωφροσύνη η υποταγή, νομιμότητα η αποδοχή κάθε ανομίας. 

Χρησιμοποιώντας μια παρέα ξεπουλημένων καθαρμάτων δημοσιογράφων τάχα μου καλλιτεχνών και συγγραφέων προσπαθούν να σου στερήσουν την κρίση να σε έχουν δούλο και υποταγμένο, ένα ακόμα τούβλο στον τοίχο τους. 

Αφού σου έστησαν περίτεχνα το παιχνίδι τους και σε έκαναν να πιστέψεις σε μια πλαστή ευμάρεια, στερώντας σου την πραγματική παιδεία και τον πολιτισμό, τώρα σε στοχοποιούν και σε ενοχοποιούν κουνώντας σου με θράσος και αλαζονεία το δάχτυλο . 

Δεν φταίμε εμείς σου φωνάζουν που στα πήραμε όλα. Φταις εσύ που δεν είχες άλλα να δώσεις. Δεν φταίμε εμείς που σε πνίξαμε στο ψέμα.  Φταις εσύ που μας πίστευες πάντα. Δεν φταίμε εμείς που σου στήσαμε φάκα. Φταις εσύ που είδες μόνο το τυράκι. Δεν φταίμε εμείς που είμαστε θύτες. Φταις εσύ που ήσουν εύκολα θύμα.  Και εκτός από σένα φταίει και κάθε αδύναμος κατατρεγμένος αυτού του κόσμου. Κάθε απελπισμένος που ψάχνει για μια θέση στον ήλιο.  

Έτσι σε αποπροσανατολίζουν απ’ τους πραγματικούς ενόχους που είναι οι ίδιοι. Μην τους ακούς πια. Μην τους πιστεύεις άλλο. Τώρα είναι η ώρα να διαλέξεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις. 
Μη σκεφτείς το μεροκάματο που θα χάσεις.  Έτσι κι αλλιώς σου ‘χουν κλέψει πολλά και μαζί μ αυτά την ηρεμία σου, το γέλιο σου, την  αξιοπρέπεια σου.

Προσπαθούν να σε πείσουν ότι το μόνο που έχει σημασία είναι να σώσεις το τομάρι σου. Ψέμα. Το συναίσθημα της αλληλεγγύης της συντροφικότητας της αγωνιστικότητας είναι ότι πιο όμορφο. Είναι ανάταση ψυχής. 

Μην σκύψεις άλλο το  κεφάλι. Μην υποταχτείς.  Κατέβα  μαζί μας στην διαδήλωση και διεκδίκησε το δικαίωμα σου στην ελπίδα, το δικαίωμα σου για ένα καλύτερο μέλλον σ’ εσένα και τα παιδιά σου. Θυμήσου τα λόγια του Μπρεχτ και πάλεψε μαζί μας.

 
 
και κάτι για τους απεργοσπάστες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου