Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο

Δελτίο τύπου για τη συνεδρίαση του συντονιστικού

Συνεδρίασε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, το Συντονιστικό του Μετώπου Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Παϊκο προκειμένου να εξετάσει τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 16 Φεβρουαρίου 2012.
Οι παλινωδίες του Υφυπουργού κ. Μανιάτη και ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας συνεχίζονται. Πρόκειται για συμπεράσματα που ο καθένας μπορεί να εξάγει παρακολουθώντας την ομιλία του κ. υφυπουργού, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το ίδιο το Υπουργείο. 
Η “συνέπεια” και η “δημοκρατία”, που χαρακτηρίζουν από την αρχή την διαδικασία, γίνονται κατανοητές καθώς στο βίντεο εμφανίζεται μόνο ο κ. Μανιάτης ενώ έχουν κοπεί…στο μοντάζ οι παρεμβάσεις όλων των υπολοίπων βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής μας κοινωνίας. Παράλληλα έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα σχολιασμού, καθώς όπως φαίνεται, δημοκρατία είναι να συμφωνούν οι πάντες με τον κ. Μανιάτη!
Ο κ. υφυπουργός θεωρεί την τοπική κοινωνία παραπληροφορημένη και λέει ότι θα λύσει το πρόβλημα της ενημέρωσης των κατοίκων του Νομού Κιλκίς…στην Αθήνα μέσω των επιτροπών της Βουλής. Η διαδικασία αυτή  στερείται κάθε λογικής και χρήζει μονάχα…επιστημονικού σχολιασμού, καθώς δεν είναι παρά μια προσπάθεια να καλύψει – στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου - το κενό της ενημέρωσης, που ο ίδιος προκάλεσε προφασιζόμενος την οικονομική στενότητα και τον ανεπαρκή αριθμό των 23 υπαλλήλων που ασχολούνται με το αντικείμενο! Άραγε πώς είναι δυνατόν οι 23 υπάλληλοι να επαρκούν για τον έλεγχο της «επένδυσης» όταν δεν επαρκούν για την ενημέρωση; Δεν θα σας ακολουθήσουμε άλλο στον παραλογισμό  σας κ. Μανιάτη.
Το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Πάϊκο θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του τις επόμενες μέρες για να αποτρέψει τη μετατροπή του νομού Κιλκίς σε κρανίου τόπο. Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία που θα μας πείσει να επιτρέψουμε τον αργό θάνατο και το ξεπούλημα του τόπου μας. Μια άλλη ανάπτυξη είναι εφικτή.
Καλούμε τους φορείς και τους πολίτες του Νομού σε εγρήγορση και ενεργό δράση προκειμένου να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα  ότι τα σχέδια τους δεν θα πραγματοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου