Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ο νόμος είναι ίδιος για όλους ...τους άλλους (2)

Ο Νίκος Δένδιας είναι αναρχικός


Την πρόθεση του να "ξηλώσει όλους τους υποστηρικτές της χρυσής αυγής από την αστυνομία" εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Λίγες ώρες πριν, ο υπουργός παρέδιδε -χαριστικά- στις εισαγγελικές αρχές 32 δικογραφίες μελών της χρυσής αυγής, με σκοπό την ανάδειξη των πράξεων τους ως αποτέλεσμα οργανωμένης εγκληματικής ομάδας.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η αστυνομία θα παύσει πλέον να φρουρεί τους βουλευτές της χρυσής αυγής.

Ο Νίκος Δένδιας κατά βάθος είναι αναρχικός. Αποφάσισε να απαλλάξει την κοινωνία από το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αστυνομίας. Ιδίως από τις ειδικές δυνάμεις της, που η μόνη τους προσφορά στον πολίτη ήταν να σακατεύουν και να βασανίζουν.

Αν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι το μυαλό των μνημονιακών πολιτικών, τότε η ελληνική αστυνομία είναι τα μπράτσα τους.

Μέχρι σήμερα τα εγκλήματα των χρυσαυγιτών λογίζονταν ως "μεμονομένα περιστατικά". Μπορεί στα λόγια η κυβέρνηση να τούς θεωρεί νεοναζί, όμως στην πράξη τούς αντιμετωπίζει σαν "πλημμελήματα της πλάκας".

Πριν λίγους μήνες χρυσαυγίτες από τον Βόλο συνελήφθησαν με κατηγορίες για επιθέσεις και εμπρησμούς ΑΤΜ. Την ίδια χρονική περίοδο συνελήφθησαν και δύο οικογενειάρχες στην περιοχή των Σκουριών με την κατηγορία της επίθεσης στο μεταλλευτικό εργοτάξιο της περιοχής.

Στα σπίτια των χρυσαυγιτών βρέθηκαν ένα μικρό οπλοστάσιο, ναζιστικά σύμβολα, αφίσες του Χίτλερ και προπαγανδιστικό υλικό της χρυσής αυγής. Στα σπίτια των οικογενειαρχών βρέθηκαν πανικόβλητα παιδιά που έτρεχαν να σωθούν στις 3 τα ξημερώματα από την επιδρομή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι πρώτοι αφέθησαν -τότε- ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι δεύτεροι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Το φαινόμενο της στήριξης της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στην χρυσή αυγή και στον γενικότερο χώρο της ακροδεξιάς, δεν είναι ούτε καινούριο, ούτε ελληνικό. Συμβαίνει παντού. Με τη μόνη διαφορά ότι στις περισσότερες περιπτώσεις κρατώνται κάποια προσχήματα. Έξω, όχι εδώ.

Οι πιστοί σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά, με άρθρα τους και δημόσιες τοποθετήσεις, καλούν το κόμμα να "κάνει στροφή στη βάση των χρυσαυγιτών" με σκοπό την "ανασύσταση του κορμού της Νέας Δημοκρατίας" μιας και οι περισσότεροι εξ αυτών "ανήκουν στην παράταξη του Αντώνη Σαμαρά".

Προφανώς ανάμεσα σε αυτήν την "βάση της χρυσής αυγής" βρίσκονται και οι αστυνομικοί που ο Δένδιας θέλει να διώξει. Τώρα. Γιατί υπάρχει νεκρός.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, γιατί ούτε νομική -ή άλλη- βάση έχει, ούτε υπάρχει νεοδημοκράτης που θέλει να κάνει κακό στη μοναδική ασπίδα που τον προστατεύει από την σκληρή πραγματικότητα.

Παρόλα αυτά και για να μην συνεχίσουν όλο και περισσότεροι να τους ταυτίζουν με τους νεοναζί, εκείνοι θα εξακολουθούν να λένε τα ίδια. Ακόμη κι αν στα νιάτα τους, στις ΟΝΝΕΔίτικες οργανώσεις όπως οι "Rangers" και οι "Κένταυροι", έκαναν ακριβώς τα ίδια με τον φονιά του Παύλου Φύσσα.


πηγή (ο τίτλος είναι δικός μας): Πολύφημος

(κι άλλες αφελείς ερωτήσεις:
- Μπορεί ο κάθε υπουργός να κρατάει 32 υποθέσεις στο συρτάρι;
- Πρέπει να δολοφονείται κάποιος για να γίνουν οι νόμιμες ενέργειες;
- Στην παραπάνω περίπτωση οι ύποπτοι να κρατούνται προφυλακιστέοι και ένοχοι να γυρνούν ελεύθεροι, δεν φέρει καμμία ευθύνη ο υπουργός και οι υφιστάμενοί του;) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου