Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!


ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

Ένα τεράστιο απεργιακό μέτωπο, που γιγαντώνεται συνεχώς, διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες στο δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι του δημοσίου μέσα από τις μαζικές συνελεύσεις και τις αποφάσεις των συνδικάτων τους, μπαίνουν δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων με βασικές αιχμές τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Στόχος είναι η συνολική ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης, τρόικα και ΔΝΤ, η οποία διαλύει την παιδεία, την υγεία,την ασφάλιση και οτι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.
Μεγάλη κοινή απεργιακή συγκέντρωση οργανώνουν οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία), ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ), ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι και κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι η συγκέντρωση στα Προπύλαια όχι μόνο πρέπει να είναι μεγάλη αλλά υπάρχουν και οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες να βουλιάξουν από το πλήθος τα Προπύλαια.

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δικαστική απόφαση-κόλαφος για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Δεκτή από την Ολομέλεια του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που λειτούργησε ως δευτεροβαθμιο δικαστήριο, έγινε σήμερα η αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4127/13 «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατέθεσαν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη απόφαση αναστέλλεται για εύλογο χρονικό διάστημα η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς το Διοικητικό Εφετείο αναγνώρισε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.
Όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται ότι θα «τορπιλίσει» το μέτρο της διαθεσιμότητας, στο οποίο έχει στηριχθεί η δήθεν εξυγίανση του δημόσιου τομέα.
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ο εκπαιδευτικός κόσμος, με αιχμή τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας, που προχωρούν από τη Δευτέρα 16/9 σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη μεγάλη μάχη.
Οι δάσκαλοι της χώρας, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, αποφάσισαν 48ωρη απεργία στις 18-19/9 (μέρες που απεργεί όλο το Δημόσιο), ενώ ισχυρότατες ήταν οι φωνές μέσα στη Διδασκαλική Ομοσπονδία που απαιτούσαν δυναμικότερη κινητοποίηση.Στο πνεύμα αυτό κινείται η κοινή δήλωση των Προέδρων πολλών συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που μετείχαν στην ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ με αποφάσεις Γενικών συνελεύσεων για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16/9.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Α’ ΑΘΗΝΩΝ, Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ρ. ΦΕΡΑΙΟΣ», ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΝΔΡΟΣ-ΚΕΑ-ΚΥΘΝΟΣ-ΣΕΡΙΦΟΣ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙ-ΦΥΛΗ, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ΗΡΑΚΛΕΙΟ «Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ», ΘΗΡΩΝ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «Μ. ΛΙΟΥΔΑΚΗ», ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ», ΚΕΡΚΥΡΑ, «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΣΥΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ, ΧΑΝΙΩΝ
Στην κοινή δήλωση αναφέρεται χαρακτηριστικά : Οι σύλλογοί μας δηλώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα δώσουμε τη μάχη για να συνευρεθούν στην απεργία από τις 16/9 και τους δρόμους του αγώνα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς, τους μαθητές και τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε μαζικά και μαχητικά σ’ ένα γενικευμένο μέτωπο ανατροπής. Για μας δεν υπάρχουν τετελεσμένα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. με τη μαζική τους συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, να επιβάλουν στη ΔΟΕ την αναγκαία απάντηση για συμπόρευση με του συναδέλφους μας της δευτεροβάθμιας και όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους.”
Παράλληλα, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συμμετέχουν στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια με αφορμή την έναρξη της πενθήμερης απεργίας των καθηγητών.
Η απόφαση των δασκάλων προβλέπει περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα συνέλευση στις 19 του μήνα για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν προκηρύξει απεργία από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (δύο 48ωρες και μια πενθήμερη). Αναστολή λειτουργίας έχουν αποφασίσει μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και το Πανεπιστήμιο Αιγίου, ανακοίνωσαν πως θα παραμείνει κλειστό όλη την επόμενη εβδομάδα.
Αυτοκαταστροφική χαρακτηρίζουν και οι πρυτάνεις την επιλογή της αποδυνάμωσης των πανεπιστημίων μέσω της διαθεσιμότητα και για τον λόγο αυτόν θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Τρίτη, ενώ ζητούν να υπάρξει άμεσα και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Το διευρυμένο συντονιστικό όργανο της συνόδου των πρυτάνεων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα λειτουργούν με μεγάλα κενά και ελλείψεις» και καταλήγοντας αναφέρει «Η επιλογή της αποδυνάμωσης των ελληνικών πανεπιστημίων είναι επιλογή αυτοκαταστροφική για τη χώρα. Αποδυναμώνοντας τα ελληνικά πανεπιστήμια στην πραγματικότητα αποδυναμώνεται η πορεία της χώρας προς την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία».
ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Την ίδια ώρα, από τη Δευτέρα (16/9), ελπιδοφόρο απεργιακό κύμα θα σαρώσει, σχεδόν, όλο το δημόσιο με κύριες αιχμές τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ και πολλούς άλλους κλάδους και τομείς.
ΟΕΝΓΕ: Το Γενικό Συμβούλιο κατέληξε σε αποφάσεις κινητοποιήσεων, καλώντας τους γιατρούς ΕΣΥ σε ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 17, 18, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ για τη μαχητική προώθηση των στόχων του 8ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΟΕΝΓΕ, τη συμμετοχή στην Απεργία της ΑΔΕΔΥ, το συντονισμό και συμπόρευσή μας με την απεργία της ΟΛΜΕ και άλλων Ομοσπονδιών και Σωματείων που χαράζουν ανυποχώρητα αγωνιστική πορεία διαρκείας.
ΠΟΕΔΗΝ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)  πραγματοποιεί 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα  Πέμπτη ( 11π.μ. έως 3μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας. Θα συμμετάσχει, επίσης, στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και λοιπά ασφαλιστικά ταμεία (Πενθήμερη από 16/9, ο ΟΑΕΔ με απόφαση Ομοσπονδίας, το ΙΚΑ με συνελεύσεις, η συνέλευση Αττικής ψήφισε σε κάλπη και το ποσοστό υπέρ της απεργίας διαρκείας ήταν 96%. Αναμένεται σε κοινή σύσκεψη τη Δευτέρα 10/9 να αποφασιστεί και από όλες τις Ομοσπονδίες των ασφαλιστικών Ταμείων).
 ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή (από τον Αύγουστο σε κινητοποίηση διαρκείας με ανοιχτή συνέλευση κάθε πρωί στο κτίριο της Κάνιγγος)
Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις Γενικές Γραμματείες Εμπορίου και Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των προσφερομένων υπηρεσιών του υπουργείου.
Ειδικότερα, αντιδρούν στα σχέδια του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη για «διάλυση» της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, «σχέδια που στέλνουν δεκάδες εργαζομένους στην απόλυση μέσω της διαθεσιμότητας, μεταφέρουν ζωτικής σημασίας δομές των Γραμματειών (Εμπορικά Σήματα, Μετρολογία κτλ) σε ιδιωτικούς φορείς και εκχωρούν στην ουσία την προστασία των καταναλωτών και της αγοράς σε Ιδιώτες».
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ΕΛΓΟ Δήμητρα (από 10/9 κινητοποιήσεις και απεργίες με απόφαση συνελεύσεων)
Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλο το δημόσιο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Το μεγάλο στοίχημα αυτήν την ώρα είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα (16/9), με αιχμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, όχι μόνο να έχουν μαζικότατη συμμετοχή, δυναμισμό και συνέχεια αλλά και να επεκταθούν συντονισμένα σε όλους τους κλάδους του δημόσιου και σταδιακά σε όλο και περισσότερους τομείς του ιδιωτικού τομέα.
Μια μεγάλη συντονισμένη απεργιακή δράση στο δημόσιο που θα συνοδεύεται με κινητοποιήσεις μεγάλου πλήθους στο δρόμο και οι οποίες σταδιακά θα επεκτείνονται και στο χειμαζόμενο ιδιωτικό τομέα, είναι βέβαιον ότι όχι μόνο θα έχουν θετικά νικηφόρα αποτελέσματα όσον αφορά τα διεκδικούμενα αιτήματα αλλά θα προκαλέσουν και ριζικές πολιτικές εξελίξεις με εκλογές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου