Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τιμωρήθηκαν με αποβολή οι μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά των Μεταλλείων

Με ημερήσια αποβολή τιμωρήθηκαν οι 68 μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά της δημιουργίας Μεταλλείων στον Δήμο Κιλκίς, που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου μπροστά απ’ το Δημαρχείο Κιλκίς.
Η απόφαση της τιμωρίας των μαθητών σύμφωνα με τον διευθυντή έχει παραδειγματικό χαρακτήρα καθώς δεν μπορούν να έρχονται και να φεύγουν απ’ το σχολείο ότι ώρα θέλουν. Το γεγονός της συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο μπορεί να αντιβαίνει τους κανόνες του σχολείου αλλά και το σχολείο είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα ζωντανό και δεν μπορεί να κλείνεται μόνο στους τέσσερις τοίχους. Επίσης η τιμωρία κρίνεται υπερβολική καθώς ο τόπος μας χρειάζεται σκεπτόμενους μαθητές παρά αυστηρή τήρηση των κανόνων από μαθητές που δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο που ζουν, δεν έχουν και δεν εκφράζουν την άποψη τους.

Η ευθύνη για τους μαθητές σαφώς ανήκει στην διεύθυνση του Σχολείου αλλά οι μαθητές πήραν απουσίες για τις ώρες που απουσιάσαν, αλλιώς δεν θα ήταν καλυμμένη η διεύθυνση.
Το γεγονός πάντως προκάλεσε την αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας Συνασπισμού ν. Κιλκίς, οι οποίες καταγγέλουν τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες του Διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς.
Ακουλουθεί η ανακοίνωση:
«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΚΙΛΚΙΣ και η Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ν. ΚΙΛΚΙΣ καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες του Διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, ο οποίος τιμώρησε με μονοήμερη αποβολή 68 μαθητές του σχολείου του, γιατί οι τελευταίοι «τόλμησαν» να συμμετέχουν σε πορεία που καλούσαν φορείς της πόλης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Ζητούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων και διατύπωση δημόσιας συγνώμης και καλούμε την αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος.

Τη στιγμή που απειλείται η ζωή μας και υποβαθμίζεται η ποιότητα της, είναι άκρως αντιπαιδαγωγικό να εγκαλούνται μαθητές λυκείου, γιατί την υπερασπίζονται. Εξάλλου, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν πρέπει να περιορίζεται στα στενά πλαίσια του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να δημιουργούν ελεύθερους, ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους».

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΚΙΛΚΙΣ
ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ν.ΚΙΛΚΙΣ

Από press-kilkis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου