Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Το μνημονιο-2 κοβει και το «επιδομα παραμεθοριων»

Θυμάστε πόσες κινητοποιήσεις έγιναν για το περίφημο «επίδομα παραμεθορίων», που διεκδικούσαν οι υπάλληλοι του Δημοσίου που υπηρετούν στο νομό μας; Ε, λοιπόν, κάποια στιγμή το αίτημα ικανοποιήθηκε για να εξομοιωθούν οι εδώ εργαζόμενοι με τους συναδέλφους τους άλλων παραμεθόριων περιοχών που το έπερναν πολύ πριν απ` αυτούς. 
Πάνω στη δικαίωση, όμως, πλάκωσε η οικονομική κρίση και τα μνημόνια! Και τώρα, αυτό με το νούμερο δυο, προβλέπει“περικοπή στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών με σκοπό τη μείωση των σχετικών δαπανών”!

Το γεγονός έκανε τον αντιπεριφερειάρχη, Χρ. Γκουντενούδη, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας, να στείλει επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών  αναφέροντας τα εξής:
“Κύριε Υπουργέ,
     Με το Νέο Μισθολόγιο το επίδομα παραμεθορίου έχει ενσωματωθεί στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.
     Με το νέο μνημόνιο προβλέπεται “περικοπή στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών με σκοπό τη μείωση των σχετικών δαπανών”.
     Το ζήτημα αφορά σε πληθώρα υπαλλήλων υπηρετούντων στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Ήταν ένα παλαιό αίτημα των συμπολιτών μας αυτών το οποίο ικανοποιήθηκε ύστερα από επίμονο αγώνα.
 Κύριε Υπουργέ,
     Επειδή το ζήτημα αφορά στην εφαρμογή δίκαιης μεταχείρισης ενός ολόκληρου κλάδου, εργαζομένων, παρακαλούμε για την αναθεώρηση τυχόν απόφασής σας για την περικοπή του σχετικού επιδόματος.»

 Από kilkis24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου