Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κεράστε τον Άδωνι νερό Νεοχωρίου


 
Νερό γεμάτο με αρσενικό, ακατάλληλο για να το πιει ο άνθρωπος, έχει πλέον το Νεοχώρι Χαλκιδικής, μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Πάχτα, του ανθρώπου που εκλέχθηκε για να κάνει τις Σκουριές "Παρίσι της Βορείου Ελλάδος".

Βέβαια, πριν από μερικά χρόνια η γαλλική πρωτεύουσα είχε δώσει την εκμετάλλευση των υδάτων της στους ιδιώτες της Σουέζ και το νερό της έγινε μέσα σε μερικούς μήνες κι αυτό ακατάλληλο για τον άνθρωπο, οπότε συμπεραίνουμε ότι οι Σκουριές βρίσκοται σε καλό δρόμο.

Σε μία χρεοκοπημένη χώρα αυτοί που μολύνουν τα νερά και παραβιάζουν κάθε κανόνα ασφαλείας λέγονται "επενδυτές", ενώ όσοι αντιδρούν είναι τρομοκράτες. Αυτό τουλάχιστον λέει ο ΔΟΛ και τα κανάλια του, που είναι γεμάτα "επενδυτές".

Κανείς βέβαια δεν ξέρει πόσο νερό με αρσενικό πίνει τόσο καιρό ο κόσμος στο Νεοχώρι, ούτε αν αυτό είναι το μόνο μέρος της Χαλκιδικής που τα νερά του ειναι μολυσμένα. Ξέρουν όμως ότι θα έχουν μπάτσους να φυλάνε μέρα νύχτα τα ιδιωτικά εργοτάξια που μολύνουν την περιοχή.

Ελπίζω όλοι εκείνοι που αποθέωσαν πριν μερικούς μήνες τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν ανέβηκε για να διαφημίσει τα μεταλλεία, να τον κέρασαν έστω κι ένα ποτηράκι νερό Νεοχωρίου. Αν ο μη γένοιτο πάθει κάτι, τώρα που είναι υπουργός υγείας θα έχει τα μέσα να γίνει γρήγορα καλά, γιατί ο τόπος τον έχει ανάγκη.

Πάντως, μιας και η κυβέρνηση έγραψε στα αρχίδια της την απαγόρευση του αρμόδιου Επιτρόπου για ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι φανταζόμαστε πού θα γράψει και το αρσενικό στο νερό του Νεοχωρίου.
 
πηγή: Πολύφημος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου