Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινή ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ για τους πολίτες

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΠΟΕΔΗΝ)

                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπητές/οί συμπολίτες,

Η δικομματική κυβέρνηση και η ΤΡΟΙΚΑ έχουν εξαπολύσει λυσσώδη επίθεση στην κοινωνία με σκοπό να κάμψουν το φρόνημά της, να την υποτάξουν στοχοποιώντας τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, τα οποία θέλουν να απαξιώσουν και να διαλύσουν. Από αυτή την πολιτική δεν εξαιρείται και ο ευαίσθητος τομέας της ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ.
Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στην υγεία μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του Δημοσίου, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά, σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, με αναβάθμιση της ποιότητας των Υπηρεσιών στον πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας, αλλά και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Οι Συγχωνεύσεις - Καταργήσεις των Νοσοκομείων και των Μονάδων Πρόνοιας, τα χιλιάδες κρεβάτια που κλείνουν, η αδυναμία ασφαλούς εφημέρευσης, η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, η μειωμένη χρηματοδότηση, το πάγωμα των προσλήψεων ακόμη και Νοσηλευτικού – Παραϊατρικού προσωπικού, η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις των Υγειονομικών στο άμεσο μέλλον, το 5ευρω, τα 25€ της εισαγωγής, τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, είναι ενταγμένα στη λογική της ΔΙΑΛΥΣΗΣ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΕΣΥ.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ η πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης, σε όποιον τις έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα, την ασφαλιστική του κατάσταση και τη χώρα προέλευσης. ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ – ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ κομμάτι – κομμάτι η λειτουργία της Υγείας – Πρόνοιας - ΕΚΑΒ στους ιδιώτες.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ούτε μία υγειονομική μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες και ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στο κράτος η υποχρέωση της παροχής Δημοσίων υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ Νοσοκομεία με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση και επάρκεια υγειονομικού υλικού, ώστε να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια τα προβλήματα υγείας οποιουδήποτε προσέρχεται σε αυτά.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΘΟΎΝ στις Ασφαλιστικές Εταιρείες, ενώ οι πολίτες με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και οι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ θα νοσηλεύονται στο ΡΑΝΤΖΟ και το διάδρομο.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, με προσωπικό γιατρό για όλους, με γιατρούς εργασίας σε κάθε εργασιακό χώρο, με γιατρούς Δημόσιας Υγείας, με σχολίατρους, με πρόληψη και φροντίδα υγείας για όλα τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορος, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ με ασφάλεια, ώστε να καλύπτουν κάθε επείγον περιστατικό που προσέρχεται στην εφημερία.
ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, ώστε να παρέχει πλήρη κάλυψη στους ασφαλισμένους σε γιατρούς, φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη, χωρίς νέες επιβαρύνσεις με μετακύλιση του κόστους μέσω αύξησης της συμμετοχής στους πολίτες.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ το αίσχος των ράντζων που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας και προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπόσταση.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ οι εργαζόμενοι ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας με ασφάλεια και αξιοπρεπείς αμοιβές, ανάλογες με το αγαθό που υπηρετούν.
  • Η απαξίωση, η υποβάθμιση και η εξαθλίωση δεν οφείλονται στους εργαζόμενους που μοχθούν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο έργο τους, ενώ βιώνουν και οι ίδιοι τις υποβαθμισμένες συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας.
  • Τα Νοσοκομεία κλείνουν και οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών, δημιουργώντας αδικαιολόγητες εντάσεις και αντιθέσεις με τους εργαζόμενους, ενώ όλοι, πολίτες και εργαζόμενοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής που αποσκοπεί στη μείωση του κόστους και περιστολή των δαπανών για την Δημόσια Υγεία - Πρόνοια.
  • Δυστυχώς, οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας, της Κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑ δεν απαντούν σε όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, αλλά κινούνται σε αντίθετη λογική και κατεύθυνση.
  • Με τα μέτρα που παίρνουν δυσκολεύουν την πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας. Δημιουργούν δύο ταχύτητες ασθενών που θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα βαλάντια που διαθέτουν, ενώ όλοι θα βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα έχουμε πιο λίγες και πιο ακριβές υπηρεσίες υγείας.

Γι’ αυτό και εμείς, για άλλη μια φορά κινητοποιούμαστε και σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας και να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας, για την Δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που κατεδαφίζουν το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
  •  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
  • ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ, ΙΣΟΤΙΜΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  • ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ
  • ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ
  • ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΠΟΕΔΗΝ)

πηγή: ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου